Presedintele SEDEM, Ovidiu Dranga, considera SEEBRIG un potential nucleu NATO

In aceasta perioada, se desfasoara la hotelul "Best Western Savoy", din statiunea Mamaia, cea de-a opta reuniune a Comitetului Director Politico-Militar al Fortei Multinationale de Pace din Sud-Estul Europei. Pe data de 6 septembrie, va avea loc cea de-a sasea reuniune a Comitetului de Coordonare a Reuniunii Ministrilor Apararii din Sud-Estul Europei. La cele doua reuniuni vor fi prezente delegatii din Albania, Bulgaria, Croatia, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Grecia, Italia, Romania, Slovenia, SUA si Turcia. In cadrul reuniunii, participantii vor fi informati despre activitatile desfasurate de Forta Multinationala de Pace din Sud-Estul Europei - SEEBRIG. De asemenea, va fi prezentat bilantul presedintiei romane a ambelor comitete la implinirea unui an de la preluarea acesteia. Operationalizarea deplina a Brigazii SEEBRIG este una din preocuparile Comitetului de Coordonare. Presedintele SEDEM-CC, Ovidiu Dranga, a declarat ieri, in cadrul unui briefing, de presa ca Romania a lansat un nou concept imediat dupa evenimentele din septembrie anul trecut. Acest nou concept consta in lansarea unui program de combatere a terorismului, de neproliferare a armelor de distrugere in masa si de securizare a frontierelor, program care reuneste toate cele trei componente, care au fost abordate mai mult separat. Urmatorul pas dupa operationalizarea Brigazii SEEBRIG, care are in componenta 1.400 de militari din tarile partenere la acest program, il constituie introducerea acestei forte pe lista celor care pot interveni in cadrul unor misiuni de mentinere a pacii. SEEBRIG se vrea a fi un potential nucleu al NATO in sud-estul european, care isi propune sa demonstreze ca in aceasta zona framantata de razboaie se intampla si actiuni constructive, la care participa militari din tari diferite si cu opinii politice diferite, a mai adaugat Ovidiu Dranga. Astazi va fi vizitat viitorul sediu al Comandamentului Brigazii SEEBRIG, din Constanta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință Consiliul Local Constanța Terenuri din Constanța și stațiunea Mamaia, unele cu acces la promenadă, scoase la vânzare de administrația Chițac (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 1196

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 614

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 906

Consiliul Local Municipal Constanța votează prima rectificare bugetară din acest an Se iau bani de la învățământ, protecția mediului și dezvoltare și se dau la asistență socială, cultură, recreere și religie!(DOCUMENT)

26 Mar 2024 761

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 719

Ședință CLM Primăria Constanța, chiriașă la mall! E dispusă să plătească 30 euro/mp fără TVA! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 1083

Scrisori din colecția Muzeului Național de Istorie a României. Corespondență către Ioan Andrieșescu

27 Feb 2024 660

Sedință de Guvern 14 localităţi sau părţi din localităţi din mai multe județe, printre care și Tulcea ar urma să fie atestate ca staţiuni turistice (DOCUMENT)

16 Feb 2024 750

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 945

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă pe data de 29 februarie. „Răzvrătirea și indisciplina“ ÎPS Teodosie, pe ordinea de zi

10 Feb 2024 1256

Şedinţă de Guvern, joi. Se discută despre măsuri ca răspuns la revendicările formulate de transportatori şi fermieri

18 Jan 2024 692

UPDATE! Edilul a lipsit de la ședință CLM Constanța a votat pentru constituire ca parte civilă în dosarul în care primarul Chițac este inculpat (DOCUMENT)

12 Jan 2024 1099

Consiliul Local Municipal Constanța, convocat în ședință extraordinară în data de 12 ianuarie 2024 (DOCUMENTE)

08 Jan 2024 859

Live-text. Consiliul Local Municipal Constanța se întrunește în ultima ședință din 2023 USR nu a votat modificarea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului în anul 2024. Mai multe proiecte au fost respinse!

28 Dec 2023 1205

Premierul Marcel Ciolacu „Vom transmite vineri cererea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență“

12 Dec 2023 747