Ample exerciții în domeniul rezilienței în România Conferința internațională „Outlook on Resilience – Challenges and Opportunities” la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Ministerul Afacerilor Interne, New Strategy Center și
ANSSI, organizează conferința internațională „Outlook on Resilience – Challenges and Opportunities”. Aceasta vine în completarea unuia dintre cele mai importante și ample exerciții organizate în țara noastră în domeniul rezilienței.

Obiectivul evenimentului “Resilience Dome TTX 2022”, constă în stimularea cooperării, astfel încât să se asigure o coordonare cât mai bună în managementul crizelor.

Evenimentul are loc în data de 26 octombrie 2022, la Hotel DelMar, Constanța.

Imagine de la eveniment, foto: ZIUA de Constanța
În filmulețul de mai jos puteți vedea un moment inedit din cadrul evenimentului. Este vorba despre  roboțel dirijat care se plimbă prin sală, spre uimirea invitaților. La eveniment sunt prezenți prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, președintele CJC, Mihai Lupu, dar și Raed Arafat. Deasemenea, la eveniment participă George Niculescu, secretar de stat în ministerul Energiei, Ionuț Cristian Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin George , manager profesionist  de servicii S&T România, H.E. Rim Kap-Soo, ambasador, Ambasada Republicii Coreea în România, Duane Verner, manager,  Resillience Assessment Group , Nuclear Technologies and National Security, Talya Lankri, șeful diviziei frontului intern din consiliul de securitate națională, Israel. 

Deasemenea, sunt prezenți și Bogdan Dumea, secretar de stat în Ministerul Digitalizării, Alina Bârgăoanu, decan al Universității Naționale de de Studii politice și Administrație Publică, Andrei Oprina, directorul  Institutului pentru Tehnologie Avansată, Ioan Constantin, expert în securitate cibernetică, Orange România, Răvan Popescu, CEO Romgaz, Eugen Mavriș, general de flotilă aeriană, Johnathan Shaw, șef al biroului regional de implicare în cooperare, agenție de reducere a amenințărilor pentru apărare, SUA. 
 Șeful CJC a declarat că este onorat ca participă la acest eveniment. Acesta  le-a mulțumit organizatorilor pentru ca au ales Constanța. 

 
Beneficiind de prezența unor participanți naționali și internaționali de calibru, în cadrul evenimentului sunt discutate tematici precum reziliența generală a societății, ca factor de descurajare a unor acțiuni ostile, reziliența comunităților locale, managementul resurselor, reziliența infrastructurilor critice, business continuity, tehnologii emergente: disruptivitate vs. oportunitate, tehnologii emergente în comunicare și reglementarea acestora. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei blocuri din cartierul Casa de Cultură din Constanța vor fi reabilitate energetic cu bani din PNRR

23 Jan 2023 1077

Ministerul Dezvoltării a aprobat 123 de noi proiecte finanțate prin PNRR (DOCUMENTE)

04 Jan 2023 591

Retrospectivă 2022. Județul Constanța, finanțare prin PNRR în cadrul programelor de dezvoltare, transport și sănătate

04 Jan 2023 739

Ministerul Dezvoltării Noi contracte finanțate prin componenta C5 – Valul Renovării din PNRR, semnate de ministrul Cseke Atilla (DOCUMENT)

29 Dec 2022 673

Ministerul Dezvoltării Grădinița cu program prelungit nr.45“ Constanța și Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța, reabilitate prin PNRR (DOCUMENT)

21 Dec 2022 878

Noi contracte, semnate de Ministerul Dezvoltării, prin PNRR, pentru dezvoltarea localităților. Lista proiectelor din județul Constanța (DOCUMENTE)

19 Dec 2022 870

77 de noi proiecte finanțate prin PNRR, aprobate de Ministerul Dezvoltării. A fost aprobată cererea de finanțare unei comune din județul Constanța (DOCUMENTE)

14 Dec 2022 868

Județul Constanta va fi traversat de ruta de cicloturism EuroVelo 6

12 Dec 2022 1650

A fost depus la finanțare în PNRR proiectul pentru construirea noului Spital de Pediatrie "Sănătatea mamei și a copilului" din Constanța

08 Dec 2022 1097

Contract ce vizează comuna Independența din județul Constanța, finanțat prin PNRR, semnat de Ministerul Dezvoltării

23 Nov 2022 844

ZIUA LIVE Ne așteaptă o iarnă grea! Prefectul Silviu Coșa face precizări importante pentru constănțeni (VIDEO)

10 Nov 2022 1105

ZIUA LIVE. Urmează o iarnă foarte grea. Cât de pregătite sunt autoritățile să protejeze populația?

09 Nov 2022 1485

Primăria Saligny implementează un sistem de supraveghere video stradal în comună

09 Nov 2022 720

Cseke Attila a făcut anunțul Se renovează școli și clădiri culturale. Vizată și o locație din județul Constanța

04 Nov 2022 709

Cel mai important vizează construirea noului CET. Proiectele depuse de Primăria Constanța, aflate în evaluare și care așteaptă finanțare europeană

03 Nov 2022 1180