Din ciclul „Suntem ceea ce gândim" Cugetările carierei în Parlament

claudia_candet.jpgAtunci când nu ai niciun argument plauzibil în ceea ce priveşte un om care tocmai a fost ales de colegii săi ca şef în fruntea unui partid, singura metodă pe care unii dintre politicieni o adoptă, doar pentru a se poziţiona şi ei de partea adversă a baricadei, este cea a atacului direct asupra aspectului fizic al unuia care nu este nici măcar adversarului lor.

Povestea şi cel care a făcut o remarcă rasistă a venit tocmai din partea unui parlamentar cu state vechi în Executivul României, care a trecut prin mandatele mai multor şefi de stat, pe care, de altfel, i-a criticat necontenit, şi care mai este pe deasupra de meserie şi profesor de istorie. Vorbim aici, cu alte cuvinte, despre un om pe care nu-l putem bănui de necunoaştere a termenilor rasişti ori a chestiunilor de acest gen. Cu toate acestea, cel mai vechi senator al Constanţei n-a avut nicio mustrare de conştiinţă să-şi catalogheze unul dintre „colegii" de la PDL după culoarea pielii sale, într-o lume în care am depăşit demult acest nivel de raportare. Sau cel puţin aşa credem Aşadar, nu este chiar un om oarecare, de vreme ce i-a fost încredinţată o asemenea putere. Cel mai probabil, înainte de a face remarca privitoare la noul şef al PDL Constanţa, senatorul nostru nu a mai stat să se gândească la felul în care a fost el ales senator la ultimele alegeri parlamentare. Norocul lui a fost cu doi colegi de-ai săi care au ieşit deputaţi în colegiile în care au candidat el şi, în consecinţă, i-au adus acestuia voturi. Nu pledez pentru niciun partid şi nici nu apăr vreun interes. Am propriile opinii şi cern informaţiile pe care le primesc prin propriul filtru al gândirii. Apăr doar principiile, îmi doresc doar să nu mai judecăm. E dreptul meu să am o opinie şi să scot la iveală un gest pe care îl consider profund deplasat, mai ales că vine din partea unuia pe mâna căruia ne-am lăsat ani mulţi la rând în Parlamentul ţării. Nu judecăm oamenii după aspectul fizic şi nici să ne dăm, aşa, cu părerea doar pentru că este nevoie de o poziţie într-o anume problemă. Poziţie dictată şi de recentul context politic local, care l-a pus laolaltă cu social-democraţii, pe care la suprafaţă îi ura de moarte, însă în subteran, cum spuneau gurile rele, îşi dădeau mâna în promovarea interesului comun, bineînţeles. Şi, pentru ca interesul să fie cu adevărat promovat, ideea legată de „culoarea pielii" a fost dusă mai departe şi de alţi colegi de-ai săi, care au dezvoltat istoria jupânului. Totul în interesul Uniunii recent formate, dar şi pentru extinderea poveştii deschise de primarul Mazăre, pentru care postul de televiziune la care a fost acţionar a fost amendat de CNA. În ciuda faptului că pe umeri avem decenii întregi de activitate şi experienţă în domeniu, suntem tentaţi să ieşim în faţă doar cu fraze care ne arată cât de răutăcioşi suntem şi în loc de înţelepciune purtăm alte sentimente... În fond, după cum a afirmat destinatarul... a fost doar o glumă, nu? Aş putea spune una deloc reuşită. Anii de experienţă nu îţi dau şi garanţia unei înţelepciuni...


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 1002

Ce spune Adrian Ionescu, vicepreședintele Judecătoriei Constanța despre forma de protest activă începând de azi (VIDEO)

21 Jun 2023 1723

Joe Biden își anunță candidatura pentru viitoarele alegeri prezidențiale din SUA

25 Apr 2023 1366

Revista Zări Alb Astre Liniștea dintre noi

11 Jan 2023 1094

Revista Zări Alb Astre Liniștea dintre noi

07 Jan 2023 1204

Ultimele tendințe ale sectorului de jocuri de noroc online

02 Aug 2022 1613

Petre Daea nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei. "Cu hrana nu-i de joacă"

06 Jul 2022 1439

Țara care nu recomandă vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani. Care sunt argumentele

27 Jan 2022 1839

O companie din domeniul îngrijirii animalelor sistează comercializarea acvariilor tip bol. "Peştii înnebunesc, iar acest lucru le aduce rapid moartea"

23 Jan 2022 1437

Eliminarea taxei de pod de la Fetești, în dezbaterea Camerei Deputaților

07 Dec 2021 3468

Nefericita întâlnire șofer-pieton la o trecere din Constanța. Singurul argument al șoferului a fost cuțitul

29 Mar 2021 4578

#alegerilocale2020. Sondaj ARGUMENT Stroe Felix preferat pentru președinția CJ Constanța

18 Sep 2020 2448

De ce ar trebui să se afle Delta Dunării pe lista obiectivelor turistice pe care să le vizitaţi cel puţin o dată (video)

01 Sep 2020 1956

„Lacrămă Ardealul”. Romanul vieții lui Alexandru Jula

23 Jul 2020 4386

Sfântul Luca al Crimeei

17 Jul 2020 4548