Editorial

Editorial Schimbările majore din învăţământ, pe agenda fiecărui ministru care trece pe la Educaţie

Nu trece nicio zi fără ca Ministerul Educaţiei Naţionale să nu anunţe noi modificări. De altfel, toţi cei care au condus ministerul Educaţiei au insistat să-şi lase amprenta pe tot ceea ce înseamnă învăţământul românesc.
 
Recent, actualul ministrul al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că are planuri mari cu educaţia din România şi că profesorii vor fi evaluaţi din 10 în 10 ani. Fiind impresionată de modelul de educaţie din Japonia, Ecaterina Andronescu a declarat că şi-ar dori ca profesorii români să fie evaluaţi din 10 în 10 ani, exact ca în Ţara Soarelui Răsare. De asemenea, Andronescu a făcut referire şi la posibilitatea ca cei mai buni profesori din ţară să fie transferaţi la şcolile de prestigiu. „În legea japoneză, două lucruri mi s-au părut importante. Şi anume: din trei în trei ani profesorii sunt mutaţi între şcoli de către autorităţile locale. Profesorii cei mai buni sunt trimişi în şcolile unde copiii au nevoie. Dar n-avem cum să aplicăm acest lucru la mentalitatea noastră, la modul în care ne raportăm şi la profesori, şi la autorităţi”, a declarat Ecaterina Andronescu.
 
O altă iniţiativă a ministerului, anunţată în luna ianuarie, este aceea ca elevii să poată rămâne repetenţi încă din clasa I. Este ideea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care arată că elevii ajung în clasele gimnaziale fără să ştie să scrie ori să calculeze, astfel că ei nu trebuie lăsaţi să promoveze clasa I. De cealaltă parte, părinţii nu sunt de acord cu propunerea ministrului Educaţiei. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Iulian Cristache, a anunţat că ideea Ecaterinei Andronescu nu va fi susţinută şi că părinţii nu au fost consultaţi.
 
În alte ţări, copiii învaţă în clasa I să numere, să citească, învaţă regulile elementare de comportament. La noi însă, toţi miniştrii care s-au perindat pe la Ministerul Educaţiei au făcut mereu modificări, îngreunând şi aşa sistemul: programa şcolară este aglomerată, materiile prevăd nişte cunoştinţe care nu sunt de nivelul copiilor, manualele sunt pline de greşeli, metodele de predare sunt învechite, iar unii profesori nici nu au ce căuta la catedră. Un copil de 6-7 ani trebuie, în primul rând, să fie motivat şi ajutat, nu descurajat. Şi nu uitaţi că performanţele copiilor sunt direct proporţionale cu calitatea actului pedagogic!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fără precedent! Admiterea în liceu bate la ușă, dar Ministerul Educației nu a transmis câte clase de a IX-a vor exista (galerie foto)

19 Apr 2019 1570

Milioane de euro alocate de Ministerul Educației Naționale pentru reabilitarea grupurilor sanitare din școli

17 Apr 2019 295

Sistemul de titularizare a cadrelor didactice se modifică. Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța

10 Apr 2019 1755

Editorial Măsuri luate de guvernanţi pentru o educaţie de calitate. Oare sunt suficiente?

08 Apr 2019 697

Eveniment, organizat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne la Constanța

07 Apr 2019 582

Anul şi modificarea! A intrat în vigoare noua lege a educaţiei naţionale. Ce noutăţi sunt şi nu pot fi ocolite

04 Apr 2019 3270

Ministrul Educaţiei propune schimbări majore pentru Bacalaureat. O nouă generaţie-experiment?

01 Apr 2019 796

Provocările Enel în domeniul învățării inteligente Palmaresul Colegiului de Arte în cadrul programului educațional „Play Energy”

29 Mar 2019 468

Sondaj de opinie Ce cred respondenţii despre simularea Evaluării Naţionale

25 Mar 2019 234

Sondaj de opinie Credeţi că simularea Evaluării Naţionale are efecte pozitive asupra situaţiei şcolare a elevilor?

18 Mar 2019 817

Ministrul Educației Licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată şi se aşteaptă ofertele

14 Mar 2019 270

Mii de cereri depuse în prima săptămână a calendarului de înscriere în învăţământul primar

11 Mar 2019 484

Editorial Începe simularea Evaluării Naţionale. Emoţii pentru elevi, stres pentru părinţi

11 Mar 2019 902

Oficial de la Ministerul Educației. Când începe prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020

02 Mar 2019 734

Ministrul Educaţiei Naţionale nu mai vrea ca învăţătorii sau profesorii din ciclul primar să mai organizeze after school cu elevii de la clasă

28 Feb 2019 906