„Cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide!“ Unul dintre dosarele procurorului Andrei Bodean, strămutat la Curtea de Apel Bucureşti

Trei judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au decis strămutarea la Curtea de Apel Bucureşti a dosarului în care Corina Eugenia Jianu, fostul preşedinte al Secţiei a II-a civile din Tribunalul Constanţa, a fost deferită Justiţiei de DNA. Iniţial, cauza a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 

Jianu a fost trimisă în judecată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru abuz în serviciu (două infracţiuni), dar şi pentru luare de mită. Strămutarea a fost decisă de judecătoarele Lucia Rog, Lavinia Lefterache şi Luciana Mera, de la Curtea Supremă a României, la cererea formulată de fostul preşedinte al Secţiei a II-a civile din Tribunalul Constanţa.
 
Reamintim că, potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, „la data de 19 octombrie 2010, în baza unei înţelegeri preexistente, Matei Nicolae a dat inculpatei Jianu Corina Eugenia, care, la momentul săvârşirii faptei, era judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, prin intermediul fiicei acesteia, un teren în suprafaţă de 500 mp, situat în oraşul Năvodari, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle de serviciu ale magistratului învestit cu soluţionarea a două dosare, prin care s-au vătămat drepturile şi interesele legale ale oraşului Năvodari şi au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele implicate“, potrivit celor de la Anticorupţie.
 
Comunicatul DNA privind prezenta cauză poate fi citit aici
 
În luna octombrie 2014, judecătoarea Lucia Rog a decis menţinerea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, sub control judiciar, hotărârea fiind luată în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Lavinia Lefterache a fost parte din completul de judecată care s-a pronunţat în dosarul de corupţie al ofiţerilor din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Lefterache şi Luciana Mera au decis scoaterea din arest preventiv a Elenei Udrea şi plasarea ei în stare de arest la domiciliu. De asemenea, Mera este cea care, alături de o colegă din Curtea Supremă, l-a condamnat pe Nelu Valentin Sandu, fost angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, la patru ani de detenţie.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că Mera a făcut parte şi din completul care a menţinut-o în arest, în iulie 2014, pe Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, condamnată la Constanţa, în primă instanţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 151

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 860

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 717

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1518

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1804

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3763

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2857

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1365

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2353

Transcript interviu Aleph News cu Sorina Matei Marius Voineag, șeful DNA, declarații despre procurorul Bodean Andrei și „revolta“ de la DNA Constanța – „Eu cred că au fost într-o eroare!“ (VIDEO)

09 Feb 2024 1869

CSM a decis Stanciu Mihai Alexandru este noul șef al DNA Constanța!

06 Feb 2024 1719

Demers fără prcedent pentru justiția din Constanța! Procurorii DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori din CSM după propunerea de delegare în funcția de procuror șef a lui Mihai Alexandru Stanciu

06 Feb 2024 1113

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3471

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu va prelua șefia DNA Constanța, de la Andrei Bodean! (DOCUMENTE)

02 Feb 2024 2534

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10112