LMP întâlnire de grad ZERO la MApN. Probleme stringente în discuție. Cine a reprezentat liga și ce s-a stabilit (galerie foto)

Liga Militarilor Profesioniști și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, au avut ieri, o întrevedere cu Nicolae nasta, secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică din Ministerul Apărării Naționale.

 
Din partea Ministerului Apărării Naționale au mai participat şeful Departamentului „Calitatea vieții personalului”, şeful Departamentului asistență juridică și consilierul Secretarului de Stat, iar din delegația LMP au făcut parte caporalii Dănuț Albu președinte LMP și Anca Constantin, administrator LMP.

Din partea AMVVD au participat preşedinte Marius Apostol, prim-vicepreşedinte – Cosma Dan și vicepreşedinte- Flaviu Tamaş.

 
Liga Militarilor Profesioniști a ridicat o serie de probleme ce vizeaza categoria militarilor aflați la baza ierarhiei militare:


- Proiectul de lege privind Statului cadrelor militare, garadaților și soldaților. Renunțarea la sintagma „corp distinct de militari”
- Modificarea diurnei echipajelor navelor militare pe durata participării la misiuni reale, operații navale din moneda dolar în euro.
- Asigurarea ținutei de oraș Corpului SGP
- Găsirea unor soltuții pentru orele suplimentare lucrate de personalul militar

Referitor la chirii s-a discutat despre echivalarea compesației de chirie oferită în funcție de fiecare garnizoană în parte, dar și ca această compensație să fie acordată militarilor și în funcție de starea civilă: necăsătorit, căsătorit, căsătorit cu unul sau mai mulți copii.

Au mai fost luate în discuție următoarele:
- Urgentarea votării în Camera Deputaților a proiectului de lege privind acordarea Corpului SGP a Ordinului Onorific „În Serviciul Patriei (PL-x 594/2017) și necesitatea aplicării din 2018 și nu din 2022.

Trebuie făcută precizarea că la acest punct delegația LMP a fost susținută și de camarazii din AMVVD.

S-au mai dezbătut subiecte fierbinți precum:


- Accederea gradaților direct în Corpul subofițerilor, după 10-15 ani de activitate, la propunerea comenzii unităților, în urma unui examen.
- Acordarea gradelor de caporal clasa II-a și clasa a I-a militarilor care ocupa funcții de caporal clasa a II și clasa a I-a, iar caporalii clasa a I-a să aibă atribuțiuni de comandă și să beneficieze de indemnizație de comandă.

De asemenea. odată cu implementarea noului proiect de lege privind Statutul Cadrelor militare, soldaților și gradaților, renuntarea dupa primul contract de cinci ani, la reînoirea succesivă a contractelor, astfel încât aceștia să fie angajați pe perioadă nedeterminată.

În cadrul aceleiași întâlniri reprezentanții AMVVD au propus dezbaterea problemelor referitoare la drepturile militarilor veterani, la Centrul de recuperare al militarilor veterani si militari răniți în teatrele de operații, dar au fost făcute și o seri de solicitări privind unele modificări la Legea 81/2016 şi eliminarea sintagmei ,,onorific” .

Sursa text și foto: ligamilitarilor.ro
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Cosmin

01 Apr, 2018 09:46

Chirie in functie de statutul civil? Cand mergi sa inchiriezi un apartament, proprietarul iti cere 700 de lei, nu-l intereseaza daca ai nevasta, unul sau doi copii, problema lui e sa-si vada banii la timp si sa nu-i distrugi casa!

Articole asemanatoare

Liga Militarilor Profesioniști, mesaj de condoleanțe după moartea viceamiralului în retragere Petre Zamfir

17 Nov 2020 899

Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști a promovat în Liga 1 de minifotbal (video)

28 Oct 2020 3233

Liga Militarilor Profesioniști a luat parte la Congresul Extraordinar și la Întrunirea Prezidiului EUROMIL

24 Oct 2020 814

Caporalul Popa Nicolae, din Brigada 9 Mecanizată Mărășești, membru al Ligii Militarilor Profesioniști, are nevoie de ajutor

07 Oct 2020 2775

Generalul (rez.) Dumitru Prunariu, la ceas aniversar. Mesajul Ligii Militarilor Profesionişti

27 Sep 2020 584

Liga Militarilor Profesioniști-10 ani de activitate. Interviu cu președintele ligii Dănuț Albu

17 Sep 2020 3636

Liga Militarilor Profesioniști a acordat o plachetă de onoare amiralului (ret) Petre Zamfir, militar veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial

07 Sep 2020 953

Soția unui militar are nevoie de sprijin „Am nevoie de ajutorul vostru ca să pot trece cu bine prin tot procesul“ (galerie foto)

02 Sep 2020 3385

Comandantul Secției 330 Logistică Constanța a primit o plachetă din partea Ligii Militarilor Profesioniști (galerie foto)

28 Aug 2020 1074

Cap. Neagu Marcel, propus cetățean de onoare al municipiului Constanța de către Liga Militarilor Profesioniști

03 Aug 2020 863

Eforie Nord. Locuri la tratament pentru militarii români

23 Jul 2020 1314

Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, figură frumoasă în campionatul de minifotbal. Obiectivul e promovarea în Liga I (galerie foto)

20 Jul 2020 4022

O adevărată luptătoare! Vești bune pe grupul de Facebook al Ligii Militarilor Profesioniști!

17 Jul 2020 847

Întâlnire, la ceas aniversar. FC Farul Constanța și Liga Militarilor Profesioniști vor juca un meci amical (galerie foto)

16 Jul 2020 2508

Liga Militarilor Profesioniști a donat astăzi Spitalului Militar din Constanța combinezoane medicale de protecție

14 May 2020 1860