Percheziții la Constanța! Vizat un bărbat suspectat de bănuit de evaziune fiscală pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene (GALERIER FOTO)

Sursa foto: IPJ ConstanțaLa data de 15 mai a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au executat 2 percheziții domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Germania.
 
Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, cele două percheziții au fost efectuate la locuințele unui bărbat, de 55 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene.

„Astfel, în urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor de către autoritățile germane, mai multe telefoane mobile, tablete, dispozitive de stocare electronice și înscrisuri cu valoare probatorie.
Totodată, au fost descoperite și ridicate o armă letală, respectiv un pistol, și 26 de cartușe de calibrul 22, pentru care nu exista autorizație de deținere sau folosire a armelor letale.
Arma și muniția aferentă au fost ridicate de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Bărbatul, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și reținut, pentru 24 de ore“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând a fi prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Mangalia! Vizate persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 544

Persoane cercetate pentru infracțiuni din sfera criminalității economice Percheziții în mai multe județe! Vizată și Constanța

26 Sep 2023 420

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 956

Percheziție la locuința unei persoane bănuite de furt calificat efectuat în Constanța. Constatările polițiștilor

14 Sep 2023 602

Vizată și mama lui Vlad Pascu Operaţiunea Hidra. Percheziţii vizând adolescenţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală şi pe litoral(VIDEO)

14 Sep 2023 483

UPDATE Percheziții la Constanța la două persoane suspectate că ar fi agresat un bărbat pe strada Eliberării

13 Sep 2023 638

Percheziții în Constanța și Năvodari Descoperită o cultură de cannabis! A fost ridicată o cantitate însemnată de droguri (FOTO)

02 Sep 2023 814

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de proxenetism și prostituție. Șapte suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 1954

UPDATE - Dosarul ar fi instrumentat de DNA Acțiune la Primăria Limanu! Anchetatorii au ridicat documente

08 Aug 2023 2294

Percheziție la Trezoreria Constanța! Averea și interesele șefului de serviciu din trezorerie vizat în dosar (DOCUMENTE)

03 Aug 2023 6424

Două persoane, obligate să cerșească în mai multe județe, printre care și Constanța. Trei suspecți, reținuți de procurori

27 Jul 2023 643

DIICOT Constanța, percheziții în Cluj! Cinci persoane, în arest

27 Jul 2023 573

Percheziții în județul Constanța într-un dosar de furt. Un bărbat, reținut

25 Jul 2023 579

Constanţa. Mascaţii au găsit la o percheziţie 65 de monede din perioada romană și medievală

16 Jul 2023 1016

Percheziții în Constanța, în dosare penale pentru înșelăciune și fals în declarații! (FOTO)

14 Jul 2023 908