Muzeul de Artă Constanța organizează expoziția „Undeva în timp”, din 21 aprilie

Sursa Foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța va organiza în perioada 21 aprilie – 21 mai 2023 expoziția „Undeva în timp”, semnată de artista Florica Prevenda.
 
Prima zi a vernisajului este vineri, pe 21 aprilie, de la ora 16:00.
 
Potrivit Muzeului de Artă, este o expoziție  eveniment, în care sunt etalate lucrări de mari dimensiuni, concepute într-o manieră originală, gândită special de artistă: pictură și colaj în relief, îmbinând mai multe tipuri de materialitate, în culori puternice și contraste bine dozate.
 
,,Structurile organice, rugoase, situate la granița dintre figurativ și abstract, creează imagini pline de dramatism: un lan de porumb, ce se lasă abia ghicit, în infinite nuanțe de galben și verde, în lumina difuză și tremurândă a unei după – amiezi toride, invită privitorul la o contemplație tensionată. Brazdele în formă de aripi, surprinse în perspective afective, sau în vol d'oiseau, geometria cristalelor de ghiață, a fagurilor sau a florilor de mucegai, celebrează formele luxuriante, imprevizibile și inepuizabile, precum natura însăși. Păduri cu frunza verde crud, căzută prematur, sau miriștile pustiite, sunt tot atâtea manifestări ale ciclurilor vieții, cercetate atent, de la fereastra atelierului, sublimate de un sistem de gândire sofisticat, ce se metamorfozează permanent, sub imperativul creației”, a declarat Mădălina Mirea, curatorul expoziției.
 
„Invităm publicul la o experiență senzorială cu totul ieșită din comun, prin care artista ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului”, se arată în comunicatul Muzeului.
 
Despre Florica Prevenda
 
Florica Prevenda este o artistă născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și în țară, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la MNAR București, la Muzeul de Artă Timișoara, precum și în galerii private din țară și din străinătate.
 
În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.
 
Catalogul expoziției va fi lansat la finisajul expoziției, pe 21 mai 2023, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilelor Constanței și sărbătorii comunității aromâne, din care artista face parte.
 

Evenimentul beneficiază de sprijinul următoarelor instituții: Muzeul de Artă Constanța, Consiliul Județean Constanța, Muzeul Banatului Montan Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Societatea Culturală Aromână.
 
Citește și:
Muzeul de Artă Constanța celebrează Ziua Mondială a Artei printr-un eveniment special

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vernisaj de mărțișor la Muzeul de Artă Constanța, curatoriat de Principele Șerban Dimitrie Sturdza

27 Feb 2024 478

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1076

Dragobetele și „logodna păsărilor”

24 Feb 2024 437

„Mărţişoare din perioada Regalității”, expoziție deschisă la Muzeul de Artă Populară Constanța

24 Feb 2024 794

LIVE TEXT Albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, lansat de Muzeul de Artă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 624

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 447

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța. Prima sărbătoare, Dragobetele

22 Feb 2024 568

Muzeul de Artă Populară Constanța dă start-ul Târgului de mărțișoare, ediția a XIX-a

22 Feb 2024 436

La Constanța se lansează albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, ce prezintă colecția de sculptură din patrimoniul muzeelor constănțene

22 Feb 2024 442

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție deschisă până la finalul lui martie la Muzeul de Artă Populară Constanța

22 Feb 2024 461

„Vânătoare de comori” de Dragobete, la Muzeul de Artă Populară Constanța

21 Feb 2024 437

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 389

Muzeul de Artă Populară Constanța Marama din Muscel, piesă din costumul popular argeșean-exponatul săptămânii

19 Feb 2024 520

Atelier de confecționat mărțișoare, la Muzeul de Artă Populară Constanța

15 Feb 2024 477

Vernisajul expoziției „Mamaia – Peisajul de ieri și provocările actuale” are loc la Muzeul de Artă Constanța

13 Feb 2024 582