Rafte Pascal este nevinovat de faptele pentru care a fost trimis in fata instantei

Recurs cu ghinion

Fostul director de la SC "Neptun-Olimp", Rafte Pascal, impreuna cu alti trei angajati ai aceleiasi societati, au fost judecati anul trecut pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si delapidare * Procesul a inceput la Judecatoria Mangalia si s-a terminat ieri la Curtea de apel Constanta * Recursul procurorilor impotriva deciziei de achitare a fost respins, decizie care este definitiva si irevocabila * In aceste conditii, Rafte Pascal este nevinovat * El poate actiona in instanta statul roman, solicitand daune morale si materiale

Magistratii de la Curtea de Apel Constanta au respins, ieri, recursul formulat de catre procurori impotriva deciziei de achitare a fostului director al SC "Neptun-Olimp", Rafte Pascal. Pe data de 21 iunie 2001, Rafte a fost retinut de catre politistii de la Serviciul Economico-Financiar, dar, pentru ca barbatul avea anumite probleme cardiace, la scurt timp, acesta a fost eliberat. La data retinerii, Politia prezenta la dosar mai multe capete de acuzare, unul dintre acestea fiind acela ca la 26 ianuarie 2001, prin decizia nr. 16, in calitate de director general al Societatii Comerciale "Neptun-Olimp" a acordat ilegal salarii compensatorii si diferite sporuri. In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca, in acest mod, fostul director impreuna cu alte persoane care aveau atributii in acest sens, au prejudiciat societatea cu 1,3 miliarde lei, din care fostul director general, Rafte Pascal si-ar fi insusit suma de 612 milioane de lei. Conform rechizitoriului intocmit de catre procurori, alaturi de Rafte au mai fost trimisi in fata instantei de judecata, Ioan Epure, Ion Vulcan si Maria Stan, care se faceau vinovati de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si delapidare. Procesul s-a judecat la Judecatoria Mangalia, unde instanta de judecata i-a achitat pe toti cei patru inculpati. Nemultumiti de sentinta data, procurorii au declarat apel. In urma solutionarii caii de atac s-a dispus rejudecarea cauzei, iar dosarul a fost trimis din nou la Judecatoria Mangalia. Aici, magistratii au dat aceeasi solutie de achitare, iar procurorii au formulat apel. La Tribunalul Constanta s-a respins apelul procurorilor, asa ca acestia au formulat recurs la Curtea de Apel Constanta. Nici aici nu au avut prea mult succes deoarece si judecatorii de aici le-au respins, ieri, calea de atac, decizie care este definitiva si irevocabila. In aceste conditii, se poate spune ca Rafte Pascal este nevinovat vizavi de faptele pentru care a fost trimis in fata instantei. Pentru banii cheltuiti cu expertizele, plata avocatilor, stresul si suferinta prin care a trecut pe parcursul acestor ani, timp in care a fost judecat pe nedrept, el poate actiona statul roman in judecata, solicitand despagubiri morale si materiale de miliarde de lei. La randul lui, statul roman poate recupera daunele de la anchetatorii care nu au solutionat competent dosarul penal al acestuia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 639

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 702

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 801

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1160

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 932

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1040

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1804

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 851

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1072

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1120

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1036

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2131

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 814

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2459

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 845