Imobiliare Constanța Se modifică PUZ-ul inițiat de Mobipark controlată de Boni, Cioroianu și Cărămidă pentru investiția din Palazu Mare, mal lac Siutghiol (DOCUMENTE)

  • Proiectulul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în Palazu Mare, mal lac Siutghiol, inițiator Mobipark SRL (fostă 4 Ever Development SRL) a fost lansat în dezbatere publică de Primăria Constanța
  • Constănțenii interesați pot trimite până pe 05.01.2024, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pentru această modificare de PUZ
  • Vă reamintim, în anul 2019, 4 Ever Development SRL (actual Mobipark SRL) a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru elaborarea acordului de mediu necesar elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru o investiţie în cartierul Palazu Mare, municipiul Constanţa
  • Suprafaţa totală a terenului studiat prin PUZ este de 13,34 ha, din care 1,0770 ha din acte, aflându-se în proprietatea 4 Ever Development SRL, actuala Mobipark SRL
 

 
Proiectulul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în Palazu Mare, mal lac Siutghiol, inițiator Mobipark SRL (fostă 4 Ever Development SRL) a fost lansat în dezbatere publică de Primăria Constanța.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat și în secțiunea „documente”.

Până la data de 05.01.2024, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice prin poștă, la sediul din bd. Tomis nr. 51, sau prin email, la adresa primarie@primaria-constanta.ro.
 
Ce modificări se aduc PUZ-ului?
 
Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.1 L2 - zona de locuințe și funcțiuni complementare Rh=(S/D+)P+4E din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022 și va avea următorul cuprins: „Art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții (Nu sunt permise dezmembrări în urma cărora pot rezulta loturi mai mici de 500 mp, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spatiilor verzi publice sau de protectie prevazute in prezenta documentatie de urbanism). Este permisă alipirea parcelelor. Se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice.

Pe terenurile pe care indicatorii urbanistici specificați sunt depășiți, nu se admit decât lucrări de reparații, consolidări, îmbunătătire a nivelului de echipare tehnico-edilitară."
 
Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.3 M1 - zonă cu funcțiuni mixte Rh=(S/D+)P+12E din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022, și va avea următorul cuprins: „Art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții ( Nu sunt permise dezmembrări în urma cărora pot rezulta loturi mai mici de 500 mp, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spațiilor verzi publice sau de protecție prevăzute în prezenta documentație de urbanism). Este permisă alipirea parcelelor. Se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice.


Pe terenurile pe care indicatorii urbanistici specificați sunt depășiți, nu se admit decât lucrari de reparații, consolidări, îmbunătățire a nivelului de echipare tehnico-edilitară."
 

Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.4 M2 - zona de locuințe de serviciu Rh=(S/D+)P+3E din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022, și va avea următorul cuprins: „Art. 4, Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru constructii nu sunt permise dezmembrări în urma cărora pot rezulta loturi mai mici de 500 mp, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spatiilor verzi publice sau de protecție prevăzute în prezenta documentație de urbanism. Este permisă alipirea parcelelor. Se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice.

Pe terenurile pe care indicatorii urbanistici specificați sunt depășiți, nu se admit decât lucrări de reparații, consolidări, îmbunătățire a nivelului de echipare tehnico-edilitară."
 
Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.5 M3 - zone cu funcțiuni mixte din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022, și va avea următorul cuprins: „Art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții nu sunt permise dezmembrări în urma cărora pot rezulta loturi mai mici de 500 mp, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spatiilor verzi publice sau de protectie prevăzute în prezenta documentație de urbanism. Este permisă alipirea parcelelor.

Se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice. Pe terenurile pe care indicatorii urbanistici specificați sunt depășiți, nu se admit decât lucrări de reparații, consolidări, îmbunătățire a nivelului de echipare tehnico-edilitară."
 
Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.6 M4 - zona cu funcțiuni mixte Rh=P+6E din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022, și va avea următorul cuprins: „ Art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții nu sunt permise dezmembrări în urma cărora pot rezulta loturi mai mici de 500 mp, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spatiilor verzi publice sau de protectie prevăzute în prezenta documentație de urbanism.

Este permisă alipirea parcelelor.

Se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice. Pe terenurile pe care indicatorii urbanistici specificați sunt depășiți, nu se admit decât lucrări de reparații, consolidări, îmbunătățire a nivelului de echipare tehnico-edilitară."
 
Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.7 M5 - zona cu funcțiuni mixte Rh=P+8E din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022, și va avea următorul cuprins: „ Art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții nu sunt permise dezmembrări în urma cărora pot rezulta loturi mai mici de 500 mp, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spatiilor verzi publice sau de protectie prevăzute în prezenta documentație de urbanism. Este permisă alipirea parcelelor.

Se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice. Pe terenurile pe care indicatorii urbanistici specificați sunt depășiți, nu se admit decât lucrări de reparații, consolidări, îmbunătățire a nivelului de echipare tehnico-edilitară."
 
Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.8 M6 - zone cu funcțiuni mixte Rh=P+11E din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022, și va avea următorul cuprins: „ Art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții nu sunt permise dezmembrări în urma cărora pot rezulta loturi mai mici de 500 mp, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spatiilor verzi publice sau de protectie prevăzute în prezenta documentație de urbanism. Este permisă alipirea parcelelor.

Se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice. Pe terenurile pe care indicatorii urbanistici specificați sunt depășiți, nu se admit decât lucrări de reparații, consolidări, îmbunătățire a nivelului de echipare tehnico-edilitară."
 
Se modifică art. 4. Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții din capitolul IV.9 V - spații verzi amenajate, publice din Regulamentul de urbanism aprobat prin HCL nr. 210/2022, și va avea următorul cuprins: „Reguli cu privire la forma și dimensiunile terenurilor pentru construcții nu sunt permise dezmembrări, cu excepția suprafețelor destinate echipării edilitare, drumurilor publice și spatiilor verzi publice sau de protecție prevăzute în prezenta documentație de urbanism. Este permisă alipirea parcelelor.”
 
Celelalte prevederi ale HCL nr. 210/2022 rămân neschimbate.
 
Mobipark SRL
 
 
Societatea a fost înființată în anul 2014 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Democrației. Capitalul social este de 2.000 de lei, cu un număr de 200 de părți sociale, valoare fiecăreia fiind de 10 lei.

Asociați în firmă și administratori sunt Ion Boni, Bogdan Cioroianu, și Daniel-Ion Cărămidă. Activitatea principală a firmei este „Dezvoltare imobiliară”.

Ion Boni este asociat și în Evercloud SRL și Reliable IT Services SRL, Cioroianu Bogdan este asociat și în Mobiparts SRL. Daniel-Ion Cărămidă este asociat și în Dezmembrări Constanța SRL, Mobicare Logistics SRL și Piese Constanța SRL.


Potrivit www.termene.ro, compania a raportat în 2022, cifră de afaceri și pierdere de 3.805.539 lei și datorii de 69,709,217 lei și 13 angajați.
 
Autorizații și acorduri de mediu
 
 
Vă reamintim, în anul 2019, 4 Ever Development SRL (actual Mobipark SRL) a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru elaborarea acordului de mediu necesar elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru o investiţie în cartierul Palazu Mare, municipiul Constanţa.

Amplasamentul analizat prin PUZ se află în cartierul Palazu Mare, fiind cuprins între bulevardul Tomis, lacul Siutghiol şi drumuri de exploatare, care fac legătura între zona malului lacului Siutghiol şi bulevardul Tomis. Terenul are 865 m pe direcţia NV-SE şi 600 m pe direcţia NE-SV. Obiectivul lucrării constă în aprofundarea şi rezolvarea complexă a problemelor funcţionale, tehnice şi estetice în zonă.

Suprafaţa totală a terenului studiat prin PUZ este de 13,34 ha, din care 1,0770 ha din acte, aflându-se în proprietatea 4 Ever Development SRL, actuala Mobipark SRL.
 
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Ce se construiește Mobipark ridică cinci blocuri de nouă etaje, lângă magazinul Tom din Constanța. Primăria a eliberat autorizația de construire

Un nou pas spre construirea blocurilor de 8 etaje în zona magazinului TOM. Mobipark SRL a obținut un document important
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 549

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 586

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 570

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 866

Imobiliare Constanța Celine Property Development SRL modifică blocul de 8 etaje de pe strada Krakovia

19 Apr 2024 422

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 419

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 499

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 391

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 11371

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 586

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 455

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 345

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 777

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 510

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 737