Verdict final Comando pentru Bamburic, la instanţa supremă

Procesul privind tentativa de asasinat comisă asupra afaceristului constănţean Liviu Bamburic la începutul anului 2008 se va judeca la ultima instanţă în luna octombrie. Este vorba despre dosarul în care Grigore Nicolae Dănilă, Dănuţ Maricel Mustaţă şi Daniel Lili Dediu au fost condamnaţi la ani grei de închisoare după ce judecătorii constănţeni au ajuns la concluzia că cei trei gălăţeni l-ar fi vânat la comandă şi l-ar fi împuşcat pe omul de afaceri din Constanţa.

La câteva luni bune după ce Curtea de Apel Constanţa a decis să respingă apelurile promovate de suspecţii principali condamnaţi în primă instanţă în cazul devenit cunoscut drept „comando pentru Bamburic", dosarul a ajuns pe rolul Curţii Supreme. Primul termen fixat în proces se va judeca pe data de 2 octombrie, după vacanţa judecătorească. De menţionat că aceasta este ultima instanţă care va analiza datele din dosar, după ce două instanţe diferite din Constanţa şi-au exprimat deja punctul de vedere, condamnându-i pe cei trei acuzaţi la pedepse cu închisoarea. Nemulţumiţi de verdictul de la Constanţa, Dănilă, Mustaţă şi Dediu au declarat recurs, iar dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, Dănuţ Maricel Mustaţă, individul despre care procurorii spun că ar fi fost cel care a tras de nouă ori în Bamburic, a fost condamnat la zece ani şi jumătate de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, şi la alţi patru ani şi două luni, pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. La rândul lor, Dediu şi Dănilă au primit câte nouă ani pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi câte patru ani şi două luni pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Potrivit legii penale în vigoare, indivizii vor executa pedeapsa cea mai grea, de zece ani şi jumătate şi, respectiv, nouă ani de închisoare. În rechizitoriul întocmit de procurorii constănţeni se arată că gălăţenii Dediu, Mustaţă şi Dănilă ar fi pus la cale asasinarea afaceristului ‚Bamburic, la comanda fostului partener de afaceri al acestuia, Dragoş Boştină, şi acţionând prin intermediul lui Nicolae Purichia şi al celebrului Cristian Fălcuş, zis Ipu. Fapta a fost comisă în noaptea de 8 spre 9 ianuarie, în jurul orei 2.00. Liviu Bamburic a fost pândit până a rămas singur şi apoi împuşcat de nouă ori, cu un Makarov, în timp ce intra în scara unui bloc din Faleză Nord.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 775

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 518

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 452

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 350

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 406

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 744

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 481

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 429

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 409

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 502

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 491

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 537

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 533

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 746

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 380