Război Rusia-Ucraina Nou bombardament rusesc cu rachete şi drone asupra unor ţinte ucrainene; cel puţin 4 morţi şi zeci de răniţi

Foto cu rol ilustrativ: facebook/Vitalie Cojocari
  • Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite luni în urma unui nou bombardament nocturn cu rachete şi drone efectuat de Rusia asupra unor ţinte în Ucraina, care la rândul ei bombardează regiunea rusă de graniţă Belgorod, relatează France Presse.
     
Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite luni în urma unui nou bombardament nocturn cu rachete şi drone efectuat de Rusia asupra unor ţinte în Ucraina, care la rândul ei bombardează regiunea rusă de graniţă Belgorod, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat în această nouă salvă 51 de rachete asupra unor "infrastructuri importante" sau clădiri industriale şi militare, din care susţine că a doborât 18, o proporţie mai redusă comparativ cu anunţurile sale obişnuite. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Iuri Ignat, afirmă că numărul redus al rachetelor ruseşti interceptate de această dată s-ar datora faptului că Rusia a folosit mai multe rachete balistice dificil de interceptat. În schimb, armata ucraineană susţine din nou că printre rachetele doborâte se numără şi rachete hipersonice Kinjal, şi de asemenea că a doborât toate cele opt drone Shahed folosite de Rusia în acest raid.

În oraşul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, localitatea natală a preşedintelui Volodimir Zelenski, atacul rusesc cu rachete a provocat un mort şi 38 de răniţi, conform poliţiei. Una dintre ţintele atacului a fost şi zona oraşului central-vestic Hmelniţki, unde se află în special un important aerodrom al armatei ucrainene ce găzduieşte avioanele Suhoi SU-24M, folosite de armata ucraineană pentru lansarea rachetelor Storm Shadow asupra ţintelor ruseşti din spatele liniei frontului.

Rusia a intensificat de la sfârşitul anului trecut aceste bombardamente şi armata ucraineană îşi vede diminuate stocurile de rachete antiaeriene pe măsură ce i se epuizează resursele prin aceste atacuri, ceea ce pare să fie o nouă strategie a Moscovei într-un moment în care Kievul se teme de diminuarea sprijinului occidental.

De partea sa, Rusia a anunţat luni doborârea unei rachete ucrainene S-200 deasupra regiunii Belgorod, care de la sfârşitul lunii decembrie este aproape zilnic ţinta bombardamentelor ucrainene, pe 30 decembrie 25 de persoane fiind ucise şi ale peste o sută rănite într-un asemenea atac în capitala regională. Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a declarat luni că aproximativ 300 de locuitori ai oraşului Belgorod au fost evacuaţi către zone mai îndepărtate de graniţă. 


Citește și:
Ucraina, Fâşia Gaza: Papa Francisc respinge noţiunea de „victime colaterale” în rândul civililor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Veteranilor de Război, marcată de Centrul Militar Zonal Constanța (FOTO)

26 Apr 2024 491

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 572

Raportul CSAT pe 2023 Securitatea în regiunea Mării Negre, în deteriorare pe fondul „agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”

16 Apr 2024 476

Istoria Dobrogei Portretul unui erou - Horia Agarici, aviator militar de elită în al Doilea Război Mondial

05 Apr 2024 4268

#citeșteDobrogea Contraamiralul Nicolae Dumitrescu-Maican, la comanda flotilei în timpul războiului de independență

02 Apr 2024 1598

Vești bune pentru veteranii din teatrele de operații! Ce decizie s-a luat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța

29 Mar 2024 498

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

12 Mar 2024 493

Doi ani de război Rusia-Ucraina. Tulcea, județul din România în care au căzut drone rusești

24 Feb 2024 645

Muniție din al doilea război mondial, descoperită în localitatea Tudor Vladimirescu, județul Tulcea

22 Feb 2024 772

Evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre, analizate de ministrul Apărării cu omologul norvegian

17 Feb 2024 698

Exerciții militare cu muniție de război în poligonul din apropierea localității Cataloi din județul Tulcea

14 Feb 2024 615

#citeșteDobrogea Bulgari rămași în Dobrogea după schimbul de populație din 1940

13 Feb 2024 5499

Născut în județul Tulcea Gheorghe Banea și viața profesorului care a luptat pe frontul din Dobrogea și a fost prizonier de război

13 Feb 2024 779

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 790

Leon Biju, pictorul care a luptat pe frontul din Dobrogea în timpul Primului Război Mondial

01 Feb 2024 819