Sute de sancțiuni aplicate de polițiștii de la Transporturi în ultima săptămână. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

Braconaj. sursa foto: Poliția RomânăÎn perioada 28 aprilie – 5 mai a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, de asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

„Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a contrabandei cu tutun.

Astfel, au fost legitimate 3.041 de persoane, fiind controlate 756 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate patrule în 511 stații și triaje, dar și în 725 de trenuri de călători.

Polițiștii au efectuat verificări la 70 de nave și ambarcațiuni, au constatat 43 de infracțiuni și au cercetat 22 de persoane.

Au fost depistate 10 persoane care apelau la mila publicului, 5 minori lipsiți de supraveghere. De asemenea, au fost verificate 12 obiective de pază și 60 de permise de pescuit“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.


Polițiștii au aplicat 445 sancțiuni contravenționale, în valoare de 121.935 de lei.

Exemplu:

1. La data de 1 mai a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea, sprijiniți de luptători S.A.S. și polițiști din cadrul I.P.J. Tulcea, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară,  în locuințele a doi bărbați, de 41 de ani, respectiv 43 de ani, ambii domiciliați în localitatea Pardina, județul Tulcea.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 motoare de ambarcațiune, toate susceptibile a proveni din furturi.


Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 28 de kilograme de icre de crap, 4,3 kilograme de icre negre, 30 de kilograme de sturion, 50 de kilograme de crap, 22 de kilograme de șalău, precum și 6 plase monofilament, valoarea totală a bunurilor ridicate fiind de aproximativ 100.000 de lei.

2. La data de 1 mai a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați - Biroul de Poliţie Transporturi Navale Galați au depistat în flagrant delict un bărbat, de 27 de ani, din comuna Beceni, județul Buzău, în timp ce pescuia pe fluviul Dunărea în zona Km fluvial 210, cu 3 unelte de pescuit comercial tip setcă confecționate din fir monofilament, cu dimensiunile de 70 de metri lungime și ochiul de 40x40 milimetri, fără a deține autorizație/licență/permis de pescuit comercial.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producere, import, deținere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Cele 3 unelte de pescuit comercial tip setcă confecționate din fir monofilament au fost indisponibilizate.

3. La data de 1 mai a.c. polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați - Postul de Poliție Transporturi Navale Gropeni, județul Brăila au depistat un bărbat, de 61 de ani, din municipiul Brăila, județul Brăila, în zona Km 181, mal stâng, fluviul Dunărea, în dreptul localității Chiscani, județul Brăila, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial în perioada de prohibiție, cu două plase de pescuit comercial, confecționate din fir textil, fără a fi autorizat în acest sens.     

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

4. La data de 1 mai a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Oltenița au depistat în flagrant delict doi bărbați, de 42 de ani, respectiv 53 de ani, care pescuiau la Km fluvial 431 al Dunării, la confluență cu râul Argeș, în zona comunei Chirnogi, județul Călărași, cu ajutorul unor unelte de pescuit comercial, tip „halău”, în lungime de 3 metri, cu latura ochiului de 30 de milimetri, fără a deține permise de pescuit comercial.

Uneltele de pescuit, în valoare de 300 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar captura de pește din specia plătică a fost redată mediului acvatic.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, precum și pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în municipiile Tulcea, Brăila și Galați într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul, aproximativ un milion de lei

06 Mar 2024 692

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 819

Droguri la Tulcea! Arestări și percheziții într-o rețea de traficanți (FOTO)

19 Jan 2024 957

Perchezitii la Tulcea! (FOTO)

06 Dec 2023 976

Descinderi la Tulcea la un suspect de pornografie infantilă! Victimele, mai mulți minori (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 815

11 percheziții în Tulcea, pentru evaziune fiscală și spălare de bani

16 Nov 2023 1029

Droguri la Tulcea! Printre consumatori, elevi. Final de anchetă

07 Nov 2023 958

Percheziții într-un caz de braconaj cinegetic, la Tulcea. Bănuiții ar fi capturat un porc mistreț

03 Nov 2023 885

Percheziții în orașul Babadag, județul Tulcea! Vizate, persoane suspectate de înșelăciune

17 Oct 2023 907

Mai multe nereguli constatate în județele Constanța și Tulcea în timpul operațiunii „Clean Waters 2023“ (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 775

Percheziții în mai multe județe printre care și Constanța și Tulcea! Vizate, persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Sep 2023 1143

Percheziții ale polițiștilor de la Transporturi Constanța la Tulcea! Vizat un bărbat suspectat de furt (GALERIE FOTO)

22 Sep 2023 1011

Poliția RomânăPercheziţii la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism

12 May 2023 642

Percheziții în județele Constanța și Tulcea! Vizate persoane suspectate de proxenetism

12 May 2023 1135

Percheziții în județul Tulcea într-un dosar ce vizează infracţiuni la regimul piscicol. Ce au găsit polițiștii în locuințele suspecților

04 May 2023 883