Deschidere editie

Un pas înainte pentru Cazinoul din Constanţa Ce anunţ a transmis Compania Naţională de Investiţii privind licitaţia pentru reabilitarea edificiului

Speranţe ridicate din nou, pentru constănţeni, pentru reabilitarea Cazinoului. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au terminat etapa reevaluării ofertelor depuse de afaceriştii interesaţi să salveze Cazinoul din Constanţa. 
În urma deliberărilor, contractul s-a întors la asocierea al cărei lider este firma Aedificia Carpaţi, parteneriat ce l-a câştigat şi prima oară.
 
„Vă anunţăm că, la data de 17.10.2019 (...), autoritatea contractantă Compania Naţională de Investiţii SA a desemnat câştigător pe Aedificia Carpaţi SA la procedura de licitaţie deschisă Proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică pentru obiectivul de investiţii «Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)» situat în bd. Elisabeta nr. 4, municipiul Constanţa, jud. Constanţa“ - acesta a fost mesajul transmis de Compania Naţională de Investiţii.
 
La rândul lor, reprezentanţii Aedificia Carpaţi SA ne-au explicat că asocierea din care fac parte şi care a fost desemnată, din nou, câştigătoarea contractului, şi-a menţinut întocmai oferta, la fel ca celelalte firme participante la licitaţie. „Practic, nu s-a schimbat nimic, a fost doar o reevaluare a aceloraşi oferte depuse iniţial“, au precizat reprezentanţii firmei bucureştene.
 
Pe de altă parte, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor acordase un termen de cel mult zece zile lucrătoare de la primirea deciziei pentru reevaluarea ofertelor de către CNI. Decizia CNSC de săptămâna trecută dădea curs solicitărilor unui alt ofertant pentru Cazino, respectiv Eldiclau SRL, de a se mai analiza încă o dată ofertele depuse pentru contract.

 

Ceilalţi ofertanţi pot face contestaţie

 
Ca un scurt istoric al etapelor parcurse până acum pentru reabilitarea Cazinoului, trebuie amintit că licitaţia fusese câştigată de la bun început de asocierea Aedificia Carpaţi S.A., Tehnoinstal, Schindler România SRL, Remon Proiect SRL şi Profesional Construct Proiectare SRL. Aceştia au oferit un preţ de 44.989.974 de lei, adică circa 10 milioane de euro, faţă de cele peste 60 de milioane de lei (c. 13 milioane de euro) estimate iniţial de CNI pentru contract. 
Ulterior desemnării câştigătorului, firma Eldiclau, liderul asocierii Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., Hoiura Electro Construct SRL, Facility Instal SRL, Telekom Romania Mobile Communications SA şi Helinick SRL, a contestat rezultatul licitaţiei, la CNSC.
 
După circa trei săptămâni, CNSC a admis în parte contestaţia depusă şi a decis reevaluarea ofertelor, termenul până la care s-ar fi finalizat această etapă urmând să se împlinească pe 24 octombrie.
 
Ieri, CNI a desemnat din nou asocierea condusă de Aedificia Carpaţi drept câştigătoare a contractului, însă atât Eldiclau, cât şi celelalte firme participante au dreptul de a contesta această nouă decizie. Iar aici mai trebuie amintit şi de cea de-a treia ofertă venită din partea asocierii SC Construcţii Erbaşu SA, Polarh Design, Concas şi Euras.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut dacă se va putea face efectiv un pas înainte pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, ori dacă vom asista din nou, neputincioşi, la un război al documentelor depuse la CNSC.
 
Citeşte şi:
 
Ziua Z pentru atribuire, la finalul lunii
Contractul pentru Cazino îşi caută câştigătorul

Licitaţie Cazino Constanţa
Compania Naţională de Investiţii, obligată de CNSC să reanalizeze ofertele Aedificia Carpaţi şi Erbaşu SA
 
 
Constănțenii mai au de așteptat până la reabilitare
Parteneri și subcontractori. Date complete despre societățile care s-au „băgat“ în afacerea Cazinoul
 
Aedificia Carpaţi vs Eldiclau SRL, în lupta pentru Cazinoul din Constanţa
Petre Badea - „Firma acuzatoare este total lipsită de experienţă“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În puterea cui stă soarta Cazinoului Judecătorul a intrat într-un dosar al lui Dragnea şi unul al generalului Ciucă

15 Nov 2019 1225

Contestaţia Eldiclau, suspendată. CNSC aşteaptă decizia Curţii de Apel Bucureşti legată de Cazinoul din Constanţa

08 Nov 2019 1454

Aedificia Carpați a făcut cerere de intervenție în dosarul de la CNSC privind reabilitarea Cazinoului

07 Nov 2019 302

Lupta pentru Cazino Telekom a depus cauţiunea la CNSC

02 Nov 2019 1476

Jos labele de pe Cazino!

31 Oct 2019 1969

„O cronologie a nesimţirii“ „Frustrare, furie şi neputinţă“ - cele trei cuvinte ce caracterizează reacţia autorităţilor după noua contestare a licitaţiei pentru Cazino (document)

30 Oct 2019 1936

LIVE TEXT Ministrul Dezvoltării şi primarul Constanţei, la pas prin Cazino. Încep discuţiile legate de amânarea reabilitării Cazinoului (galerie foto)

29 Oct 2019 1239

O epopee de 10 ani. Povestea (ne)semnării contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

29 Oct 2019 1111

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Mâine va fi semnat contractul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

28 Oct 2019 1458

Tic-tac pentru Cazino

23 Oct 2019 352

Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi. Iată punctajul obţinut de aceştia!

19 Oct 2019 674

UPDATE Pată suspectă pe mare, în zona Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

18 Oct 2019 4281

Asocierea Aedificia Carpaţi, desemnată din nou câştigătoare pentru reabilitarea Cazinoului

17 Oct 2019 1038

Ziua Z pentru atribuire, la finalul lunii Contractul pentru Cazino îşi caută câştigătorul

17 Oct 2019 576

Licitaţie Cazino Constanţa Compania Naţională de Investiţii, obligată de CNSC să reanalizeze ofertele Aedificia Carpaţi şi Erbaşu SA

12 Oct 2019 1208