NUP pentru Bodean şi libertate pentru Mazăre şi Morgenstern Cine-i judecă pe ofiţerii BCCO Constanţa (document)

Două dintre judecătoare au decis, în mod definitiv, cercetarea în stare de libertate a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a amânat, pentru data de 6 februarie 2015, dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie.
Poliţiştii au fost condamnaţi de judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, în primă instanţă, la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Nemulţumiţi, atât Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu, Vlad Ştefan Zaharia, cât şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au atacat, la instanţa superioară, decizia Curţii de Apel Constanţa. Contestaţii formulate în cauză a fost trimise spre soluţionare Completului numărul 10 din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, format din judecătoarele Leontina Şerban, Silvia Cerb şi Simona Daniela Encean.
 
Poliţiştii ar fi comunicat reprezentantului unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope.
 
Într-o altă cauză penală, Teodorescu, Zaharia şi Petcu sunt judecaţi, alături de alt poliţist, la Curtea de Apel Constanţa, pentru tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual.
Recent, cei trei magistraţi ai Curţii Supreme au dispus condamnarea poliţistului constănţean Eduard George Niţuleac la pedeapsa de un an de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi la alte opt luni pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.
 
Silvia Cerb a mai dispus menţinerea în arest lui Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
 
Mai departe, conform presei centrale, Leontina Şerban a făcut parte din completul de judecată care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara“.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean sunt judecătoarele care au decis, în mod definitiv, cercetarea în stare de libertate a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 

Cerbu şi Encean au menţinut decizia judecătoarei Rodica Cosma, din Curtea Supremă, care a respins propunerea de arestare formulată de procurorii DNA pe numele lui Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern.
 
De altfel, recent, Simona Daniela Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primite de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier grav în poarta BCCO Constanța. Cu Nissan-ul în stâlpul de iluminat (galerie foto)

07 Nov 2020 2751

Un tânăr, prins în Mamaia în timp ce își pregătea un ​joint

30 Sep 2020 5366

UPDATE - S-a emis mandat de arestare Încătușat de polițiștii constănțeni, pentru pronografie infantilă. Ancheta, coordonată de DIICOT Constanța

03 Sep 2020 974

Constănțean încătușat pentru comerț cu produse psihoactive (galerie foto)

31 Jul 2020 616

Patru polițiști BCCO Constanța, testați pozitiv cu Covid-19

11 Jul 2020 2787

Constanța Percheziții imobiliare într-un dosar de contrabandă cu țigări. Control judiciar pentru două persoane

18 Jun 2020 1128

Percheziții DIICOT Trafic de minori și proxenetism. Tinere din zona rurală a județului Constanța, obligate să se prostitueze prin țară

10 Jun 2020 1275

Totul se decide azi la Constanța Cinci persoane acuzate că aprovizionau piața drogurilor din Tulcea cer să fie eliberate

23 Jan 2020 1004

UPDATE BCCO Constanța. Percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri. Ce s-a descoperit (galerie foto)

18 Dec 2019 2423

Patru foşti poliţişti ai BCCO Constanţa, condamnați definitiv pentru că ar fi torturat un investigator sub acoperire în Mamaia

04 Dec 2019 4612

DJTS și BCCO Constanţa, la conferința naţională dedicată luptei împotriva traficului de persoane

22 Oct 2019 1024

Un investigator sub acoperire ar fi fost torturat în Mamaia de patru foşti poliţişti ai BCCO Constanţa. Nu va fi sesizată Curtea Constituţională

19 Sep 2019 6532

File din istoria Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Lista celor ce au condus instituția (document+galerie foto)

28 Aug 2019 3468

Sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa va fi reabilitat

16 May 2019 3589

Începând de ieri, Tudorel Dogaru este oficial șeful Brigăzii de Combatere a Criminaltății Organizate Constanța

16 Feb 2019 6749