Muzeul de Artă Constanța organizează expoziția „Undeva în timp”, din 21 aprilie

Sursa Foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța va organiza în perioada 21 aprilie – 21 mai 2023 expoziția „Undeva în timp”, semnată de artista Florica Prevenda.
 
Prima zi a vernisajului este vineri, pe 21 aprilie, de la ora 16:00.
 
Potrivit Muzeului de Artă, este o expoziție  eveniment, în care sunt etalate lucrări de mari dimensiuni, concepute într-o manieră originală, gândită special de artistă: pictură și colaj în relief, îmbinând mai multe tipuri de materialitate, în culori puternice și contraste bine dozate.
 
,,Structurile organice, rugoase, situate la granița dintre figurativ și abstract, creează imagini pline de dramatism: un lan de porumb, ce se lasă abia ghicit, în infinite nuanțe de galben și verde, în lumina difuză și tremurândă a unei după – amiezi toride, invită privitorul la o contemplație tensionată. Brazdele în formă de aripi, surprinse în perspective afective, sau în vol d'oiseau, geometria cristalelor de ghiață, a fagurilor sau a florilor de mucegai, celebrează formele luxuriante, imprevizibile și inepuizabile, precum natura însăși. Păduri cu frunza verde crud, căzută prematur, sau miriștile pustiite, sunt tot atâtea manifestări ale ciclurilor vieții, cercetate atent, de la fereastra atelierului, sublimate de un sistem de gândire sofisticat, ce se metamorfozează permanent, sub imperativul creației”, a declarat Mădălina Mirea, curatorul expoziției.
 
„Invităm publicul la o experiență senzorială cu totul ieșită din comun, prin care artista ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului”, se arată în comunicatul Muzeului.
 
Despre Florica Prevenda
 
Florica Prevenda este o artistă născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și în țară, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la MNAR București, la Muzeul de Artă Timișoara, precum și în galerii private din țară și din străinătate.
 
În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.
 
Catalogul expoziției va fi lansat la finisajul expoziției, pe 21 mai 2023, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilelor Constanței și sărbătorii comunității aromâne, din care artista face parte.
 

Evenimentul beneficiază de sprijinul următoarelor instituții: Muzeul de Artă Constanța, Consiliul Județean Constanța, Muzeul Banatului Montan Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Societatea Culturală Aromână.
 
Citește și:
Muzeul de Artă Constanța celebrează Ziua Mondială a Artei printr-un eveniment special

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 554

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții populare în Postul Mare - „Sâmbăta Ursului”

20 Apr 2024 412

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 385

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 476

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 968

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 3190

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 371

Vânătoare de comori cu tematica „Simboluri pascale” la Muzeul de Artă Populară Constanța

12 Apr 2024 391

Expoziția „Constanța anilor `60, `70, `80 – Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, prin ochii lui Radu Cornescu. „Am vrut să arăt tinerilor cum s-a clădit Constanța modernă” (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 942

Muzeul de Artă Populară Constanța Semnificația „Miezului Păresimilor”. Iată ce înseamnă

10 Apr 2024 467

Expoziția „Constanța Anilor '60, 70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, la Muzeul de Artă Constanța

05 Apr 2024 644

Muzeul de Artă Populară Constanța Expoziție despre sărbătoarea Paștelui în satul românesc

03 Apr 2024 504

„ART no limit”, expoziție internațională la Muzeul de Artă Constanța. Ce artiști expun pe simeze

01 Apr 2024 454

Expoziția „Dobrogea Otomană în documente și artefacte de epocă” este găzduită de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Cine a adus contribuții din partea MINA Constanța

31 Mar 2024 518

Muzeul de Artă Populară Constanța Ateliere de pedagogie muzeală cu tematica „Păpuși din fire colorate”

29 Mar 2024 517