Ministrul apărării naționale, la aniversarea Colegiului militar de la Breaza. I-a încurajat pe liceeni să țintească sus și să își urmeze visurile

Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile Dîncu
 
  • În prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, de la Breaza, a sărbătorit, printr-o ceremonie organizată vineri, 3 iunie, împlinirea a 110 ani de la înființare.

            Cu acest prilej, în prestigioasa instituție de învățământ s-au întâlnit elevi și profesori din mai multe generații, care au contribuit, de-a lungul timpului, la excelentul renume al colegiului.

Ministrul Vasile Dîncu a apreciat întreaga activitate depusă de „cantemiriști”, elevi și profesori deopotrivă, arătând că nu multe instituții de învățământ din România se pot mândri cu o asemenea istorie îndelungată.


„De-a lungul timpului, în colegiu și-au desăvârșit pregătirea peste 13.500 de absolvenți ai celor 98 de promoții, care au confirmat și consolidat valoarea acestui lăcaș militar de învățământ, cultură și educație. Liceul militar din Breaza a fost întotdeauna un etalon al excelenței didactice, iar acum este rândul dumneavoastră să duceți mai departe renumele instituției și să scrieți istoria colegiului”, a spus ministrul Dîncu.


De asemenea, a declarat că se simte mândru de fiecare dintre elevii și membrii corpului didactic militar de la toate nivelurile, pe care îi va sprijini necondiționat, atât ca ministru dar, mai ales, ca profesor și părinte. „M-a preocupat din prima zi de mandat ceea ce poate oferi societății românești sistemul militar de învățământ și sunt mândru că tot mai mulți elevi aleg cariera militară. Sunt în contact permanent cu toți comandanții sistemului militar de învățământ pentru a găsi soluții adaptate mediului educațional, aflat în permanentă schimbare, și pentru a oferi performanță”.
Ministrul apărării naționale a apreciat că legătura dintre generaţii este cea care dă sens trăiniciei spiritului cantemirist, care este o flacără mereu aprinsă, generatoare de tinere vlăstare cu dragoste de neam şi ţară.

„Nu vă opriți din acest drum, indiferent de greutățile întâlnite. Nimeni vreodată nu a spus că va fi ușor, mai ales în acest context internațional. Însă satisfacția la finalul drumului este tot ceea ce contează”.

Ministrul Vasile Dîncu i-a încurajat pe tinerii liceeni să țintească sus, să își cultive pasiunile și să își urmeze visurile:  „cea mai mare valoare pe care voi, copiii, adolescenţii de astăzi o aveţi faţă de noi, ceilalţi, este visul, este visul de a deveni ceva, cineva. Vă doresc să vă îndepliniți visele și să fiți mândri de alegerea făcută, și anume de a fi parte din Armata României”, a concluzionat ministrul Apărării.

În cadrul vizitei, ministrul Vasile Dîncu s-a întâlnit cu cei 27 de refugiați din Ucraina, elevi ai liceului militar din Ismail, găzduiți în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, începând cu data de 5 martie. 

Însoțiți de directorul liceului ucrainean și de un ofițer instructor din aceeași instituție, liceenii ucraineni desfășoară ore în format online cu profesorii din țara lor, având repartizate două săli de curs în acest scop.  

În discuțiile purtate cu ministrul apărării naționale, oaspeții ucraineni au apreciat ospitalitatea și generozitatea cu care au fost primiți și au apreciat la superlativ condițiile de cazare, de masă, precum și faptul că le-au fost puse la dispoziție, în aceleași condiții ca liceenilor români, baza materială a instituției pentru activități sportive, pregătire  militară și activități de recreere. 

După încheierea ceremoniei aniversare, ministrul Vasile Dîncu a inaugurat noua sală de sport a colegiului, a asistat la un spectacol artistic pregătit de elevi și a dezvelit Monumentul „Recunoștinței Cantemiriste”, care simbolizează legătura dintre actualul Colegiu Național Militar „Dimitrie Cantemir” și Liceul Militar „Nicolae Filipescu” de la Mănăstirea Dealu.

 Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza continuă tradițiile Liceului Militar „Nicolae Filipescu” de la Mănăstirea Dealu, a cărui piatră fundamentală s-a pus în ziua de luni, 4 iunie 1912.

La unsprezece decenii de existență, colegiul este un reper al sistemului educațional românesc ce își păstrează direcțiile fundamentale ale devenirii sale prin activitatea educațională de excepție, recunoscută atât prin calificativul „Excelent” obţinut la evaluarea externă a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, prin titlul de „colegiu național” obținut în anul 2014, cât și prin certificatul de „Şcoală Europeană” obţinut pentru a treia oară consecutiv (2012, 2015, 2018).
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

29 Jul 2022 465

Ministrul Vasile Dîncu „Ziua de 29 iulie are o însemnătate aparte pentru fiecare român, fiind cea în care celebrăm Imnul Național al României“

29 Jul 2022 691

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 398

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

21 Jul 2022 500

De Ziua Aviației Române, ministrul Apărării aduce un omagiu militarilor decedați în catastrofa aeriană din județul Constanța

20 Jul 2022 406

Ministrul Vasile Dîncu, prezent la susținerea lucrărilor de licență de către absolvenții Academiei Forțelor Terestre

19 Jul 2022 460

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 464

Ministrul apărării naționale, la reuniunea aniversară „Femeile, pacea și securitatea”. Când va avea loc evenimentul

15 Jul 2022 508

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 15458

Înotătorii juniori ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale. Ce mesaj le-a transmis campionilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jul 2022 554

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la NATO Discuții în jurul adoptării unui nou Concept Strategic al Alianței Nord-Atlantice

11 Jul 2022 474

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 533

Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

05 Jul 2022 452

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 507

Dîncu, întâlnire cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”

27 Jun 2022 481