ASPJ critica Programul "Laptele si cornul"

1206472688.jpg

Demarat in 2002, pentru a veni in ajutorul scolarilor, programul guvernamental "Laptele si cornul" a fost considerat, inca de la inceput, in linii mari, un atentat la sanatatea elevilor.

Invitat la sedinta pe care Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a organizat-o in vederea prezentarii raportului de activitate al profesorilor in primul semestru scolar 2007-2008, Marius Enescu, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica (ASPJ) Constanta, a adus in discutie problemele legate de acest proiect. Nu s-a abtinut sa dea si pronosticuri pentru sezonul cald, cand se estimeaza faptul ca sesizarile se vor tine lant, iar intoxicatiile vor fi la ordinea zilei. Tot acesta a gasit si vinovatul pentru deficientele programului social "Laptele si Cornul", in cadrul caruia elevii din ciclul primar, prescolarii din gradinitele de stat si, din acest an, chiar si colegii lor din invatamantul de gimnaziu consuma produse de calitate indoielnica. "Banalele frigidere care populeaza scolile nu sunt suficiente pentru pastrarea produselor. Acestea sunt pasteurizate si sunt destinate consumului imediat", a explicat, ieri, dr. Enescu.

Vitrine frigorifice in scoli

Solutia pentru ca micul dejun al copiilor sa nu mai contina lapte alterat sau fara termen de valabilitate este ca unitatile de invatamant sa fie dotate cu vitrine frigorifice. Conducerea ASPJ nu considera benefica pentru elevi marirea numarului de frigidere pe care unitatile scolare le au in prezent si a explicat faptul ca acestea nu asigura temperatura corespunzatoare. "Pentru scolile unde sunt mai mult de 700 de copii, ar trebui sa fie achizitionate doua vitrine frigorifice", a adaugat acesta. De asemenea, directorii prezenti la sedinta organizata de ISJ au fost avertizati sa nu accepte produsele lactate transportate in lazi. Cum conducerea ASPJ nu a mai fost invitata, in 2007, sa ia parte la licitatia care a fost castigata de SC Dobre si Fiii SRL, era de asteptat ca laptele si cornurile buclucase sa ridice frecvent semne de intrebare.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 383

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 351

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 515

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 437

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 465

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 576

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 560

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 474

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 666

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 537

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 482

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 578

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 697

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 464

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1289