Romania, tara tuturor posibilitatilor

editorial_claudia_nou.jpgDacă în urmă cu ceva vreme afirmaţia definea America drept ţara unde toate visele pot deveni realitate, acum putem atribui fără probleme această etichetă ţării noastre.

Directori de deconcentrate abia puşi pe funcţii şi repede schimbaţi în baza unei ordonanţe, măriri de salarii ale profesorilor cu 5%, însă numai după ce vor fi daţi afară 40.000 de salariaţi din învăţământ, şi lupta nebunească între partenerii de coaliţie abia instalaţi la guvernare... cam aşa arată peisajul autohton al acestor zile. Încet, încet, ne îndreptăm către un haos pe care nimeni nu ştie dacă îl va putea rezolva sau măcar ţine în limite normale. Guvernanţii, cu atât mai puţin. Chiar dacă ne-au promis de toate în campania electorală, mai-marii noştri habar nu au de rezolvarea situaţiei. Din ce în ce mai multe disponibilizări, cozi imense la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, locuri de muncă în instituţiile statului blocate, salarii micşorate, profesori care anunţă cu boicotarea examenelor care bat la uşă... Şi ne mai întrebăm încotro vor duce toate acestea. Dacă vedeam America drept ţara tuturor posibilităţilor, unde tot ceea ce nu am realizat în ţara noastră poate deveni realitate acolo, acum putem considera cu succes România ţara în care s-a adunat tot răul. În plan politic apropiat nu cred că politicienii nu se vor opri din a emite acte normative peste cele deja existente, bulversând întreg sistemul şi funcţionarea sa eficientă, dacă putem spune aşa. În urmă cu ceva vreme, unul dintre senatorii Constanţei evidenţia că avem peste un milion şi jumătate de acte normative care sunt sau nu puse în aplicare... Pentru ce ne-ar mai trebui altele?! Exemplul cel mai evident al bătăliei continue între cei care emit ordonanţe de urgenţe „în interesul comunităţii" este chiar bomba acestui sfârşit de săptămână. De la începutul anului, partenerii de coaliţie se chinuiesc să-şi împartă instituţiile deconcentrate şi ulterior să-şi pună şefii lor, iar acum, vrând-nevrând, trebuie să elibereze fotoliile pe care abia le-au încălzit. De parcă asta este problema cea mai gravă pe care guvernanţii o au de rezolvat. Să învârtă directorii, astfel încât peste o lună să-i pună la loc, pe aceiaşi sau pe cei care nu au beneficiat de suficient sprijin politic la momentul oportun.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Sile this Millennium

25 Apr, 2009 16:46

FRUCTUL OPRIT vs FRUCTUL DĂRUIT Ce-ti este si cu presa asta ? Agerpres acum in curtea Motanului Felix ? "Conventul anual al Marii Loji Nationale a Romaniei se desfasoara, sambata, printre subiectele luate in discutie numarandu-se propunerea, anuntata de marele maestru al MLNAR, Viorel Danacu, de initiere a unui dialog informal cu presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc privind interesele nationale"anunta Agerpres PS. Agerpres ? Agerpres acum in curtea Motanului Felix ? MĂI SĂ FIE?!!!!......................

Articole asemanatoare

Două spații de pe Autostrada A2, București – Constanța vor fi modernizate! Anunțul CNAIR

20 Apr 2024 538

Constanța Continuă modernizarea Parcului de la Gară – spațiul verde, extins cu 2000 mp

16 Apr 2024 508

De 1 Mai și Paște, CFR suplimentează trenurile spre litoral

14 Apr 2024 555

Trenurile directe dinspre/spre litoral Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se suplimentează trenuri!

12 Apr 2024 627

Alfa Beta SRL va moderniza un magazin de pe bulevardul Tomis din Constanța

08 Apr 2024 517

Familia Becali continuă demersurile pentru construirea unui parc eolian în județul Cosntanța

25 Mar 2024 800

#citeșteDobrogea Norme de serviciu existente în cadrul comunei urbane Constanța în anul 1941

12 Mar 2024 3423

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 441

Imobiliare Constanța COMCM SA se poate apuca de desființat construcțiile de pe bulevardul Aurel Vlaicu

11 Feb 2024 1222

Grup Petrol Marin anunță începerea lucrărilor autorizate de desființare a tuturor construcțiilor existente pe teren situat în Constanţa, bulevardul Mamaia Nord

08 Feb 2024 739

Controale și verificări ale ANPC în rețeaua magazinelor Mega Image din județul Constanța. Sancțiuni și opriri de la comercializare a unor produse (FOTO)

07 Feb 2024 935

Primăria Techirghiol scoate la licitație un contract de peste 2.1 milioane de euro. Sunt vizate lucrări pe 11 străzi din oraș!

06 Feb 2024 724

DRDP Constanța Lucrări la km 53+576, pasaj peste autostrada A2

31 Jan 2024 837

Imobiliare Constanța Avangarde Home SRL elaborează PUZ pentru o investiție în Mamaia Nord

30 Jan 2024 867

Primăria Cumpăna, județul Constanța, anunț ce vizează înscrierea datelor în Registrul agricol

30 Jan 2024 676