Florin Cîțu susține reducerea CAS. „Salarii mai mari pentru toți românii”Liderul Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, vine cu propuneri pentru a creşte salariile pentru toţi românii, prin exemplul reducerii contribuției pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20%, ceea ce înseamnă „aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”.

Astfel, printr-o postare pe pagina sa de Instagram, Florin Cîțu susține reducerea contribuției CAS, explicând că acest lucru înseamnă salarii mai mari pentru românii, nu doar pentru cei angajați la stat. 

Totodată, el consideră că reducerea TVA ajută Banca Națională a României în lupta cu inflația și ajută creșterea economică, arată o postare pe Facebook, făcută duminică, 13 februarie. 

Liderului PNL a făcut această postare în contextul declaraţiilor ministrului Finanţelor Publice, Adrian Câciu. Acesta anunţa, miercuri, intenția de a schimba Codul fiscal de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023, subliniind că „în 2022 nu va fi absolut nicio taxă". 

Conform paragrafelor din PNRR menţionate de ministru, „revizuirea cuprinzătoare a sistemului fiscal vizează să identifice distorsionările şi domeniile în care se poate dezvolta legislaţia fiscală incidentă, în special pentru impozitul pe profit, impozitul pe venit şi contribuţiile la asigurările sociale (CAS, CASS şi CAM), precum şi impozitarea proprietăţilor astfel încât să fundamenteze decizii pentru o retragere treptată a stimulentelor fiscale excesive, în special pentru impozitul pe profit, impozitul pe venit şi CAS, CASS şi CAM, fără a fi afectată creşterea economică şi dezvoltarea sectorului economic, impactate de deciziile de politică fiscală”. 

Potrivit documentului, „legislaţia fiscală românească va face obiectul unei analize amănunţite cu asistenţă tehnică în special în domeniul impozitelor şi contribuţiilor sociale datorate pe veniturile obţinute de persoane fizice, impozitul pe profit (inclusiv regimurile speciale de care beneficiază cu titlu de excepţie), impozitul pe proprietate (impozitele locale) şi taxa verde".

Ministrul Adrian Căciu exemplificat că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente sau mașini să plătească mai mult, ulterior precizând că nu este adeptul supraimpozitării, ci susţine ceea ce numeşte „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business.  

foto: Facebook.com/ Florin Cîțu

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 980

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 957

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 767

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 893

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 1931

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1118

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 825

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1170

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1149

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1466

Cîţu PNL ar putea să colaboreze din nou cu USR în viitorul apropiat. „Cu PSD a fost un compromis”

02 May 2022 3033

Florin Cîțu „Atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina nu vor rămâne nepedepsite “

28 Apr 2022 997

Președintele Senatului susține că a aflat de la partea ucraineană că Marcel Ciolacu nu mai merge pe 27 aprilie în Ucraina (VIDEO)

28 Apr 2022 1122

Florin Cîţu, primit miercuri de preşedintele Parlamentului ucrainean. A vizitat zonele afectate din regiunea Kiev (FOTO)

27 Apr 2022 2787

Şedinţa Senatului, întreruptă din lipsă de cvorum

26 Apr 2022 1269