Deschidere editie

Cinci condamnări în dosarul de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu)

Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus, recent, o nouă condamnare în primă instanţă, în dosarul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa.
 
Instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa cu inculpatul Lucian Stoica Stanciu, cercetat în stare de libertate pentru dare de mită. Drept urmare, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea bărbatului la pedeapsa de un an şi opt luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru dare de mită.
 
Decizia instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Tot în prezenta cauză, Radu Emanuel Acsinciuc, cercetat pentru dare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe un termen doi ani. Asta în timp ce Vasile Irimia, plutonier adjutant principal (r), bănuit de dare de mită sub forma complicităţii şi luare de mită sub forma complicităţii, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Mai departe, Ana Ion, suspectată de dare de mită sub forma complicităţii şi luare de mită sub forma complicităţii, a luat tot trei ani de detenţie, cu suspendare sub supraveghere.
 
În final, Alexandru Georgian Ghirase, bănuit de complicitate la dare de mită şi de complicitate la luare de mită, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Tribunalul Constanţa a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de trei ani de închisoare, stabilind termen de supraveghere de trei ani.
 
Cele cinci persoane au încheiat acorduri de recunoaştere cu procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari.

În „dosarul-mamă“, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a profesorului Iulian Antonescu, fost angajat al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi management naval, Departamentul de Inginerie şi management naval, şi a Cameliei Ciobanu, fostă angajată a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi management naval - Departamentul de Navigaţie şi transport naval.
 
În rechizitoriul cauzei, DNA arată, printre altele, că, „în perioada august - septembrie 2016, inculpaţii Antonescu Iulian (n.r. suspectat de luare de mită - nouă fapte şi trafic de influenţă) şi Ciobanu Camelia (n.r. bănuită de patru infracţiuni de luare de mită), în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale «Mircea cel Bătrân» Constanţa, au primit de la mai mulţi studenţi, direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 200 de euro sau alte foloase necuvenite, în total, 1.546 de lei şi 600 de euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 de lei, 300 de euro şi 50 de dolari - Ciobanu Camelia“.

Citeşte şi: 

Citiţi şi vă cruciţi! DNA a făcut public totul! Cum se dădea mită la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu+galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspectat de luare de mită şi trafic de influenţă Un fost profesor din Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, aproape scăpat de controlul judiciar

29 Sep 2017 786

Presupusă corupţie la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa. Ce se va întâmpla azi (rechizitoriu)

20 Jun 2017 4891

Patru condamnări în dosarul de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu)

01 May 2017 5049

Doi foşti profesori ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, sub control judiciar (rechizitoriu)

15 Apr 2017 1885

„Cutremur anticorupţie“ la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”! Cătuşele sunt pregătite! Eventualele reţineri, anunţate azi (Galerie foto+Video)

11 Nov 2016 8236

Cine conduce Academia Navală după Chițac. Lista celor ce au fost comandanți. Cine a fost cel mai longeviv

11 Feb 2016 3456

Academia Navală Mircea cel Bătrân, în doliu

03 Sep 2013 2782

Gheorghe Samoilescu, prorectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, la ceas aniversar

20 Sep 2012 4550

Au spus „adio" anilor de facultate Cele mai mari medii de absolvire la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" (galerie foto + documente)

02 Aug 2012 5575

Au inceput inscrierile la Academia Navala

14 Jul 2010 2179

Competitii sportive si militare la Academie

20 May 2006 973

Locuri libere la Academia Navala si UMC

30 Jul 2004 4159