Editorial Toți pentru unul și unul pentru toți! Când o mână ajută pe alta, victoriile vin

 
 
  • Turneul de la Tulcea (al patrulea și ultimul la care au participat în acest sezon al Campionatului Național, seria C) a fost cel mai reușit dintre toate pentru micii sportivi de la echipa de minivolei a CSM Constanța.
 
Sportul are marele merit de a dezvolta, pe lângă disciplina, puterea de luptă sau calitatea de a nu ceda, și spiritul de echipă, camaraderia și de a strânge relațiile de prietenie dintre coechipieri. Iar toate acestea se clădesc de la vârste fragede. Fără ele, alături de muncă și talent, nu poți reuși, ca echipă. Să spui că o formație sportivă e ca o familie, în care membrii ei se înțeleg de minune și se ajută unul pe altul, nu e o formulare banală, nu e ceva perimat și prăfuit, nu e limbă de lemn, ci purul adevăr.
 
De care m-am convins și la turneul de la Tulcea al echipei de minivolei băieți a CSM Constanța. Pregătiți de un staff tehnic format din Viorel Prejbeanu și Răzvan Parpală (din corpul de antrenori făcând parte, până luna trecută, și regretatul Paul Cămui, plecat prematur dintre noi), micii sportivi au fost îndrumați de pe bancă la Tulcea de Răzvan Parpală, iar acest al patrulea turneu (ultimul la care au participat în acest sezon al Campionatului Național, seria C) a fost cel mai reușit dintre toate pentru micii sportivi.
 
Pe scurt, CSM Constanța a câștigat două dintre cele trei meciuri susținute (3-1 cu CSS CS Arcada Galați, 3-2 cu CSM Ploiești), întorcându-se acasă cu cinci puncte din nouă posibile! În condițiile în care a învins ambele formații care se băteau la locul secund (calificant și el pentru etapa următoare, alături de prima poziție, ocupată de CSS Dream Team Tulcea), echipa de pe litoral a fost surpriza plăcută a întrecerii.
 
CSM Constanța a avut la Tulcea un turneu de poveste, cu un set câștigat cu 31-29, cu reveniri spectaculoase și, peste toate, cu un spirit de echipă care a funcționat din plin. Și pe teren, și pe banca tehnică, transmis de acolo de antrenor și de restul colegilor. Copiii s-au bucurat de fiecare punct și de fiecare set, așa cum au fost încurajați să o facă de profesorii lor. S-au bucurat de volei! Au fost toți pentru unul și unul pentru toți! Au pus în comun tot ce au avut mai bun, toate energiile, pentru a reuși. Să vezi niște copii cum se încurajează unul pe altul și cum trăiesc - cu atenție să nu greșească și cu înfrigurare - ce se întâmplă pe teren, e reconfortant, îți dă o mare bucurie. 
 
În plus, a fost la Tulcea un gest care pe mine m-a impresionat în mod deosebit. Poate că, din afară, nu pare mare lucru, însă eu îl așez pe un loc de frunte în ce privește spiritul de echipă și prietenia care s-au instaurat în această echipă de minivolei a CSM Constanța. Unul dintre micii sportivi și-a uitat acasă manșetele pentru mâini, însă rezolvarea, în spiritul camaraderiei, a venit de la un coleg de-al său, care le avea la el și i-a cedat una. Astfel că, în timpul meciurilor, fiecare dintre cei doi a avut câte o manșetă pe o mână (unul pe stânga, unul pe dreapta) și o mână goală. S-au sprijinit, și-au dat mâna, au căutat o soluție, chiar dacă simbolică, la situație. Iar când o mână ajută pe alta, fără rețineri, succesul nu are cum să nu vină.   
   
Citește și:
 
Micii voleibaliști de la CSM Constanța, două victorii din trei meciuri la turneul de la Tulcea (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 374

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 282

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 355

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 660

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 504

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 372

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 410

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 659

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 433

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 709

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 515

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 811

Volei CSM Constanța, victorie în primul duel cu SCM U Craiova pentru locul 7. „Revenire senzațională!“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 453

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 732

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 801