Protest spontan la Penitenciarul Poarta Albă! (FOTO+VIDEO)


Protest spontan azi, 30 august, la penitenciarul Poarta Albă.

Angajații penitenciarului protestează în fața penitenciarului. Polițiștii din penitenciare sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare, dar și de faptul că nu s-au respectat promisiuni ale Guvernului.

La locul evenimentului sunt prezenți George Lazer, lider sindical penitenciar Poarta Albă, Ștefana Tătaru, contabil penitenciare Poarta Albă. 

Nemulțumirile sunt neaplicarea legii salarizării. Practic, oamenii sunt furați lună de lună la salariu.

Protestăm pentru că oamenii și-au făcut timpul necesar de muncă pentru luna în curs și nu mai sunt dispuși să facă pe eroii!, a declarat liderul de sindicat. Oficial de la Administrația Națională a Penitenciarelor
 
           

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a luat act de acțiunile de protest ale organizațiilor sindicale din penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanța - Poarta Albă și Tg. Jiu, cu care, dealtfel, se află într-un dialog permanent. În consecință, mesajul transmis echipelor de management ale unităților penitenciare este unul ce privește deschiderea către dialog și comunicare în raport cu acei colegi care protestează si adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităților pe linia siguranței locului de deținere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate și preîntâmpinarea unor evenimente negative.
 
Măsurile respective au vizat:


Planificarea judicioasă și eficientă a personalului avut la dispoziție, astfel încât să nu fie afectat gradul de siguranță a misiunilor de pază, escortare și supraveghere, și nici acordarea drepturilor persoanelor private de libertate

Asigurarea unor canale eficiente de comunicare cu organele judiciare deservite și informarea acestora cu privire la imposibilitatea prezentării sau prezentarea cu întârziere a persoanelor private de libertate, dacă acest lucru se impune.

Programarea membrilor de familie sau aparținătorilor persoanelor private de libertate în vederea acordării vizitelor se va realiza începând cu ora 10.00

Asigurarea unei rezerve de personal pentru a putea acționa în situații deosebite. 

Cu toate că acțiunile de protest vor îngreuna considerabil activitățile curente, deficitul de personal fiind semnificativ în toate unitățile, asigurăm opinia publică de faptul că siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât și reprezentanții organizațiilor sindicale.

Citește și:

Știri Constanța. Un bărbat de 28 de ani, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Faptele care l-au adus după gratiiTi-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă, mesaj la împlinirea a 34 de ani de la Mineriadă „Victimele și urmașii acestora încă așteaptă să se facă dreptate”

14 Jun 2024 351

MAERegatul Belgiei - Perturbări ale circulației rutiere pe fondul protestelor fermierilor

04 Jun 2024 262

MAE Atenționare de călătorie pentru Belgia! Iată ce trebuie să știe românii care merg acolo

03 Jun 2024 579

Miting de protest în fața Palatului Victoria! Ce solicită sindicaliștii

22 May 2024 581

Protest spontan la Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României. Activitatea, suspendată - Vezi pentru cât timp

21 May 2024 709

Nou protest la sediul ANPM din Constanța - Programul cu publicul, suspendat. Vezi în ce interval de timp (FOTO+VIDEO)

20 May 2024 867

Editorial Noapte în muzeele din România

19 May 2024 593

Protest spontan la sediul ANPM din Constanța! Activitatea cu publicul, suspendată. Vezi cât timp (GALERIE FOTO)

17 May 2024 686

Membrii de sindicat din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța se alătură manifestărilor de protest de la București

17 May 2024 428

Protest în fața instituției Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene! Vezi ce nemulțumire au funcționarii (VIDEO)

16 May 2024 594

Angajații de la APM Constanța, în acțiune de protest (Galerie FOTO)

16 May 2024 674

Angajații guvernului au ieșit la protest sub geamul premierului României

13 May 2024 762

Delegație a BNS primită la discuții la Ministerul de Finanțe după protestul din fața Guvernului

13 May 2024 508

„Respect pentru muncă și cei care muncesc“ Protest de amploare în fața Guvernului României (GALERIE FOTO)

13 May 2024 623

Protest de amploare a sindicaliștilor BNS în fața Guvernului. Ce a precizat premierul Marcel Ciolacu

11 May 2024 801