Curse de galop la Mangalia

Caii de rasa constanteni vor fi omologati de Loteria Nationala

Hipodromul de la Mangalia face parte dintr-un program de reabilitare initiat si derulat de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Directia Silvica Constanta * S-a inceput in luna martie un amplu program de reparatii ale acestuia, adaugandu-se cateva elemente noi * Acestea vor consta in: case de pariuri, vestiar pentru jochei, salon oficial plus alte amenajari publice in ton cu activitatea desfasurata * Cursele de cai pursange arab se vor organiza in perioada iulie-august * Termenul de finalizare a lucrarilor de reparatii si reamenajare a hipodromului din Mangalia este 15 iunie, conducerea locala dorind sa incheie aceste lucrari la sfarsitul lunii mai

Herghelia de la Mangalia a intrat in reparatii in urma cu o luna. "Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a hotarat ca hipodromul de la Mangalia trebuie sa functioneze la standarde internationale. Prin urmare, am inceput in luna martie un amplu program de reparatii ale acestuia, adaugand pentru a pune in aplicare planurile regiei cateva elemente noi", a declarat Ioan Bogdan, directorul Directiei Silvice Constanta. Intentia institutiei nationale si teritoriale este aceea de omologare a intregului efectiv de cai aflati in administrare in cadrul proiectului Stargate, organizat de Loteria Nationala, pentru realizarea curselor de galop. Elementele noi se vor concretiza in case de pariuri, un salon oficial, o camera destinata jocheilor. Intreaga operatiune de reparare si reamenajare a hipodromului mangaliot s-a hotarat a fi gata la data de 15 iunie, insa colectivul de conducere al Directiei Silvice care administreaza aceasta locatie spera sa finalizeze lucrarile pana la finele lunii mai. Despre omologarea cailor s-ar putea spune ca aceasta va deveni reala in momentul in care RNP - Romsilva va incheia un protocol cu Loteria Nationala, cea mai certa data fiind cea de 1 iulie, cursele de galop urmand a se desfasura in perioada iulie-august. Piesa de noutate, vizavi de tipurile de curse de cai care se vor organiza la Mangalia, va consta intr-un nou teren de obstacole. In paralel cu lucrarile de reparatii, Directia Silvica Constanta pregateste opt persoane, opt viitori jochei, persoane cooptate din randul personalului institutiei. Cat despre partea cea mai interesanta vizavi de aceste curse de galop, premierea, Ioan Bogdan a declarat ca sustinerea premiilor se va face de catre Regia Nationala a Padurilor -Romsilva care, in urma acestui viitor protocol cu Loteria Nationala, va decide ce premii se vor acorda si in ce cuantumuri. Pe scurt, hipodromul de la Mangalia face parte dintr-un program initiat de Regie si pus in practica de Directia Silvica locala, care va avea ca finalitate transformarea acestei locatii intr-o ferma model, in acest scop punandu-se la bataie circa 15 miliarde de lei. Hrana celor 314 cai de rasa pursange arab va fi asigurata din exploatarea celor 420 de hectare de teren arabil, asteptandu-se chiar la un excedent de nutret. Per total, o echipa de 43 de angajati va deservi ferma si hipodromul de la Mangalia. Herghelia de la Mangalia a fost infiintata in anul 1926, primind material biologic de la Radauti, Jegalia si Cislau. De-a lungul timpului, efectivele ajungeau la cifra de peste 500 de cai de rasa. Directia Silvica a primit in administrare Herghelia Mangalia in anul 2002, prin Ordonanta de Urgenta 129/2002, cu un patrimoniu de 280 de cai de rasa pursange arab. Cumulat cu aceasta bogatie "araba", silvicultorii constanteni au preluat si problemele financiare si materiale ale locatiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 157

Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 241

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 258

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 528

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 403

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 322

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 487

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 437

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 712

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 721

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 228

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 404

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 527

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 590

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 597