Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

Foto cu rol ilustrativ, din Arhiva DIICOT-Poliția Română
 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
  • În Galeria Foto pot fi accesate imagini puse la dispoziție de DIICOT-Poliția Română cu obiectele găsite la percheziții.
 
Un bărbat din Constanța a fost încătușat și acuzat de procurorii DIICOT Constanța de deținere și comercializare de droguri de risc și de mare risc, printre narcoticele amintite de autorități numărându-se și 3-CMC, cunoscut sub numele de „cristal“.
 
Iată ce spun procurorii DIICOT:
 
La data de 11.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc,  în formă continuată.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că  inculpatul a deținut și comercializat în mod repetat,  în perioada octombrie 2022 – octombrie 2023,  cantități de drog de  risc și mare risc (canabis, ecstasy și 3-CMC cunoscut sub numele de cristal), cu sume cuprinse între 300 și 600 lei.
 
În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia,  au fost descoperite și ridicate cantitățile de aproximativ  47 grame canabis, semințe și fragmente vegetale de canabis, o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc), un cântar de precizie, precum și alte mijloace de probă.
 
Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de  arestare a preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa.
 

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale  din cadrul IGPR.

 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa foto: DIICOT – Poliția Română
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 525

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 468

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 381

Constanța. Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța

23 Apr 2024 748

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 683

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 504

Ministrul Energiei a depus la DIICOT o plângere penală în legătură cu un videoclip deepfake şi un articol de tip fake news

11 Apr 2024 520

Minoră de 16 ani, forțată să se prostitueze în Germania. Se fac cercetări pentru infracțiunea de trafic de minori

10 Apr 2024 416

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 597

Mai multe persoane, arestate la cererea DIICOT Constanța! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 944

DIICOT Tulcea percheziție la penitenciar Droguri de mare risc sub forma unor hârtii impregnate.

03 Apr 2024 556

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 489

Caz de sclavie în județul Brașov Un copil, ținut în cușcă și exploatat la stână

03 Apr 2024 526

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 660

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 637