Editorial Mamaia, stațiunea unde luxul și sărăcia se văd cel mai bine


Sezonul estival este în toi, iar stațiunile de pe litoral au fost luate cu asalt de mii de turiști, care se bucură de soare și de apa mării. Toate stațiunile, de altfel, s-au transformat în furnicare, iar patronii de hoteluri, pensiuni, restaurante, terase, administratorii de plaje numără fericiți banii încasați. Iar vara continuă și încasările vor fi și mai mari.
 
Dar azi vreau să vorbim despre Mamaia, care rămâne o stațiune a contrastelor. Pe de o parte, sunt plajele de lux, cu baldachine, unde chelnerul îți aduce șampanie rece, plaje unde atmosfera este întreținută de muzică bună, beach baruri cu băuturi fine, plaje cu elemente decorative, care te îmbie să le alegi. Plajele exclusiviste din Mamaia, unde patronii investesc sute de mii de euro ca să învingă concurența și apelează la designeri din străinătate atrag, an de an, turiști cu dare de mână.
 
De cealaltă parte sunt plajele pe care oamenii cu venituri medii se instalează la soare pe cearșaf. Mulți dintre ei iau masa tot aici, pe plajă, direct pe cearșaf. Cu bucate cumpărate de la o autoservire sau de la un fast-food. Alții merg la alimentară, pentru că este mai ieftin, iar prețurile de la restaurantele din Mamaia sunt prea mari pentru bugetul alocat vacanței. Costumele de baie de mii de lei, care evidențiază bronzul de salon și silicoanele, sunt despărțite de doar câțiva metri de costumele de baie cu eticheta „Made in China“.
În ambele cazuri însă, pentru a ajunge pe plajă, chiar lângă firul apei, trebuie să treci mai întâi de marea de oameni care fac plajă printre pubelele supraîncărcate, amplasate pe nisip, înconjurați de gunoaie și coji de semințe.
 
Nu pot să nu amintesc și de cei care își etalează bronzul de la volanul bolizilor de mii de euro, cu motoare turate la maximum, pe aleile din stațiune. De cealaltă parte sunt cei care ajung la plajă cu autobuzul, cărând după ei sacoșele pline cu mâncare, apă și cearșafuri.  
 
În concluzie, Mamaia este stațiunea paradoxurilor și a contrastelor, e stațiunea unde luxul și sărăcia se văd cel mai bine.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Linia 100M își reia activitatea

26 Apr 2024 119

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 300

Știri Constanța Restricții de trafic pe bulevardul Mamaia!

25 Apr 2024 372

Acțiuni ale polițiștilor în Constanța și Stațiunea Mamaia. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Apr 2024 482

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 624

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 575

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 632

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 640

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 888

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 404

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 517

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 509

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 373

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 356

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 569