„„Fenechiu nu ştie despre Port nimic, că-i moldovean” Mazăre pune condiţii în relaţia cu Ponta. Vrea Portul Constanţa

Social democratul Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, susţine că relaţia sa cu premierul Victor Ponta este „deocamdată bună”. Dar, deloc surprinzător, Mazăre pune această relaţie sub semnul întrebării până la momentul trecerii Portului Constanţa în administrarea municipalităţii. „Să vedem cum se finalizează problema Portului”, a avertizat edilul şef.

Întrebat cum comentează faptul că Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, nu este de acord cu transferarea acţiunilor Portului către autorităţile locale, Radu Mazăre a declarat: „Eu n-am vorbit cu niciun Fenechiu, pe mine nu mă interesează Fenechiu. Eu am discutat cu Ponta despre Port. Fenechiu, Menechiu... ce zice el. Oricum nu ştie despre port nimic, că-i moldovean şi la Moldova nu sunt porturi”.
Primarul municipiului Constanţa a amintit faptul că a discutat cu primul ministru despre un proiect de lege prin care toate porturile din ţară ar urma să treacă la administraţiile locale: „Aşa mi-a spus, aşa a rămas. Eu îl cred pe om pe cuvânt. Până la proba contrarie. Dacă lucrurile nu vor sta aşa, atunci o să am şi eu o atitudine în consecinţă, foarte categorică. Eu sunt un om de onoare. Când spun ceva, aia fac. Mă ţin de cuvânt. Aştept acelaşi lucru să se întâmple de la premier”.
Nu în ultimul rând, Radu Mazăre a declarat că „ar trebui, în următoarele luni, să se mişte ceva, spre concretizare”. Când mai exact? „Anul acesta, normal. Sperăm. Speranţa moare ultima”.

Amintim că parlamentarii PSD de Constanţa Eduard Martin, Manuela Mitrea, Alexandru Mazăre şi Nicolae Moga au iniţiat, în luna octombrie a anului trecut, un proiect de lege privind trecerea Portului Constanţa în administrarea Consiliului Local Municipal (31%), a CL Năvodari (3%), a CL Agigea (4%), a CL Mangalia (2%), dar şi a Consiliului Judeţean Constanţa (15%).
Ce este curios este că Mazăre lansează un astfel de avertisment după ce PSD Constanţa a avut, în ultima perioadă, de suferit după ce Valentin Răducu Preda a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit DNA, Preda este cercetat pentru „infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 775

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 368

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 407

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 356

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 aprilie 2024

26 Apr 2024 387

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 600

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 510

„Dacia - Ultima frontieră a romanității", catalog de expoziție al Muzeului Național de Istorie a României

23 Apr 2024 421

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 660

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 408

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1302

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 454

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 539

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1223

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3910