Tragedie la Valencia. Un bloc cu 14 etaje a luat foc! Cel puțin patru morți și alți oameni dați dispăruți (VIDEO)


Pompierii spanioli continuă vineri să încerce să răcească structura clădirii din oraşul spaniol Valencia (est) în care s-a produs un incendiu soldat cu cel puţin patru morţi şi 14 dispăruţi, informează EFE, care menţionează că cifra s-ar putea schimba în momentul în care pompierii reuşesc să pătrundă în edificiu.

Autorităţile din Valencia au oferit date despre ceea ce s-a întâmplat în incendiul produs în cursul nopţii, în cartierul Campanar, în care 15 persoane au fost rănite, dintre care doar şase rămân internate - cinci dintre ei pompieri - fără ca viaţa vreuneia dintre ele să fie pusă în pericol.

Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, se va deplasa la Valencia vineri pentru a se informa despre detaliile incendiului şi pentru a afla despre măsurile luate la faţa locului.

"Putem confirma că sunt patru morţi", a declarat pentru presă, în noaptea de joi spre vineri, Jorge Suarez Torres, director adjunct al serviciilor de urgenţă din regiunea Valencia, potrivit AFP.

Potrivit presei spaniole, localizarea cadavrelor a fost posibilă cu ajutorul dronelor. Cei patru decedaţi nu au fost identificaţi.

Prefectul regiunii Valencia, Pilar Bernabé, a declarat vineri dimineaţa că 14 locatari ai imobilului cu 138 de apartamente nu au fost localizaţi.

Primăriţa Valenciei, María José Catalá, a vorbit despre nouă până la 15 dispăruţi, pe baza informaţiilor obţinute de la poliţia locală şi de la locatarii imobilului, în timp ce o sursă din cadrul primăriei declarase în cursul nopţii pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, că 19 persoane lipseau la apel.

În imaginile transmise de la faţa locului de televiziuni, faţada clădirii cu 14 etaje apare în flăcări, cu bucăţi din ea căzând pe asfalt în timp ce din interiorul clădirii se aud mici explozii. Mai mulţi martori au declarat că incendiul, intensificat de rafale puternice de vânt, s-a extins la întreaga clădire în doar o jumătate de oră.

Clădirea a luat foc "în câteva minute", "de parcă era făcută din paie", a declarat la televiziunea publică Luis Ibarez, un locuitor al cartierului. "Nu-mi credeam ochilor. Vântul sufla deja cu putere şi focul se propaga cu o viteză impresionantă", a adăugat el.


Vorbind la televiziunea regională A Punt, Esther Puchades, numărul doi al asociaţiei regionale a inginerilor industriali (COGITI), a criticat prezenţa pe faţadă a unui strat de poliuretan, care este foarte inflamabil.

În total, la clădirea din Valencia au fost trimise 22 de echipe de pompieri pentru a încerca să stingă flăcările, au declarat salvatorii pe reţeaua X. La locul dezastrului au fost trimise şi opt unităţi medicale, fiind instalat şi un spital de campanie.

Tot pe X, premierul Sanchez s-a declarat "consternat în faţa teribilului incendiu" şi a anunţat că a oferit autorităţilor locale "întregul ajutor necesar" din partea statului central şi s-a declarat "solidar cu toate persoanele afectate".


Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:

UPDATEExplozie într-un apartament de pe strada BP Hașdeu din Constanța. O femeie, rănită (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 817

Anchetă de proporții în Europa. România este vizată

10 Apr 2024 719

Caz incredibil la Iași. Doi cubanezi au trecut Prutul cu barca pneumatică cu intenția să ajungă în Spania!

04 Apr 2024 589

Știri Constanța Bărbat arestat pentru trafic internațional de droguri. Iată ce au constatat politștii

29 Mar 2024 570

Asociatul Fortaletza Management SRL, din Constanța, a schimbat obiectul de activitate al societăţii Intermonte SRL

28 Mar 2024 419

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 1181

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 1121

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1365

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 536

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 906

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 5605

„Sunt pregătit să alerg 50 de ore!“ Sorin Andrici, jandarmul din Tulcea va reprezenta România la Backyard ultra Extremadura din Spania

12 Mar 2024 629

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 615

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Substanțele interzise aduse în țară din Spania prin intermediul unei firme de curierat (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 1783

Istoria Dobrogei - BibliografieFlorus (sec. II) -„Rezumat în două cărți al tuturor războaielor lui Titus Livius, vreme de 700 de ani”

01 Mar 2024 4331