Agent şef de poliţie, campion la infracțiuni! Incredibil ce acuzații i se aduc polițistului

Foto: DGAOfițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală și SJA Bihor au desfășurat activități specifice într-o cauză penală în care, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, la data de 25.10.2023,  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, în vârstă de 38 de ani, care are calitatea de agent şef de poliţie în cadrul I.P.J. Bihor, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv două infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă şi instigare la furt calificat.

Potrivit DGA, de asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, față de o altă persoană, fără calitate specială,  în vârstă de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat.

„S-a reținut faptul că,  la data de 24.10.2023, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif, apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuinţă şi să sustragă sumele de bani/bunuri existente.
Cei doi inculpați au fost prinși în flagrant, pe timp de noapte, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii. 
Procurorii de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă.
În instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul Poliției Române“ - au mai precizat reprezentanții DGA.

 

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Direcția Generală Anticorupție, instituție cu atribuții pe linia prevenirii și combaterii corupției în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu celelalte structuri MAI, în cazul de față Poliția Română, acordă o importanță majoră menținerii unui climat de integritate, prin identificarea și cercetarea angajaților care încalcă legea, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilități de natură să prejudicieze imaginea ministerului“ - au mai menționat reprezentanții DGA.

Citește și: 

DGA, declarații oficiale cu privire la cazul lui Bogdan Crefelean, vicepreședinte AUR Ilfov

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGAIlfov-Conducător auto prins în flagrant de dare de mită după un apel la Call-Center Anticorupție

12 Apr 2024 290

DGAArad-Un bărbat care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant

12 Apr 2024 265

DGAVâlcea - Persoană fără ocupație condamnată definitiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj

12 Apr 2024 326

DGAMureș -Inculpat reținut după ce a pretins că ar avea influență pentru obținerea unui permis de conducere

12 Apr 2024 286

DGAGalați/ Persoane condamnate definitiv pentru infracțiuni de corupție

12 Apr 2024 408

Tată și fiu, reținuți după ce au încercat să mituiască doi polițiști

04 Apr 2024 511

DGABuzău/Un inspector ITM și un administrator de societate comercială, arestați preventiv pentru luare, respectiv dare de mită

29 Mar 2024 374

DGAPrahova/Agent de poliție cercetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită

21 Mar 2024 347

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 795

DGABuzău/Asistentă medicală reținută pentru trafic de influență

12 Mar 2024 364

DGABistrița-Năsăud/Flagrant pentru luare de mită

08 Mar 2024 360

DGAArgeș/Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești a fost reținută

08 Mar 2024 372

DGAGrefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

06 Mar 2024 321

DGA Călărași-Persoană trimisă în judecată în stare de arest preventiv

21 Feb 2024 391

DGA Dolj - Flagrant pentru probarea infracțiunii de trafic de influență

07 Feb 2024 387