Cms. șef Monica Dajbog, despre perchezițiile de la Constanța

  • Astăzi, 18 septembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă despre activitățile derulate de structurile MAI pentru menținerea ordinii publice de la începutul campaniei electorale și despre acțiunile desfășurate, în ultimele șapte zile, pentru combaterea infracționalității.

În acest context, comisarul șef a făcut o serie de precizări și despre cele 32 de percheziții domiciliare din Constanța.

Iată o parte din declarațiile susținute astăzi de purtătorul de cuvânt al MAI declarației:

 „În ultima săptămână, structurile Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, inclusiv în ceea ce privește criminalitatea organizată.

Au fost desfășurate 42 de acțiuni operative de amploare care au inclus aproape 200 de percheziții în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări, sub supravegherea procurorilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, trafic intern și internațional de droguri de mare risc, delapidare, tăinuire, furt, șantaj, amenințare, braconaj sau nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

(...)
 
Într-un alt dosar, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 30 de percheziții domiciliare, în județele Constanța și Ialomița, la persoane bănuite de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă, delapidare, furt și tăinuire.

Trei bărbați au fost depistați în flagrant delict de polițiștii de la Transporturi în timp ce ar fi achiziționat 275 de litri de combustibil de la personalul unei nave sub pavilion românesc. Ulterior, în urma perchezițiilor domiciliare, au mai fost descoperiți peste 7.500 de litri de combustibil și 6 ambarcațiuni.

32 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

 În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în ultima săptămână, echipajele de Poliție și Jandarmerie au constatat peste 67 de mii de contravenții și au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 26 de milioane de leiDe asemenea, au fost depistate peste 90 de persoane care erau date în urmărire națională sau internațională și au fost prinși în flagrant 940 de autori de infracțiuni.

Cu privire la acțiunile desfășurate în ultimele șapte zile pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, precizez că au fost verificate aproximativ 160 de mii de persoane și 18 mii de operatori economici, fiind aplicate în jur de 7.000 de sancțiuni contravenționale.

Având în vedere că urmează ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerile locale, doresc să fac câteva precizări cu privire la modul cum a decurs campania până acum.

De la începutul campaniei electorale și până în prezent s-au desfășurat 782 de manifestări electorale în Municipiul București și în alte 395 de localități din 39 de județe. Nu au fost înregistrate incidente de o gravitate deosebită pe parcursul acestor activități.

În primele 3 săptămâni de campanie electorală, au fost înregistrate 545 de sesizări circumscrise contextului electoral, 325 făcând referire la posibile fapte contravenționale, iar 114 la posibile infracțiuni.

Restul de 106 sesizări nu constituie contravenții sau infracțiuni dar sunt circumscrise contextului electoral.

Cele mai multe fapte sesizate au vizat afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale, distrugerea sau deteriorarea materialelor de propagandă electorală, nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală și coruperea alegătorilor.

În urma verificărilor efectuate până acum, 62 de sesizări, ceea ce înseamnă aproximativ 11 la sută, NU s-au confirmat.

Pentru contravențiile constatate, s-au aplicat 114 amenzi, în valoare de peste 75 de mii de lei şi 68 de avertismente scrise.

Cu privire la cele 114 sesizări ce vizau posibile fapte penale, au fost constatate 109 infracțiuni pentru care sunt cercetate 81 de persoane.”


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de percheziții în șapte județe, inclusiv Constanța, într-un dosar de contrabandă

12 Dec 2020 2506

Percheziții în șapte județe, printre care și Constanța, într-o cauză de contrabandă

11 Dec 2020 943

Diplome false! Zeci de percheziții în Mangalia și Medgidia. Date oficiale din ancheta procurorilor

10 Dec 2020 1600

Aproximativ 40 de constănțeni menținuți în arest preventiv

08 Dec 2020 597

Oficial! Perchezitii și la Constanța! Un fals medic, sub control judiciar

07 Dec 2020 925

Percheziții în București și județul Constanța la un fals medic care efectua intervenții chirurgicale estetice

03 Dec 2020 1297

Percheziții la Primăria Băneasa! Ce spune Grigore Gill Julien Iacobici, prim procuror la Parchetul Tribunalului

25 Nov 2020 1527

Un constănțean, arestat la domiciliu, la finele operațiunii „Omaha“! Alte 44 de persoane au ajuns în arest preventiv

20 Nov 2020 1135

Acțiuni de amploare pe raza județului Constanța Ce au constatat oamenii legii

19 Nov 2020 976

Cei 44 de constănțeni, arestați la cererea DIICOT, cer să fie cercetați în libertate

18 Nov 2020 921

Lista persoanelor cercetate de DIICOT Constanța în dosarul celor 69 de percheziții

15 Nov 2020 9791

40 de constănțeni au fost arestați preventiv aseară! Date din ancheta polițiștilor

14 Nov 2020 10051

Zeci de persoane, încătușate într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate de procurorii DIICOT Constanța, din punct de vedere al numărul suspecților

14 Nov 2020 957

Zeci de persoane reținute la Constanța. Suspecții acuză că oamenii legii nu le-ar fi asigurat condițiile de distanțare socială

13 Nov 2020 2200

Un taxi, blocat în trafic de mascați! Zeci de percheziții în Constanța, Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Ancheta continuă

13 Nov 2020 4673