Slujbă de Adormirea Maicii Domnului, la Cumpăna. Locuitorii comunei au sărbătorit cu evlavie (FOTO)Ca în fiecare an, locuitorii comunei Cumpăna au marcat cu evlavie praznicul Adormirii Maicii Domnului. Ocrotitoarea localităţii, Sfânta Fecioară Maria, a fost cinstită cum se cuvine de toți cei prezenți la Biserica ce îi poartă hramul.

Încă de la primele ore ale dimineţii, cumpănenii s-au îndreptat spre Biserică, unde s-au rugat pentru sănătate, prosperitate și pace. Nu doar oamenii locului au luat parte la sărbătoare, ci şi persoane și personalități ale orașului Constanţa şi ale localităţilor învecinate.

Devenind deja o tradiţie ca în zile de sărbătoare, la Cumpăna, să fie botezaţi copii care au fost abandonaţi de părinţi, pentru al șaisprezecelea an la rând Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit alături de un sobor se preoți Taina Sfântului Botez, micuții Armin Nicolas, Andreea Ștefania și Elena, fiind încreștinați în această zi deosebită.

Mulțumim nașilor Norel și Mona-Liliana, Teodora Camelia și Paraschiva, Silviu-Alexandru și Gabriela Raluca, oameni cu credinţă, care au ales să le vegheze drumul în viață și să le sădească în inimă dreapta credință.

Mulțumim pe această cale și Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru îndelungata colaborare, datorită căreia, de-a lungul timpului, peste 320 de copii au primit Taina Botezului.

Rugăciunile celor prezenți la această sărbătoare au fost întărite de prezența moaștelor Sfântului Ioan Maximovici, aduse din Statele Unite ale Americii. Acestea vor veghea în continuare asupra locuitorilor comunei din racla permanentă ce a fost sfințită astăzi cu ocazia Hramului Bisericii.

Evenimentul, s-a finalizat cu tradiționala agapă frățească, toți cei prezenți servind cu mulțumire din bucatele pregătite cu mare drag de gospodinele comunei.
Mulțumim totodată Preacucernicilor Părinți, Consiliului Parohial și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei Sfintei Sărbători!

La mulți ani tuturor sărbătoriților acestei zile! La mulți ani Marinei Române și marinarilor noștri!

Arhiepiscopia Tomisului, au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna, pe podiumul național la lupte pe plajă. „Ambiție! Determinare! Luptă! Suntem mândri de voi!“ (GALERIE FOTO)

18 Jun 2024 146

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, 13 medalii la Campionatul Național. „Eforturile și dedicarea voastră sunt admirabile!“ (GALERIE FOTO)

17 Jun 2024 464

Mesajul Primăriei Cumpăna de sărbătoarea musulmană „Un prilej minunat de a celebra solidaritatea și colaborarea exemplară a comunitații musulmane din România”

16 Jun 2024 501

Alegeri electorale 2024 Mariana Gâju câștigă, fără emoții, Primăria Cumpăna, județul Constanța

11 Jun 2024 1232

Primăria Cumpăna, județul Constanța, a cumpărat materiale didactice pentru Grădinița Sfânta Maria și Liceul Tehnologic

03 Jun 2024 1556

LIVE TEXT Festivalul Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“ , 17 ediţii de cultură autentică, la Cumpăna. Azi are loc festivitatea de premiere (FOTO+VIDEO)

31 May 2024 762

LIVE VIDEO Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna (FOTO)

30 May 2024 614

Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna

29 May 2024 643

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 35 de medalii la Trofeul „Ritmic Gym“. „Sunteți cu adevărat niște campioane!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2024 806

Fotbal Victoria Cumpăna, 7-0 cu Dunărea Măcin, în campionatul Under-19 (GALERIE FOTO)

27 May 2024 648

Prietenie și voie bună la Serbarea Câmpenească, de la Cumpăna, județul Constanța (FOTO)

27 May 2024 784

”Serbare Câmpenească” la Cumpăna, un prilej de bucurie și socializare pentru toți locuitorii (GALERIE FOTO)

25 May 2024 611

Județul Constanța Petrecere câmpenească, în Cumpăna! Vezi când

24 May 2024 4629

Primăria Cumpăna semnează un contract nou cu Asfalt Dobrogea SRL, vizată fiind strada Frunzelor

22 May 2024 728

„Serbare Câmpenească” la Cumpăna. Muzică, dans și distracție

21 May 2024 812