Proiectul care viza eliminarea maşinilor înmatriculate în Bulgaria, adoptat şi publicat parţial în Monitorul Oficial

Stârpirea fenomenului creat de maşinile înmatriculate în Bulgaria, dar utilizate de cetăţeni români începe să fie tot mai aproape de realizat. Şi asta deoarece o parte din proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, a fost deja însuşită, adoptată de autorităţile centrale şi publicată în Monitorul Oficial. De menţionat că proiectul mai sus precizat a fost conceput, susţin unii cunoscători, în vederea obligării celor care au maşini înscrise în alte state să le înmatriculeze în România, respectând obligaţiile taxei intitulate „Timbrul de mediu”.

Revenind la proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, acesta prevedea, conform Ministerului Afacerilor Interne: „Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurare a probei teoretice şi a probei practice se înregistrează video şi, după caz, audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”. Ceea ce era doar la nivel de proiect a devenit ordin şi a fost publicat, zilele trecute, în Monitorul Oficial. Indiferent de opinia fiecăruia, în scurt timp, toţi patronii şcolilor de şoferi din România trebuie să respecte noile prevederi aşa cum sunt ele prevăzute în metodologia de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere. În cazul în care restul proiectului privind modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 va obţine aviz favorabil din partea autorităţilor centrale, utilizatorii români ai maşinilor înmatriculate în alte state vor fi supuşi mai multor obligaţii. Ei vor trebui să înmâneze poliţistului rutier, la cererea acestuia, şi un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul, însoţit de o traducere legalizată în limba română. Mai mult decât atât, „autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state”, conform posibilei viitoarei legi. Rămâne de văzut. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

HAHAAAA

24 May, 2013 12:24

"""autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state”, conform posibilei viitoarei legi. Rămâne de văzut. """ SI DACA AM DUBLA CETATENIE SAU DUBLA RESEDINTA !?

Articole asemanatoare

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 425

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 855

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 550

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 483

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 368

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 448

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 773

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 494

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 448

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 431

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 519

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 509

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 551

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 547

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 767