Un popor ca o cantitate neglijabilă

Camelia-Balan.jpgUn ministru incoerent, inconsecvent şi indecis, aşa s-a dovedit a fi Rus. Clar, ministrul Ioan Rus vorbeşte o altă limbă, diferită de cea a USL-iştilor, şi acest fapt ni l-a demonstrat nu doar zilele trecute, ci şi cu alte ocazii. Ce mai caută Rus în fruntea Ministerului Administraţiei şi Internelor după gafele impardonabile? Probabil doar Platon şi Aristotel ne pot oferi un răspuns...

(„De la Aristotel la Platon toţi au plagiat", susţinea de curând demnitarul în apărarea prim-ministrului acuzat că a apelat la copy şi paste în momentul redactării lucrării de doctorat. Pentru ministrul Administraţiei şi Internelor acest aspect al plagiatului care a scandalizat o lume întreagă a reprezentat un fleac.)

Un fleac a fost pentru ministru şi numărul alegătorilor cu drept de vot care, în plină controversă, de la o zi la alta, au fost şi nu au fost. CCR a cerut în mod categoric date de la Ministerul de Interne privind populaţia cu drept de vot pentru a putea lua o decizie privind referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Ministrul Ioan Rus a dat curs acestei solicitări miercuri. Răspunsul a fost cât se poate de neaşteptat, dat fiind că ţara vuia pe tema fraudării referendumului la care au fost aşteptaţi la urne şi... morţii. Demnitarul a comunicat, uimind o ţară întreagă, că numărul de alegători este de 18.292.514 de persoane, adică cel făcut public de MAI şi înainte de referendumul din 29 iulie, aceasta deşi Autoritatea Permanentă Electorală atenţionase că listele electorale sunt greşite, susţinând că de multe ori procesele verbale au fost umflate de... primari, tocmai pentru ca aceştia să menţină un număr ridicat de alegători. Dar noaptea s-a dovedit a fi un sfetnic bun pentru ministru... A doua zi, Rus a revenit cu o completare la adresa trimisă CCR, în care preciza că nu se ştie exact câţi alegatori există pe listele permanente din România. Iată ce surpriză a oferit demnitarul după o noapte în care probabil a numărat alegători: „Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, neavând instrumente legale suplimentare de control al datelor procesate de autorităţile publice locale. Conform prevederilor legale în vigoare, competenta de verificare a acestora aparţine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente".

Câţi mai suntem, câţi am mai rămas cu drept de vot, reprezintă un minister pasat de la o autoritate la alta. Rus spune că AEP trebuia să verifice numărul electorilor. AEP se scuză şi susţine că primarii deţin adevărul suprem în privinţa numărului total de alegători prin Serviciul de Evidenţă a Populaţiei. La rândul lor, şefii de autoritate locală declară că ei nu pot „curăţa" listele electorale decât în baza unei „documentaţii scrise temeinice" şi că niciun partid la guvernare nu a avut curajul să modifice în acest sens legislaţia. Dar Guvernul Ponta, prin ministrul Ioan Rus, avea timp până în referendum să scoată la iveală numărul real de alegători, dacă voia cu adevărat acest lucru. De ce nu a făcut-o? Cine plăteşte acum pentru organizarea unui referendum uselist care a costat 95 de milioane de lei şi al cărui rezultat întârzie să apară menţinând starea de conflict politic? Desigur, românii, cei rămaşi de la an la an mai puţini şi mai săraci, şi pe care demnitarii nici nu se sinchisesc să-i ia în considerare, să le ştie numărul şi problemele...

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 776

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 518

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 453

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 351

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 406

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 745

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 481

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 429

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 409

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 502

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 493

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 537

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 534

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 746

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 380