Editorial Înconjurați-vă cu persoanele potrivite


Oamenii sunt ființe sociale. Cercul nostru de  prieteni ne definește. Proverbul „Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești” nu este gândit la întâmplare.
 
Regele Solomon al Israelului scria: ,,Pășește alături de un înțelept și vei deveni ințelept, căci cel ce îi însoțește pe nesăbuiti va avea de suferit.”
 
Cu toții ne-am dorit la un moment dat sa fim cei mai inteligenți din încăpere. Totuși, dacă suntem mereu cea mai inteligentă persoană din grupul nostru, acest lucru ne poate limita potențialul. Avem nevoie de oameni care să ne ajute să evoluăm, fie că vorbim despre un profesor, un mentor, membri ai familiei sau prieteni apropiați. Cercul potrivit ridică ștacheta și ne face să avem așteptări mai mari de la noi înșine.
 
Atunci când ne înconjurăm cu persoane pozitive și de succes, de la care avem ce învăța, putem deveni cea mai bună variantă a noastră. Speakerul motivațional Jim Rohn spune că  suntem media celor cinci persoane cu care petrecem cel mai mult timp. Gândiți-vă care sunt acele persoane în viața dumneavoastră și în ce mod vă influențează.
 
Oamenii alături de care ne petrecem timpul ne formează. Acele persoane determină ce conversații domină în atenția noastră. În cele din urmă, gândirea și comportamentul nostru vor fi similare.
 
Darren Hardy evidențiază că potrivit cercetărilor efectuate de psihologul social Dr. David McClelland de la Harvard, persoanele cu care vă asociați în mod obișnuit, determină până la 95 la sută din succesul sau eșecul în viață. Surprinzător, nu-i așa?
 
În cartea sa, Puterea prezentului, Eckhart Tolle spune o poveste interesantă despre ceea ce înseamnă să ai un maestru spiritual.
 
„Când un buștean care abia a început să ardă este pus lângă altul care arde puternic și, după un timp, este separat din nou, el va arde mult mai intens. La urma urmei, este același foc. A fi un astfel de foc este una dintre funcțiile unui maestru spiritual.”- Eckhart Tolle

 
După părerea mea, relația cu acei oameni de succes din jurul nostru, ar trebui să funcționeze în același mod.
 
Dezvoltarea personală nu se termină atunci când susțineți ultimul examen, ci ar trebui practicată până în ultima clipă a vieții. Acel om care a încetat să se dezvolte este ca și mort. În această perioadă petrecem mai mult timp în casă, iar acest lucru poate fi privit ca o oportunitate. Este momentul potrivit pentru a ne dezvolta, a citi cărțile pe care nu am avut timp să le citim până acum, a discuta despre ideile noastre, a participa la un curs online cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune, a ne înscrie într-un club de public speaking, unde putem întâlni oameni extraordinari.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ionel

16 Dec, 2020 22:08

Mi-a placut mult ideea ca cine încetează sa se dezvolte este "ca si mort"! Are sens si subscriu! Felicitări pentru articol! 👏

Articole asemanatoare

Editorial Devenim ceea ce gândim în mod constant

22 Jan 2022 474

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

18 Dec 2021 1866

Dobrogeni care se duc. La „trecerea” profesorului Petre Purcărea

17 Dec 2021 992

Cartea zilei Psihologia pozitivă

10 Dec 2021 463

Cartea zilei Empatia în parenting

09 Dec 2021 494

Workshop despre terapia cognitiv comportamentală focală, la Universitatea Ovidius din Constanța. Când va avea loc evenimentul și cine îl va susține

08 Nov 2021 858

Editorial Vremuri greu încercate. Cât de greu ne este să facem o alegere

01 Nov 2021 2458

Universitatea Ovidius din Constanța, workshop internațional despre maladia Alzheimer

26 Oct 2021 818

AstroCafe.ro Horoscop pentru miercuri, 20 octombrie 2021

20 Oct 2021 1008

Dorești o carieră în psihologie, în Poliția Română? Iată condițiile

28 Sep 2021 1761

Direcția de Asistență Socială Măcin, județul Tulcea angajează educator debutant

23 Sep 2021 808

Universitatea „Ovidius” Constanța Facultatea de Psihologie și Științele Educației, la Simpozionul Regional ,,Perspective și experiențe în educația incluzivă”

11 May 2021 1491

Constanța Elevii au susținut astăzi proba la alegere din cadrul simulării județene a examenului de bacalaureat

22 Apr 2021 1139

Primele imagini cu presupusul autor în dosarul morții profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă

09 Apr 2021 4847

Antologia crimelor de la Cernavodă. De la regizorul Sergiu Băhăian la profesoara de psihologie

09 Apr 2021 5415