Editorial Daţi-mi Farul înapoi!



Nu se mai poate! Vrem o echipă de fotbal în primul eşalon al campionatului intern. Suntem constănţeni, nu „mamaieni“. Două luni pe an, inspirăm şi expirăm aerul staţiunii cu care majoritatea am crescut, dar ne-am născut şi ne-am educat în oraş!


Investiţii mai mult sau mai puţin reale, proiecte fezabile sau fictive, modernizări de bun augur sau inutile, toate acestea au fost iniţiate şi înfăptuite în staţiunea ce primeşte an de an un nou imn. Nu sunt împotriva evoluţiei litoralului nostru, dar sunt ferm împotriva întoarcerii spatelui către sport.

Toată suflarea civilizată de pe acest Pământ se preocupă de formarea şi propulsarea unor sportivi individuali puternici şi a unor naţionale performante pentru a face faţă cu brio competiţiilor interne şi externe. Dar noi? Noi facem notă discordantă, pentru că restul sunt fraieri şi grangurii noştri s-au dezis de fenomenele mondiale de evoluţie. Am avut baze sportive roditoare, am avut performeri de renume internaţional, dar, cu amărăciune în suflet, o spun: ne-am prăbuşit!

Hai să vorbim despre Farul Constanţa… Câţi dintre voi nu ar merge la un meci Farul - Steaua sau Farul - Dinamo? Câţi dintre voi nu aţi strigat „Grigoraş, Grigoraş, cel mai tare din oraş!“? Care s-a ferit să urle: „Avion, avion, pentru voi telegondola-i avion?“ Cine a uitat versurile: „Hei Paşco, Paşco italiano!“? Vreau să fac „valuri“ şi să îmi încurajez echipa fanion.
De ce se stinge Farul? Care sunt interesele înstrăinării acestui club sportiv? Oare o să aflăm vreodată? În străinătate, s-a acceptat ideea că nu există viitor fără trecut şi că orice echipă, cât de mică, tot are un muzeu în care îşi prezintă cu fală istoria jucătorilor şi a meciurilor disputate.

Sunt convins că mulţi tătici şi-ar dori să îşi educe băieţelul într-un spirit fair play pe un stadion modern, într-un meci de cupă europeană. Pardon, mofturi, aceste elemente fireşti lumii sportului rege s-au scufundat în neant. Poate dacă privim plastic sportul, îl putem echivala cu viaţa în sine, pentru că lecţia coincide - nu există rezultate fără muncă. În România, nu doar bărbaţii urmăresc fotbalul. Văd la televizor transmisiuni directe din vestul ţării noastre, dar mai ales din Europa, unde reprezentantele sexului frumos frecventează fără reţineri stadioanele.
În ultimul sfert de veac, în oraşul nostru, Farul Constanţa a avut o traiectorie tragică, iar acum deplângem starea derizorie în care se află. Ce urmează? Oare îi vor rade sediul din temelii şi vor construi un cartier rezidenţial?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 455

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 658

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 662

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 787

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 727

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1194

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1092

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1849

Șapte fotbaliste de la Farul Constanța, convocate la echipele naționale în preliminariile Campionatului European

03 Apr 2024 620

Fotbalistele de la Farul Constanța au învins și campioana României și au urcat pe locul întâi în clasament

30 Mar 2024 1293

Farul Constanța După meciul cu liderul, fotbalistele întâlnesc la Ovidiu și campioana! Sâmbătă, 30 martie 2024. Spectatorii au intrare liberă

29 Mar 2024 1034

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 969

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1762

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 1022

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 887