Fostul şef de cabinet al lui Blejnar a făcut recurs deşi e dat dispărut Curtea Supremă a judecat recursurile formulate de Secăreanu şi de fostul şef al Vămilor

03_secareanu_florin_dan_secareanu_sursa_facebook.jpgJudecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au analizat ieri seară recursurile formulate în dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro, cauză în care este arestat şi Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa. Curtea Supremă l-a avut ieri în atenţie şi pe Viorel Comăniţă, directorul autosuspendat al Vămilor din România, cercetat în stare de libertate în acelaşi dosar. Alexandru Codruţ Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, un alt greu al dosarului instrumentat de DNA, a primit mandat de arestare în lipsă pentru 29 de zile. Deşi este dat dispărut de săptămâni bune, conform Portalului instanţelor de judecată, Alexandru Codruţ Marta a atacat, şi el, cu recurs decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Pe data de 10 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Direcţie Naţională Anticorupţie, dispunând arestarea preventivă a unui număr de opt inculpaţi. Mai precis, lista acestora a fost deschisă de George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiuni de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, şi continuată cu Dumitru Chirvăsitu, administrator al S.C. Inkasso Jobs S.R.L. Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. De asemenea, în cătuşe a mai rămas şi Andrei Florin Jugănaru, administrator de fapt al S.C. Crivas Logistic S.R.L. Bucureşti şi al S.C. Rad Trans Concept S.R.L. Bucureşti, cercetati pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul - M.A.I. - Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Acesta a condus SIPI Constanţa, iar în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la evaziune fiscală, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Lista arestaţilor este continuată de Mariana Cozma, contabil autorizat, Nicolae Belba, Dumitru Emilian Preda în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat şi Mihai Buliga, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi şedinţă, Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea în stare de libertate a lui Viorel Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor, în prezent autosuspendat din această funcţie, decizia vizându-i şi pe Georgiana Nicoleta Lengiu şi Lucian Florin Ionescu, administrator la S.C. Delta Oil Logistic S.R.L. La scurt timp, Comăniţă, Cozma, Buliga, Guliu, Chirvăsitu, Jugănaru, Secăreanu, Belba, Preda dar şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Direcţie Naţională Anticorupţie au atacat decizia Curţii de Apel Bucureşti. Dosarul s-a aflat ieri pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă, însă până la închiderea ediţiei, magistraţii nu ajunseseră la un verdict.

Luni dimineaţă, lotul doi al arestaţilor

De menţionat că pe data de 11 iulie, tot Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Radu Nemeş, care, potrivit procurorilor DNA este coordonatorul grupului infracţional organizat, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, şi a lui Ovidiu Ioan Moldovan, administrator al SC Benzoil Sibiu. Mai mult decât atât, judecătorii au decis arestarea preventivă în lipsă şi a lui Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, precum şi a Dianei Marina Nemeş şi a lui Mihai Gulea. Toţi cei mai sus precizaţi au atacat decizia Curţii de Apel, inclusiv Marta, deşi este dat dispărut de săptămâni bune. Potrivit unor surse bine informate, recursul lui Marta a fost înregistrat ca urma a acţiunii avocatului împuternicit de familia fostului şef de Cabinet al lui Blejnar. Aceste ultime recursuri vor fi judecată de Înalta Curte luni dimineaţă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 494

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 864

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 552

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 488

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 370

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 451

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 775

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 499

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 459

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 435

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 521

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 516

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 553

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 555

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 772