Anchetă de proporții în Europa. România este vizată





 
  • Comisia Europeană (CE)a deschis o anchetă cu privire la producători chinezi de eoliene - care au dezvoltat parcuri în Spania, Grecia, Franţa, România şi Bulgaria - suspectaţi de faptul că au primit subvenţii care falsifică concurenţa pe piaţa europeană, anunţă marţi comisarul european însărcinat cu Concurenţa Margrethe Vestager, potrivit știripesurse.ro.

„Azi (marţi), lansăm o nouă anchetă cu privire la furnizori chinezi de eoliene. Studiem condiţiile de dezvoltare a unor parcuri eoliene în Spania, Grecia, Franţa, România şi Bulgaria”, a anunţat Margrethe Vestager într-un discurs susţinut la Uniersitatea Princeton, în New Jersey, într-o vizită în Statele Unite.

Uniunea Europeană (UE) se angajează într-o nouă încleştare cu China - după cele în domeniile automobilelor, feroviar şi panourilor solare -, în contextul unor tensiuni cu gigantul asiatic.

Ancheta anunţată marţi priveşte noi reglementări europene - intrate în vigoare la jumătatea lui 2023 - cu scopul de a împiedica acordarea de subvenţii unor ţări terţe suspectate de concurenţă neloială în cadrul unor licitaţii publice.
 
CE a deschis la jumătatea lui februarie prima anchetă în cadrul noilor reglementări antisubvenţie ţintind o filială a constructorului feroviar chinez CRRC - numărul unu mondial în acest sector.
 
Acest grup de stat - care licita la frunizarea de trenuri electrice Bulgariei - s-a retras până la urmă din licitaţie, la sfârşitul lui martie.
 
La 3 aprilie, CE a anunţat o a doua anchetă, în cadrul aceluiaşi instrument, vizând două consorţii care licitează să conceapă, construiască şi exploateze un parc fotovoltaic în România.



Citește și
Proiect inițiat de Guvern privind energia eoliană offshore, adoptat de Senat

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 327

48 centrale eoliene, 4 stații de transformare, rețele electrice și căi de acces Parc eolian, înființat de South Wind SRL în comuna Cerchezu, județul Constanța

26 Apr 2024 584

EP Wind Project (ROM) Six SA deține o centrală eoliană în județul Constanța Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Ep Wind Project (Rom) Six de către Engie România

24 Apr 2024 416

Proiect inițiat de Guvern privind energia eoliană offshore, adoptat de Senat

04 Mar 2024 612

În prim-plan, investițiile în centralele eoliene offshore și în hidrogen România a semnat, alături de Bulgaria și Grecia, o declarație comună pentru proiecte energetice regionale

19 Jan 2024 546

Sediu nou pentru MT Soup SRL din Constanța. Unul dintre asociați este implicat în mai multe afaceri cu eoliene

19 Jan 2024 628

Proiectul Legii privind energia eoliană offshore, aprobat în ședință de Guvern

21 Dec 2023 739

APM Constanța Green Energy Dynamic SRL, PUZ pentru un parc eolian la Deleni

28 Oct 2023 1281

Eoliene în Marea Neagră Proiectul de lege privind măsurile pentru exploatarea energiei eoliene offshore, în avizare (DOCUMENTE)

06 Oct 2023 1145

Licitații Constanța SAPE SA caută firme pentru mentenanța Centralei Electrice Eoliene Horia! Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)

25 Sep 2023 974

Transporturi agabaritice cu pale eoliene pe traseul Agigea - Ruginoasa

16 Aug 2023 1165

Licitații Constanța SAPE SA, licitație deschisă de la 1,09 milioane de euro pentru mentenanța Centralei Electrice Eoliene Horia, din județul Constanța (Document)

28 Jul 2023 1379

Federaţia Coaliţia Natura 2000 România, scrisoare deschisă pentru a nu se construi un parc de turbine eoliene în Rezervația Biosferei Delta Dunării, pe Grindul Chituc

28 Jul 2023 974

IGPR Infotrafic Situația traficului la ora 07

28 Jul 2023 625

Bălcescu Wind Farm SA a intrat în insolvență! A vrut să producă energie electrică din surse regenerabile la Stupina. Termen nou în dosar

16 Jul 2023 1514