Două persoane, obligate să cerșească în mai multe județe, printre care și Constanța. Trei suspecți, reținuți de procurori

Foto: DIICOTLa data de 26 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Argeș, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei.

Potrivit DIICOT, din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei, care a acționat până în prezent. 

„Membrii grupului ar fi racolat și exploatat 2 victime, provenind din rândul persoanelor fără familie sau adăpost ori cu probleme de natură medicală, pe fondul stării de vulnerabilitate a victimelor, din cauza vârstei, situației sociale, lipsei de educație sau a afecțiunilor de care suferă. 

Victimele ar fi fost transportate succesiv, în municipiul București și în județele Argeș, Dâmbovița, Constanța, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Covasna și ar fi fost obligate să practice cerșetoria în trenuri, gări și stații ale mijloacelor de transport urban.  

Totodată, una dintre victime ar fi fost adăpostită în condiții improprii și degradante, fiind obligată să presteze activități de întreținere a gospodăriei celor în cauză“ - au mai precizat procurorii DIICOT.


Sumele de bani obținute de cele două victime, din practicarea cerșetoriei, ar fi fost însușite de membrii grupului infracțional organizat.

„Pentru a menține starea de dependență a victimelor, cei bănuiți ar fi folosit în mod repetat violența fizică și verbală față de victime, precum și diferite amenințări aduse acestora.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate 8 telefoane mobile, peste 22.000 de lei și 650 de euro.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, privind 4 persoane, cu vârste între 15 și 52 de ani.

După administrarea probatoriului, trei bănuiți au fost reținuți, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 27 iulie, să fie dispuse măsuri preventive.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.Victimelor le-au fost asigurate măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane“ - au mai precizat procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei persoane cercetate pentru fals și abuz în serviciu la Constanța! Prejudicul, aproximativ 3 milioane de lei

29 Nov 2023 474

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri! Mai mulți suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 876

Percheziții în dosarul furtului de motoare de barcă din Hârșova, județul Constanța (FOTO)

25 Nov 2023 648

Percheziții la Constanța! Sunt vizate contracte de consultanță în domeniul fondurilor europene

24 Nov 2023 687

Percheziții la Constanța pentru evaziune fiscală. Declarații ale oficialilor

17 Nov 2023 660

Descinderi în mai multe județe, printre care și Constanța într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul, peste 10 milioane de lei

16 Nov 2023 616

Percheziții la Constanța, București și Otopeni într-un dosar de evaziune fiscală

11 Nov 2023 728

Zeci de percheziții în Constanța! Mascații au găsit „munți“ de bani (FOTO)

30 Oct 2023 1248

Dragoș Iorga - surse DNA Constanța, percheziție la un director din Ministerul Investițiilor! Iată câți bani au fost găsiți

27 Oct 2023 1478

Zeci de percheziții efectuate de polițiști în ultimele două săptămâni! Peste 130 de persoane, cercetate penal

14 Oct 2023 618

Percheziții într-un dosar de evaluare fiscală și înșelăciune calificată la Constanța. Ce au constatat polițiștii (VIDEO)

12 Oct 2023 897

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 2940

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 888

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 838

Mai multe nereguli constatate în județele Constanța și Tulcea în timpul operațiunii „Clean Waters 2023“ (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 581