Legături cu dosarele „Portul”, „Poşta Română”, „Strămutaţii de lux” şi „Lotul Voicu” Ei sunt judecătorii de la Înalta Curte care i-ar putea elibera pe cei trei ofiţeri de la BCCO Constanţa

Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia, lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, rămân în arest. Poliţiştii mai sus precizaţi sunt acuzaţi că ar fi bătut, ameninţat şi lipsit de libertate un investigator sub acoperire autorizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca recursul formulat de cei trei poliţişti împotriva arestării lor să se judece luni. Decizia a fost luată de Completul Special al instanţei supreme, complet format din magistraţii Francisca Vasile, Iulian Ilie Dragomir şi Mirela Sorina Popescu.

Potrivit jurnaliştilor din capitală, Francisca Vasile a fost unul dintre cei trei judecători ai dosarului cunoscut generic „Poşta Română”, în care fostul director al Poştei, Mircea Toader, a fost osândit la 6 ani de închisoare, fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a fost achitat, iar fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, a luat 3,6 ani de închisoare cu suspendare. În dosar, Francesca Vasile solicita pedepse cuprinse între 5 şi 15 ani pentru miniştrii Zsolt Nagy şi Chiuariu. Conform Adevărul.ro, Francisca Vasile a judecat şi dosarul „Schimbul de terenuri”, în care Becali a fost condamnat la trei ani cu executare, alături de Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, care au primit câte doi ani. Potrivit aceleiaşi surse, „judecătoarea Francisca Vasile este cea care, împreună cu judecătorii Dumitru Mirancea şi Adriana Bajan, a mărit pedeapsa lui Sorin Ovidiu Vîntu, de la şase luni la un an de închisoare cu executare, pentru şantaj asupra omului de afaceri Sebastian Ghiţă”. „Judecătoarea Vasile a fost promovată la ÎCCJ pentru funcţia de judecător în octombrie 2012. Aceasta a făcut parte şi din completul de trei judecători care l-a achitat pe fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi i-a condamnat pe fostul director al Poştei Române, Dan Mihai Toader, şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, primul la trei ani cu executare şi al doilea la trei ani cu suspendare. Francisca Vasile a făcut însă opinie separată şi a cerut condamnări cu executare pentru toţi trei”, potrivit jurnaliştilor de la Adevărul. Iulian Ilie Dragomir, cel de-al doilea judecător ce face parte din completul care i-ar putea pune în libertate pe cei trei ofiţeri de la BCCO, este magistratul care a decis arestarea celor aproape 40 de inculpaţi din dosarul denumit generic „Portul”. În această cauză, procurorii DNA vorbesc despre un presupus grup infracţional ce controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit.

Magistrat interceptat din greşeală?

Potrivit jurnaliştilor din Bucureşti, Iulian Ilie Dragomir ar fi fost interceptat în timp ce vorbea cu Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, acesta din urmă fiind cercetat de DNA în dosarul „Motorina”, cauză în care figurează mai mulţi constănţeni. Conform celor de la Adevărul, Mirela Sorina Popescu, cel de-al treilea judecător al Completului Special care i-ar putea scoate de după gratii pe Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia, a judecat dosarul în care fostul deputat PDL Mihai-Cosmin Popescu a fost acuzat că le-ar fi dat procurorilor DNA un „raport fals cu privire la activitatea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru a împiedica ancheta în dosarul Strămutaţilor de lux, în care era cercetat colegul său de partid, fostul secretar de stat Ionel Manţog”. Mai mult decât atât, numele magistratului Popescu este legat şi de dosarul în care Ilie Morega „i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. În schimb, ministrul urma să numească în funcţia de inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj o persoană indicată de Morega”, conform Adevărul. Mirela Sorina Popescu a mai judecat, conform wordpress.com, şi dosarul „Lotului Voicu” (senatorul Cătălin Voicu, judecătorul ICCJ Florin Costiniu, afaceristul Costel Căşuneanu şi afaceristul Marius Locic), acesta fiind, potrivit surse citate, unul dintre cele mai mediatizate dosare întocmite în ultimii ani de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Sursa foto: opinii.cetatenesti.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 671

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 492

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 430

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 327

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 348

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 719

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 458

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 410

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 390

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 481

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 473

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 524

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 514

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 721

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 364