„Nu ştiu câţi primari incompatibili sunt” Eugen Bola, prefectul judeţului Constanţa, este minunat

Problema primarilor incompatibili riscă să ia amploare în judeţul Constanţa. Amintim, în acest sens, că un primar constănţean a fost deja destituit din funcţie, prin ordin al prefectului Eugen Bola, în baza unei decizii de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate. Este vorba despre Vasile Delicoti, şeful administraţiei publice locale din Poarta Albă. Primarul a atacat însă ordinul prefectului în instanţă.

Chestiunea poate lua o nouă turnură căci, aşa cum declara reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa, Eugen Bola, într-un cotidian local, ar exista 40 de primari care, pe motiv de incompatibilitate, şi-ar putea pierde funcţiile. În această situaţie, susţine Bola, va fi haos. Menţionăm că prefectul a comunicat acest fapt Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a afla dimensiunea problemei, i-am solicitat prefectului Bola, în cursul zilei de ieri, lista nominală a primarilor constănţeni care s-ar afla în stare de incompatibilitate. Mai mult sau mai puţin surprinzător, prefectul Eugen Bola a mărturisit, senin, că nu ştie cine sunt acei primari şi nici care este numărul lor. „Prefectura nu are niciun fel de implicare în această problemă. Am comunicat o anume stare de fapt şi trebuie analizată situaţia. Nu ştiu câţi primari sunt. Nu ştim nici măcar cine sunt cei în cauză”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa. Interesant cum reprezentantul unei instituţii a statului care face o comunicare oficială către MAI susţine că nu ştie datele situaţiei.

Totodată, întrebat cine anume ar putea să facă publică lista acestor primari, Eugen Bola a declarat că, eventual, societatea comercială în a cărei adunare generală a acţionarilor aceşti aleşi locali au fost sau sunt încă membri. Subliniem încă o dată: comunicarea către MAI a fost făcută de Prefectura Constanţa.
Care a fost atitudinea lui Bola faţă de demersul nostru? „E minunat, minunat”. Este răspunsul deja clasic pe care prefectul judeţului Constanţa îl oferă în unele situaţii, nu fără o urmă de ironie. Or, în acest context, ironia nu-şi are rostul. Dar, deh, judeţul Constanţa se bucură de un prefect... minunat, care s-a obişnuit, se pare, să ducă problemele importante într-o zonă derizorie. De altfel, „minunată”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar cumpără urne de vot de la Alsacian Group (DOCUMENT)

02 May 2024 125

Lista candidaților din partea Alternativa Dreaptă pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 472

Lumea marinarilor Ispitele Americii Latine. Cadeții nu cedează!

30 Apr 2024 460

Firma Kaad Print SRL din județul Constanța își schimbă sediul social

18 Apr 2024 352

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 1077

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 479

Afaceri Constanța Firma Eco Public închiriază și igienizează toaletele ecologice din orașul Eforie. Care este valoarea totală a contractului (DOCUMENTE)

07 Apr 2024 598

Alegeri locale 2024 Eugen Voineagu, fost șef al Protecției Consumatorului Constanța, intră în lupta pentru primărie

02 Apr 2024 1516

Întâlnire specială la Medgidia. La vară, se va marca și performanța din 1988, când IMU - CSS a ieșit vicecampioană națională! (GALERIE FOTO)

31 Mar 2024 2311

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 784

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 543

MAEPublicarea rezultatelor procesului de selecție pentru Programul de burse de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu“, ediția 2023 - 2024

13 Mar 2024 440

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 martie 2024

05 Mar 2024 695

Declarații de avere Constanța Mircea-Eugen Cambur, șef serviciu la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 730

Firme Constanța Modificări în acționariatul Easy Credit 4 All IFN SA

23 Feb 2024 684