Lansare de carte la MINA Constanța Cristian Cealera prezintă noul volum din „Poveștile Mării Negre” (FOTO +VIDEO)



UPDATE 4

Ia cuvântul Cristi Cealera.


Sunt pur și simplu copleșit și onorat că pot face o asemenea prezentare. Cred ca pe lângă numărul de cărți scoase contează ca cititorul să-ți spună am citit, bravo! Mergi mai departe! 

Istoria și mitologia au fost alături de mine de când eram copil.

Sunt doar un intermediar timid care a prelucrat informația și a transmis-o cititorilor. 

 Volumul este compus din două părți. Primul cuprinde legende și merge spre zona de ficțiune.Al doilea este despre oameni, eroi și zei care cuprinde informații reale.

Sunt mândru că sunt dobrogean și că am atât de mulți prieteni alături. 


UPDATE 3

Vorbește Ovidiu Dunăreanu.

Cristian scoate pentru publicul larg toate revelațiile istorice.

Este nevoie de asemenea oameni care scot pentru publicul larg lucruri ce se află dincolo de informații științifice.

Dobrogea are un contact cu spațiul mitologic, dar și cu cel al cosmosului.

 În zona Dobrogei există scriitori la fel de valoroși precum sunt și în alte colțuri ale țării. Ce ne lipsește nouă sunt comentatorii critici care să-i scoată în evidență.

Cărțile lui Cealera cuprind povești, legende, povestiri și balade. 

Autorul nu ocolește legendele și întâmplările nemuritoare care țin de etniile stabilite în Dobrogea și de universul religios. Acest volum pune accent pe dezvrăjirea unor eroi, oameni și zei. 

Autorul continuă reconfigurarea misterului Dobrogei. 

Ovidiu Dunăreanu enumeră câteva dintre personajele întâlnite în volumul 4

Nu este un lucru ușor să-ți propui să pătrunzi intr-o asemenea bibliografie. Este o carte emoționantă care conștientizează trecerea unor generații de aici.


UPDATE 2

Aurel Mototolea ia cuvântul. 

 Vă mulțumesc pentru prezență.

 

E o ipostază noua pentru mine deoarece autorul îmi este coleg

I-am citit primele 3 volume și e ingenios ceea ce face Cristian. E ingenios cum preia o informație piatră seacă din izvorul istoric și o transformă într-o lectură.


UPDATE 1

La eveniment sunt prezenți Emanuel Plopeanu - decanul Facultății de Istorie din București, Constantin Cheramidoglu, Ovidiu Dunăreanu,  Corina Mihaela Apostoleanu. 


Azi, 28 iulie 2023, de la ora 12:00, Cristian Cealera își prezintă volumul patru din seria „Poveștile Mării Negre”, ce poartă numele „Poveștile Mării Negrii. Oamenii, Eroii, Zeii...”.
 
Evenimentul editorial are loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în Aula Adrian Rădulescu, la etajul 1.
 
„Săptămâna lansării începe cu un frumos afiș realizat de prieteni buni. Nu uitați, vă aștept vineri, la eveniment!”, a scris Cristian Cealera pe pagina lui de Facebook.
 
Contactat telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, Cristian Cealera a oferit detalii despre cel de-al patrulea volum al cărții „Poveștile Mării Negre”.

„Seria «Poveștile Mării Negre» este compusă din scurte istorii și legende ale regiunii Dobrogea. Din punctul meu de vedere, istoria și mitologia nu se exclud una pe alta, ci se pot împleti. Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit.
Acest proiect a început în anul 2014, când postam astfel de povești pe o platformă online, ce au fost apreciate de public. Acesta m-a încurajat să pun poveștile și în format print.

În cele patru volume sunt peste 500 de materiale care prezintă subiectele despre care vă vorbeam.

Volumul patru are un subtitlu care pune accent pe oamenii care și-au pus amprenta pe epoca antică, pe eroii care trebuie cunoscuți și pe zeii din epoca antică ce face parte dintr-un univers religios și care arată credințele și viața de zi cu zi a înaintașilor noștri. În acest volum, un personaj abordat este poetul Publius Ovidius Naso. Am încercat să prezint ultima sa călătorie, după renegarea de la Roma, spre teritoriul pontic. Volumul este împărțit în două părți.



A patra carte este un omagiu adus arheologilor români, în special celor constănțeni”, a precizat autorul volumului.

Primul volum din serie a apărut în ianuarie 2015. Ulterior, în primăvara aceluiași an, Cristian Cealera lansa și volumul doi, intitulat „Poveștile Mării Negre. Mituri și povestiri dobrogene”. Ultimul volum a apărut în februarie 2018, reprezentând un omagiu în cinstea lui Virgil Coman.

Citește și:

 Volumul patru din „Poveștile Mării Negre”, prin ochii lui Cristian Cealera„Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Catalogul expoziției Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882) – Portrete din trecut a văzut lumina tiparului

10 Feb 2024 666

UPDATE Concurs.„Poveștile Mării Negre”, vol IV, ediție limitată Află cum poți câștiga o carte cu autograful și dedicația personalizată a autorului Cristian Cealera, oferită de ZIUA de Constanța

20 Nov 2023 1032

Vernisajul expoziției foto-documentare Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882), la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

13 Nov 2023 748

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 noiembrie 2023

02 Nov 2023 1193

LIVE TEXT. Vernisaj la Constanța Expoziția „Ovidiu acasă, la Tomis” are loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Aug 2023 923

Volumul patru din „Poveștile Mării Negre”, prin ochii lui Cristian Cealera „Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit”

26 Jul 2023 941

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța Cristian Cealera își va lansa noul volum al cărții „Poveștile Mării Negre”

25 Jul 2023 875

Scriitorul și istoricul din Constanța, Cristian Cealera, câștigător la prima participare la emisiunea „Câștigă România!“

07 Jun 2023 2578

Eveniment editorial la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. A fost lansat volumul „Istorii pontice în benzi desenate – Tomis” (GALERIE FOTO)

17 Dec 2022 1503

Discover Dobrogea „Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials”, un volum despre patrimoniul arheologic dobrogean

24 Nov 2022 6954

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană. IV. Interesul francez - Câteva inscripții tomitane aflate astăzi la Luvru

23 Nov 2022 2940

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană. III. Interesul francez - Desjardins, identificarea Histriei și inscripțiile din Tomis

22 Nov 2022 2932

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană. II. Kustendjie, Valul lui Traian și interesul britanicilor pentru vestigiile antice

14 Nov 2022 3129

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană - Un preambul și primele mărturii (I)

11 Nov 2022 2877

#citeșteDobrogea O unitate militară din Hispania și dovezile existenței sale - Ala II Hispanorum et Aravacorum (II). Veteranii din Dobrogea

07 Apr 2022 3809