Primăria Cumpăna, județul Constanța, anunț ce vizează înscrierea datelor în Registrul agricol

Registrul Agricol constituie documnetul oficial, in care se inscriu date privind capul gospodăriei și membrii acesteia; societăți asociații sau persoane juridice care au teren în proprietate sau folosință, modul de utilizare al suprafețelor agricole, suprafețe cultivate in sere sau solarii,grădini familiale, existente la începutul semestrului și evoluția efectivelor de animale în cursul anului, utilaje ,instalații pentru agricultură, mijloace de transport cu tracțiune animală și mecanică existente la inceputul anului.
 
Înscrierea datelor în registru agricol se face pe baza declarației date pe propria răspundere de capul gospodăriei,sau in lipsa acestuia de o persoană majoră care dispune de capacitatea deplină de exercitiu.
 
Înscrierea in Registru agricol a datelor privind cladirile si terenurile a titularului dreptului de proprietate asupra acestora se face numai pe baza de documente anexate la declarația facută sub semnatură, în cazul în care nu există documente .înregistrarea se face pe baza de declarația .
 
Perioadele în care persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în Registru agricol sunt următoarele:
 
  1. Între 5 ianuarie și ultima zi lucrătoare a lunii februarie, pentru datele privind membrii gospodăriei,terenuri aflate în proprietate,mijloace de transport cu tracțiune animală, mașini, utilaje agricole, efective de animale,precum și modificările intervenite în cursul anului precedent din vânzare sau a produșilor obținuți , a morții sau a sacrificării animalelor.
  2. Între 1 și ultima zi lucrătoare a lunii mai pentru datele pentru categoria de folosință, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
  3. Persoanele fizice și juridice au obligația să declare date pentru a fi înscrise în registru agricol în afara termenelor prevăzute de lit a) și b) în termen de 30 de zile de la apariției oricărei modificări.
     
„Având în vedere prevederile Ordonaței 28/2008 și normele tehnice de completare a registrului agricol vă solicităm să vă prezentați la sediul primăriei Cumpăna, compartimentul Registru Agricol în vederea depunerii declarației”, au spus reprezentanții UAT Cumpăna.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 528

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 575

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 517

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 478

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1485

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 600

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 850

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 869

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 555

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 616

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 684

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 751

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 620

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 721

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 885