Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul spectacolelor din week-end

 
„Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” ediția a V-a este un proiect organizat de Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Arte, și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta este un Proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 149332/04.08.2023.

Anul acesta, „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a se desfășoară în perioada 19 August- 03 Septembrie 2023, începând cu orele 21:00, în Parcul Tăbăcărie-zona Amfiteatru, Constanța. Intrarea este liberă!

Proiectul începe, așadar, Sâmbătă, 19 August 2023, orele 21:00. Asociația Cortina în parteneriat cu SAS UNATC prezintă spectacolul „PRIMA DATĂ”. Spectacolul este un Verbatim Theater, fiind creat după povești reale, în general după interviuri, și urmărește o temă sau o poveste. „În cazul spectacolului nostru, poveștile au fost scrise de oameni din lumea întreagă pe un site, myfirsttime.com, iar firul narativ al acestor mărturii pe tema primei experiențe sexuale a fost alcătuit de producătorul și regizorul Ken Davenport.”

„PRIMA DATĂ” este singura experiență pe care aproape toți oamenii o au în comun. Nu contează dacă ești George Clooney sau George Washington, Naomi Campbell sau Meryl Streep, la un moment dat o vei face. Însă foarte puțină lume a vorbit despre asta. Până acum.

Exact din acest motiv a apărut PRIMA DATĂ, ca să provocăm oamenii să vorbească despre acest subiect tabu, această prima dată de la care toți avem așteptări foarte mari, dar de cele mai multe ori este exact opusul perfecțiunii visate. Patru actori interpretează zeci de personaje, poveștile fiind adevărate. Patru actori descriu prima experiență sexuală a unor oameni adevărați, oameni ca tine, ca noi.

Spectacolul, montat acum pentru prima oară în România, prezintă prin mărturiile acestor oameni, diverse experiențe într-un mod amuzant și emoționant deopotrivă, încurajând tinerii să răspundă întrebărilor sau să inițieze un dialog despre viața sexuală, fără vinovăție sau rușine. În 1998, cu mult înainte de explozia blogurilor pe internet, se năștea un site web care le permitea oamenilor să împărtășească, anonim, propriile povestiri despre prima lor experiență sexuală. Site-ul a devenit instantaneu un fenomen cu peste 60.000 de confesiuni venite din toată lumea: povești amuzante, grotești, heterosexuale, homosexuale, prostești, timide, absurde, sexy. Toate aceste povești și toate personajele sunt aduse la viață, pentru prima dată, de patru actori în spectacolul PRIMA DATĂ.
Spectacolul este NERECOMANDAT COPIILOR SUB 16 ANI!
 
Distribuție: Bianca Archip, Anastasia Dade, Adrian Loghin, Tiberius Zavelea
Regie: Marcela Motoc

Asistent regie: Maximilian Liford
Scenografie: Șteff Chelaru
Sound Design: Ștefan Puia (Ursul)

Light Design: Vlad Lăzărescu
O producție ASOCIAȚIA CORTINA & SAS UNATC
 
În următoarea seară, Duminică, 20 August 2023, orele 21:00, Trupa Ad Astra din Constanța vă invită la un spectacol de poezie și muzică, intitulat: „DIN IUBIRE PENTRU IUBIRE”, un spectacol emoționant, profund, sensibil. Așteptăm publicul doritor să petrecem împreună o seară plină de emoții, să ne descărcăm de toate emoțiile negative, de situațiile cu care ne confruntăm în fiecare zi în această lume care se transformă pe zi ce trece.

Spectacolul include momente de dans realizate de coregraf Stela Cocârlea, care vor înfrumuseța și amplifica atmosfera boemă.  Ne dorim să împărtășim spectatorilor sentimente reale și pure, să încurajăm dorința de exteriorizare și să insuflăm forța de regăsire de sine prin intermediul acestui spectacol. Participarea la acest spectacol va fi o experiență unică pentru public, creând o stare relaxantă, interesantă și magică.
 
Distribuție: Daniela Cojan, Ionuț Dulgheriu, Mirabela Moroșanu, Romulus Samfiroiu, Denisa Todireanu, Catinca Hanțiu, Raluca Pleșca, Claudiu Popa
Regia artistică: Daniela Vitcu
Coregrafie și Mișcare scenică: Stela Cocârlea
Sound&Light Design: Eduard Lupu
Graphic Design: Edoard Petre
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a, distracție, entuziasm, voie bună și emoții

31 Aug 2023 706

Spectacole Constanța Programul ultimei săptămâni din cadrul evenimentului „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin“

30 Aug 2023 913

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul evenimentelor din perioada 24-27 august 2023

23 Aug 2023 1045

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Weekend-ul 19-20 August 2023 a avut parte de un mare succes

23 Aug 2023 712

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a

16 Aug 2023 716