Editorial „Parcul“ din parcarea Lidl

 
 
  • Sună trist, în Constanța anul 2023, dar seară de seară, cu mici cu mari, copilași însoțiți de părinții lor sau adolescenți însoțiți de grupul de prieteni se strâng în „Parcul“ de la Lidl, pe gazon, pe locurile libere de parcare și se joacă fotbal (cei mai mari), se dau cu rolele, cu bicicletele, învață să meargă pe biciclete sau de-a bușilea, fiecare după vârstă și aptitudini.
 
 
În urmă cu circa trei ani, în anul electoral 2020, li se promiteau din toate părțile locuitorilor Constanței spitale, parcări și, mai ales, parcuri peste parcuri.
 
Cei mai mulți priveau cu scepticism atfel de promisiuni și nu îndrăzneau, după multe dezamăgiri, să mai spere că s-ar putea face ceva pentru constănțeni.
 
Trei ani mai târziu, pe principiul „cel mai bun spital din Constanța este drumul către București“, cel mai frumos „parc“ pentru constănțenii din zona KM 5 este parcarea de la Lidl, fiind vorba despre partea mai retrasă, din spate, a parcării magazinului Lidl din zonă.
 
Sună trist, în Constanța anul 2023, dar seară de seară, cu mici cu mari, copilași însoțiți de părinții lor sau adolescenți însoțiți de grupul de prieteni se strâng în „Parcul“ de la Lidl, pe gazon, pe locurile libere de parcare și se joacă fotbal (cei mai mari), se dau cu rolele, cu bicicletele, învață să meargă pe biciclete sau de-a bușilea, fiecare după vârstă și aptitudini.
 
Toate astea, repet, în parcarea de la Lidl.
 
Iar fiecare părinte, la rândul său, tresare la fiecare mașină care vine să parcheze în zonă, se uită nu după unul, ci după trei, cinci sau câți copii sunt în zonă, să fie în siguranță fiecare, feriți de roțile șoferilor care, la rândul lor, nu știu cum să-i mai ferească pe cei mici.
 
Dreptatea este de ambele părți – au dreptate și părinții, și copiii, dar și șoferii care vin cu treabă în zonă.

 
Niciuna dintre părți nu este de vină, în opinia mea, că în Constanța anului 2023 locuitorii orașului, plătitori de taxe și impozite, sunt nevoiți să se joace în parcarea unui magazin, în loc să meargă în parc.
 

Și mai trist este faptul că, sunt sigur, situația nu este una singurală.
 
Iar de-a dreptul strigător la cer este faptul că aceasta este, într-un fel, o situație fericită, căci sunt cartiere ale orașului care nu beneficiază nici măcar de un astfel de parc din parcare.
 
Mă pregătesc sufletește pentru noul an electoral ce vine, căci sunt curios cine ce parcuri sau măsuri mai promite pentru Constanța.
 
Citește și
 
Editorial
Constanța și locurile de joacă pentru copii - eterna problemă!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal Ce performanță! CSM Constanța s-a calificat în grupele principale ale European League (GALERIE FOTO)

28 Nov 2023 474

UPDATE ISU Constanța Accident feroviar la Halta Castelu. Intervin pompierii

28 Nov 2023 501

Termoficare Constanța Se reia furnizarea apei calde și a căldurii către consumatorii afectați de lucrări

28 Nov 2023 416

Accident rutier, în Constanța, pe bulevardul Brătianu (FOTO+VIDEO)

28 Nov 2023 1097

Elevi de la 18 școli, din județul Constanța, încă nu se pot deplasa la cursuri. Care sunt acestea

28 Nov 2023 432

Răspuns negativ pentru Marco Chim SRL, care vrea să ridice un hotel de 9 etaje în Mamaia

28 Nov 2023 436

Firme Constanța Cine va examina proiectul de divizare al THR Marea Neagră?

28 Nov 2023 362

Proces cu fostul magistrat Adina Florea și Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Constanța. Dosarul, amânat de judecători

28 Nov 2023 427

Bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord, oprit de judecători! Curtea de Apel Constanța explică de ce imobilul nu va fi ridicat (MOTIVARE)

28 Nov 2023 574

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru a corectat un record național, în Slovenia, la Concursul Țărilor Central Europene (GALERIE FOTO)

28 Nov 2023 626

Alfa Terminal Constanța SRL, investitor în două proiecte în Incinta Port. Anunțul APM Constanța

28 Nov 2023 410

Un nou PUZ lansat în consultare publică de municipalitate. Este vizat un amplasament situat la limita dintre municipiul Constanța și Valu lui Traian (DOCUMENT)

28 Nov 2023 364

Primăria Constanța Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Programul festivităților

28 Nov 2023 353

De vineri Corina Elena Stere, adjunct nou al Parchetului Judecătoriei Constanța

28 Nov 2023 372

Autoritatea Vamală Română Serviciul Vamal al SUA trimite un consultant în Portul Constanța

28 Nov 2023 316