Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de proxenetism și prostituție. Șapte suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Poliția Română și DIICOTLa data de 23.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat,  trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal, instigare la infracțiunea de lipsire de libertate în mod illegal,  trafic de droguri de risc și de mare risc, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și  spălare a banilor.

Potrivit DIICOT, s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie 2022, pe raza județului Constanța a fost  iniţiat și constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism, pe teritoriul României, Germaniei și Greciei,  în scopul obținerii de foloase patrimoniale.

„Astfel, grupul infracțional organizat a recrutat două persoane vătămate, dintre care una minoră, le-au transportat, supravegheat și obligat la practicarea prostituției în folosul membrilor grupării.
În  vederea disimulării provenienței unei sume de aproximativ 40.000 de lei, proveniență din săvârșirea infracțiunii de proxenetism, unul dintre inculpați  a depus-o în contul societății comerciale pe care o administra.
La data de 23 august 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Constanța au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanță, fiind identificate și ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, un computer, sumele de 32.000 lei și 100 euro, un pistol airsoft de calibrul 6 mm, elemente de muniție, arme albe, diferite cantități de droguri și alte mijloace de probă“ - au precizat procurorii DIICOT.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a celor inculpaților.

„La acțiune au participat și polițiști ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Porturi Maritime și Tulcea, ai Serviciului Criminalistic din Constanța, precum și jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Peste 85 de percheziții domiciliare efectuate de polițiști în ultimele două săptămâni

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 594

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 617

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 627

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 666

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 625

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 875

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 577

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 539

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 542

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1306

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 678

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 650

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1009

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1118

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 722