Editorial Iubirea față de Farul, fotbal sau sport se cultivă de la vârste mici

  • Pentru copii e mare lucru să se afle atât de aproape de jucători pe care poate până atunci i-au văzut doar la televizor ori pe stadion de la distanță.

De anul trecut, întâlnirile dintre Farul Constanța și fani se derulează nu numai cu ocazia meciurilor, la stadionul de la Academia Hagi ori la partidele din deplasare, ci și la școli și licee din municipiul Constanța, în programul „Învățăm să fim campioni - Școala, primul pas spre performanță”, derulat de clubul de pe litoral în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Săptămânal, o delegație din care fac parte reprezentanți ai Farului (jucători - atât de la prima echipă, cât și din academie și de la echipa de fete - oficiali și foști mari fotbaliști), dar și inspectorul de educație fizică și sport de la ISJ Constanța, Gabriel Georgescu, se întâlnesc cu elevii, pentru popularizarea grupării de pe litoral și pentru o invitație la fotbal, la sport și la mișcare.

Peste tot pe unde au fost „marinarii“ în municipiu, Școala nr. 29 „Mihai Viteazul“ Constanța, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Liceul Energetic, Liceul Teoretic „Decebal“, Școala nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart“, Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“, Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“ și Școala Gimnazială nr. 8, au fost întâmpinați cu mare simpatie și cu interes de elevi de toate vârstele.

Copiii îi recunosc pe fotbaliști și se dau în vânt după poze și autografe cu ei. Primesc însă și mingi de fotbal, un tricou al Farului înrămat, cu semnăturile jucătorilor și cu cea a lui Gheorghe Hagi, dar și invitații la partida următoare a „marinarilor“. Pentru copii e mare lucru să se afle atât de aproape de jucători pe care poate până atunci i-au văzut doar la televizor ori pe stadion de la distanță. Am fost și eu prezent la aceste acțiuni și pot spune că e reconfortantă exuberanța cu care delegația faristă e primită săptămână de săptămână.

Iubirea față de Farul, fotbal sau sport se cultivă de la vârste mici, iar asemenea întâlniri au rolul lor, unul important, în această direcție. Pe drumul către practicarea unui sport, copiii au nevoie de modele, de ceva ori cineva care să le mențină nestins interesul și să-i facă să-și dorească zi de zi tot mai mult acel sport.               

Citește și:

UPDATE
Farul Constanța, întâlnire cu elevii de la Școala nr. 29 „Mihai Viteazul“. Proiectul „Învățăm să fim campioni“, prima acțiune pe 2023 (GALERIE FOTO+VIDEO)


UPDATE
Farul Constanța, vizită la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța, în proiectul „Învățăm să fim campioni" (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România U-19 a învins Irlanda de Nord la Turul de Elită cu golurile lui Borza (2) și Mazilu, de la Farul Constanța

25 Mar 2023 641

Cu mulți jucători tineri în echipă, Farul Constanța a pierdut amicalul cu PAOK Salonic

25 Mar 2023 960

Cu trei fotbaliști de la Farul Constanța în lot, Naționala României începe campania de calificare la Euro 2024. Sâmbătă, meci cu Andorra

25 Mar 2023 866

Crina Băjenaru, fostă gimnastă, acum fotbalistă la Farul Constanța „Vreau să-mi urmez visul și să-i fac mândri pe părinții mei“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2023 1876

Farul Constanța și mesajele afișate în tribună de fani. De la „Azi vreau victoria!“ la „Dă-mi, te rog, tricoul!“ (GALERIE FOTO)

24 Mar 2023 1490

Cu cine se vor duela fotbalistele de la Farul Constanța în sferturile Cupei României

23 Mar 2023 944

23-0, cu cât au învins fotbalistele de la Farul Constanța, e scorul campionatului „Un meci foarte frumos, s-a văzut că suntem o echipă unită“ (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 3658

Sambo Surorile Anda Mihaela Vâlvoi și Denisa Nicoleta Vâlvoi, medaliate la Cupa României și la Campionatul Național

22 Mar 2023 737

Junioarele Farului Constanța, în rol de player-escort la meciul „marinarilor“. Când are loc întâlnirea cu PAOK Salonic (GALERIE FOTO)

21 Mar 2023 1196

Farul Constanța are un mare plus față de adversarele din play-off! Ce spune Hagi despre obiectivul „marinarilor“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Mar 2023 1371

Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 1 din Lumina, în proiectul „Învățăm să fim campioni“ (VIDEO)

20 Mar 2023 884

Farul Constanța, amical cu PAOK Salonic. Clubul de pe litoral are 31 de jucători convocați la echipele naționale

20 Mar 2023 1817

Explicațiile selecționerului Edward Iordănescu pentru neconvocarea lui Ianis Hagi. „S-a amplificat foarte tare subiectul“

20 Mar 2023 1287

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la meciul 300 ca antrenor în prima ligă (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2023 1308

LIVE TEXT Farul Constanța a învins Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la debutul în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2023 1426