Unul arestat, unul ţintuit în ţarăSubcomisarul Secăreanu merge la Curtea Supremă, alături de şeful Vămilor

secareanu-iccj.jpgCodruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, s-a aflat ieri în atenţia Curţii de Apel

Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, subcomisarul Dan Florin Secăreanu, arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Bucureşti, se va afla şi în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. În aceeaşi situaţie se află şi cele şapte persoane arestate în cauză cu fostul şef al SIPI Constanţa. Deşi a fost pus în libertate, nici fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, nu va face rabat de la regulă, el urmând să ajungă la Curtea Supremă „graţie" procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Organele de anchetă au stabilit că presupusul grup infracţional ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de 15 milioane de euro.

DESCHIDERESecareanu-florindansecareanusursafacebook.jpg

În urmă cu două seri, completul Curţii de Apel Bucureşti prezidat de judecătorul Adriana Băjan a admis propunerea procurorilor, dispunând arestarea preventivă a opt persoane, respectiv Guliu George, Dumitru Chirvăsitu, Andrei Jugănaru, Dan Florin Secăreanu, Mariana Cosma, Nicolae Belba, Emilian Dumitru Preda şi Mihai Buliga. Cei mai sus precizaţi au fost încătuşaţi pe o perioadă de 29 de zile. Tot Curtea de Apel a decis ca Viorel Comăniţă, Nicoleta Georgiana Lengiu şi Florin Lucian Ionescu să nu părăsească ţara fără încuviinţarea organelor judiciare, pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 10 iulie şi până pe 7 august, inclusiv. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, cei trei „norocoşi" sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie ori de câte ori este chemat. Mai mult decât atât, aceştia nu au voie să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. De asemenea, Viorel Comăniţă, Nicoleta Georgiana Lengiu şi nici Florin Lucian Ionescu nu au voie să se apropie de persoanele împreună cu care sunt cercetaţi, de martori şi nici de experţi. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu a fost definitivă, motiv pentru care ea a fost deja atacată. În acest context, toate recursurile formulate în cauză vor fi tranşate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

„Lotul" doi - propunere de arestare preventivă în lipsă

Ieri seară, magistraţii bucureşteni au avut în atenţie cea de a doua seria de inculpaţi propuşi de Direcţia Naţională Anticorupţie spre arestare preventivă în lipsă. Conform Portalului instanţelor de judecată, pe data de 10 iulie, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost depus dosarul cu numărul unic 5568/2/2012, cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului". Lista inculpaţilor este deschisă de Radu Nemeş, despre care organele de anchetă spun că ar fi coordonatorul grupului infracţional organizat, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acesta este urmat de Ovidiu Ioan Moldovan, administrator al SC Benzoil Sibiu, de Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, de Diana Marina Nemeş, de Mihai Gulea şi Ştefan Puşcaşu, în sarcina ultimilor doi fiind reţinute infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Până la închiderea ediţiei, Curtea de Apel Bucureşti nu ajunsese la o decizie referitoare la propunerea de arestare preventivă în lipsă a inculpaţilor mai sus precizaţi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 603

Schimbări în cadrul Dana Africana SRL, firma unei femei din Tulcea

25 Apr 2024 445

Cumpărări directe Constanța Ambarcațiune achiziționată de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (DOCUMENT)

25 Apr 2024 384

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 617

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 322

Colegiul Prefectural Tulcea Măsurile luate de autorități, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

23 Apr 2024 382

Noi membri în plenul consiliului concurenței

23 Apr 2024 332

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 377

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 885

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 852

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1697

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 792

Dacor Plast SRL execută lucrări de reparații curente la o unitate militară din Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 481

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 1042

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 612