Eveniment

Percheziții în Constanța, București și Ilfov. Vizate au fost două grupări specializate în contrabandă

La data de 05.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente - DGPMB au efectuat un număr de 37 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în zona Piața Reșita din București, Sector 4, activează două grupări infracționale, al căror nucleu este reprezentat de doi  frați, care au ca principală preocupare comercializarea de țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetățeni moldoveni și deținute cu încălcarea dispozițiilor legale.

Activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă sunt desfășurate în două „puncte de desfacere”, poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița.

Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracțională de comercializare a țigărilor de contrabandă ce se desfășoară la o garsonieră pe care o deține la parterul unui bloc din apropierea pieței, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra.

Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet.  Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potențialii clienți, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări.

Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție.

Activitatea de comercializare a țigaretelor se desfășoară și aici după un program strict, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi, iar prețul unui pachet de țigarete este de aproximativ 10 lei.
La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 26 persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză la percheziție! Ce au găsit procurorii DIICOT Constanța în telefonul unui tânăr acuzat de trafic de droguri

23 Sep 2020 604

Cms. șef Monica Dajbog, despre perchezițiile de la Constanța

18 Sep 2020 654

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 636

Percheziții DIICOT Craiova, într-un dosar de trafic de narcotice

17 Sep 2020 532

Lovitură pentru constănțenii care cumpărau motorină și benzină „la negru“! Mai multe percheziții și opt persoane duse la arestare

12 Sep 2020 3044

13 persoane arestate, în urma perchezițiilor din Capitală la mai mulți apropiați ai lui Sile Pietroi

11 Sep 2020 474

Ordin european de anchetă, emis din Belgia A fost destructurată o grupare de români specializată în furturi

09 Sep 2020 522

Trafic de droguri de risc și mare risc la Constanța. Final de anchetă și acuzații oficiale

07 Sep 2020 549

UPDATE - S-a emis mandat de arestare Încătușat de polițiștii constănțeni, pentru pronografie infantilă. Ancheta, coordonată de DIICOT Constanța

03 Sep 2020 625

Piața neagră a țigărilor, serios afectată după o acțiune în Portul Constanța Sud Agigea. Ce au obținut ieri în instanță procurorii Antimafia

02 Sep 2020 465

IGPR Percheziții la sediile unor societăți, într-un dosar care vizează traficul cu fosfură de aluminiu

01 Sep 2020 392

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu, peste 3 milioane de lei

26 Aug 2020 547

Percheziții în Constanța pentru combaterea evaziunii fiscale

19 Aug 2020 588

Mascații încep ziua în forță! Mai multe percheziții sunt desfășurate în această dimineață. Oficial de la Poliție (video)

19 Aug 2020 1245

DIICOT Trei persoane reținute. Comercializau cocaină prin cluburi

12 Aug 2020 580