Eveniment

Azi, verdict final Mihai Ilie, procurorul care instrumentează dosarul Colectiv, ar putea reface rechizitoriul în cazul BeirutAntoaneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanţa, decide azi dacă Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Biroul de Criminalistică, va reface rechizitoriul dosarului Beirut. În cauză, George Karam, patronul fostului restaurant Beirut din Constanţa, a fost trimis în judecată alături de alte persoane, el fiind acuzat de „infracţiuni de distrugere din culpă, în formă agravată, având ca urmare un dezastru“.
 
În urmă cu două zile, apărătorii părţilor implicate în dosar au cerut instanţei de judecată refacerea rechizitoriului, dar şi diminuarea cheltuielilor de judecată stabilite în sarcina celor deferiţi Justiţiei.
 
Mihai Eduard Ilie l-a trimis în judecată pe Karam, suspectat de două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, de infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, de infracţiunea de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora - formă agravată, de infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, de infracţiunea de construire fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, de infracţiunea de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi de 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Amintim că, pe data de 5 aprilie 2014, restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus de un incendiu, eveniment în urma căruia şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Procurorul Mihai Eduard Ilie coordonează şi cercetările în cazul clubului Colectiv, distrus într-un incendiu, în noaptea de vineri, 30 octombrie. Numărul morţilor în acest caz a ajuns la 62.

Citeşte şi Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 62 de morți!

Revenind la dosarul Beirut, la momentul trimiterii în judecată a lui Karam, procurorul Mihai Eduard Ilie a mai dispus următoarele:
 
- disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea continuării urmăririi penale faţă de Sultana Nirlu, în referire la infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
 
- disjungerea cauzei privindu-i pe Karam şi pe Constantin Pavel, suspecţi de comiterea infracţiunii prevăzute de art. 31, alin. 1, din Legea nr. 10/1995, modificată, constând în aceea că, în cursul anului 2010, în lipsa unor proiecte, avize, autorizaţii şi aparent fără respectarea normelor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, împreună cu Pavel Constantin, ar fi modificat prin supraînălţare şi extindere mansarda unui imobil situat pe strada Cuza Vodă, din sectorul 4, Bucureşti, acţiune prin care ar fi fost puse în pericol viaţa şi integritatea mai multor persoane.
 
- disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în vederea efectuării urmăririi penale în referire la infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale, ce ar fi fost comise în legătură cu emiterea unor diplome de atestare a competenţei profesionale de către SC Fany B SRL;
 
- disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea efectuării urmăririi penale în referire la infracţiuni de fals intelectual şi uz de fals aparent comise de Constantin Popa şi Gheorghe Taşcu, constând în presupusa atestare de fapte aparent nereale în procesul-verbal de punere în funcţiune nr. 55/P/28.11.2013, pe care l-au folosit la SC Congaz SRL, şi faţă de alte persoane (inclusiv la SC Middle East Partners SRL);
 
- disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea efectuării urmăririi penale în referire la infracţiunea prevăzută de art. 31, alin. 1 din Legea nr. 10/1995, privind calitatea în construcţii, care ar fi fost săvârşită de Viorel Bălan.
 
- disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la intervenţia pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A instrumentat dosarele Beirut şi Colectiv Mihai Eduard Ilie a fost numit şef al Biroului de Criminalistică din Parchetul General al României

05 Oct 2017 1825

Tragedia care a zguduit Constanţa! Mihai Eduard Ilie, procurorul care a instrumentat dosarul, va fi numit şef în Parchetul General al României

30 Sep 2017 4617

Aprilie 2014. Constanţa, zguduită de tragedia de la Beirut. Trei fete au murit. Azi se face marele anunţ

06 Sep 2017 3032

Detalii neştiute din dosarul „Beirut“! Scurt pe doi. Cum a ajuns George Karam chiriaşul lui Viorel Done

24 Feb 2017 6541

Exclusiv! Noi detalii din dosarul Beirut! „Răsplătirea“ salvatorilor (document)

12 Jul 2016 3162

Exclusiv! Beirut, declaraţii cutremurătoare „Am văzut silueta unei fete. Stătea în picioare. Avea mâna stângă în flăcări“

11 Jul 2016 10744

Audieri maraton în dosarul Beirut

20 May 2016 1278

Rechizitoriu pentru cei 64 de morţi din Colectiv! Detalii ştiute doar de magistraţi. Până acum (document)

14 May 2016 2301

Dosarul Colectiv va fi deschis azi pentru prima dată. 64 de tineri şi-au pierdut viaţa

29 Apr 2016 1228

Secundele „morţii“! Exclusiv - Filmul tragediei de la Beirut, „explicat“ de procurorul Mihai Eduard Ilie

14 Apr 2016 2543

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanţa, audiat

17 Mar 2016 1450

Noaptea blestemată de la Beirut Detalii exclusive din dosar! Ce le-a declarat magistraţilor George Karam

26 Feb 2016 4481

Dosarul Beirut a fost amânat pentru data de 17 martie. Pe fir au intrat si procurorii militari

25 Feb 2016 1575

Astăzi la Judecătoria Constanța Un nou temen în dosarul Beirut

11 Feb 2016 1083

Lovitură pentru George Karam în dosarul Beirut. Sentință definitivă

18 Dec 2015 1699