Parcare pe 5 etaje și pasaj pietonal care va face legătura între zonele verzi între piața și parc. Când va avea loc dezbaterea publică pentru PUZ-ul piață urbană Gara Constanța? (DOCUMENTE)


 
 
 
  • Prin documentație sunt propuse reconfigurări ale circulației auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale: parcare subterană și supraterană, parcare și zona de încărcare autobuze electrice și construire sediu clădire administrativă
  • Se va păstra un culoar fără se construi nimic în fața Gării Constanța, până la intersecția cu b-dul Ferdinand
  • Se propune crearea de stații de autobuze și autocare dotate cu echipamente de ultima generație pentru încărcarea autovehiculelor electrice de transport urban și spatiu pentru staționarea taxiurilor
     
  • Totodată prin PUZ se propune amenajarea cu peroane și zone de așteptare acoperite și/ sau umbrite pentru populația ce utilizează sistemele de transport în comun
  • Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța în data de 10.03.2023, între orele 11.00 – 12.00
 
 
Primăria Constanța a lansat în consultare publică propunerile preliminare privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru amenajarea piață urbană Gara Constanța, conform avizului de oportunitate nr.110830 din 14.06.2022.
Prin documentație sunt propuse reconfigurări ale circulației auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale: parcare subterană și supraterană, parcare și zona de încărcare autobuze electrice și construire sediu clădire administrativă.
Clădirile ce vor fi realizate, indiferent de conformare, funcțiune, modalitate de amplasare pe parcelă, vor fi amplasate pe teren cu retrageri minime și vor avea fațadele retrase de la limitele parcelei/zonei de intervenție.
Se va păstra un culoar fără se construi nimic în fața Gării Constanța, până la intersecția cu b-dul Ferdinand, prin propunerea de două edificabile, distanțate la 60 metri unul de altul.
Se propune crearea de stații de autobuze și autocare dotate cu echipamente de ultima generație pentru încărcarea autovehiculelor electrice de transport urban, crearea de zone amenajate pentru parcarea autoturismelor pentru călători/ navetiști ( se propune o parcare cu regim maxim de înălțime 2S+P+5E) cu posibilitatea parcării pe perioade lungi, se propune și amenajarea unei parcări la sol pentru staționare pe perioade scurte și spatiu pentru staționarea taxiurilor.


Din punct de vedere al transportului public, se vor amenaja trasee specifice , marcate și cu vopseluri specifice, separate de traseul rutier al mașinilor.
Totodată prin PUZ se propune amenajarea cu peroane și zone de așteptare acoperite și/ sau umbrite pentru
populația ce utilizează sistemele de transport în comun, organizarea spațiilor pietonale în raport cu spațiile de circulație și în raport cu spațiile verzi, crearea de zone de așteptare și relaxare și de circulație pietonală, loisir și reamenajarea pasajului pietonal existent, dar și crearea unui nou pasaj pietonal ce face legătura între zonele verzi din piața gării și parcul Gării.

 
Inițiatorul PUZ-ului este Primăria municipiului Constanța iar elaborator SC Pro Sign Design SRL.
Terenul reglementat este în suprafață de 35.748,00 mp și zona de studiu este de 45.500,00 mp.

 
Publicul este invitat să transmit observații asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității până pe 14.03.2023, vezi secțiunea „documente”.
Observațiile vor fi transmise prin email la adresa: primarie@primaria-constanta.ro sau prin poșă la adresa: Primăria municipiului Constanța, Bdul. Tomis, nr. 51, etaj 1, cam. 121, în atenția Serviciului Planificare Urbană și Mediu.
Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța în data de 10.03.2023, între orele 11.00 – 12.00, în condițiile participării a jumătate plus unu din numărul celor notificați.
Publicul interesat este invitat să anunțe participarea la dezbatere până la data de 03.03.2023 la adresa de email: primarie@primaria-constanta.ro.
Comunicarea rezultatelor consultării va fi făcută publică în perioada 15.03.2023 - 25.03.2023.
Anul trecut, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul privind elaborarea unui PUZ – amenajare Piață Urbană Gara Constanța, realizat de municipalitate prin Confort Urban să nu necesite evaluarea de mediu, urmâd a fi supus procedurii  de adoptare fără aviz de mediu.
Și tot în 2022, Primăria Constanța a lansat în achiziție publică servicii de proiectare PAC, POE, PT+DDE+CS, verificare proiecte, asistență tehnică și execuție lucrări, pentru realizarea obiectivului de investiții „Reamenajarea spațiului public din zona parcului Gării”. Valoarea totală estimată este de 17.371.917.47 lei.

Contractul pentru elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii: „Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării” - DALI, PT, DATC, inclusiv organizare de șantier și altele– etapa DALI –inclusiv documentaţii pentru obţinere avize, expertiză tehnică, studii de teren în valoare de 170.555.69 lei fără TVA a revenit Tera Design Studio SRL din Ilfov, Chiajna.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Aviz de mediu pentru Piața Urbană Gara Constanța. Se propune, printre altele, o parcare supraetajată de cinci etaje

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Familia Ștefănescu reabilitează clădirea de pe strada Vasile Alecsandri nr. 7

07 Jun 2024 2091

Imobiliare Constanța O firmă din Capitală edifică un imobil alimentație publică la Neptun, Mangalia

07 Jun 2024 353

Imobiliare Constanța Autorizație de construire pentru magazinul Profi de la CET

06 Jun 2024 738

O firmă din Constanța ridică o unitate turistică la Eforie. S-a solicitat acord de mediu

04 Jun 2024 658

De la cultivarea cerealelor, la imobiliare O firmă din Baia, județul Tulcea, vrea să ridice un aparthotel de șase etaje în stațiunea Mamaia

02 Jun 2024 1899

Imobiliare Constanța PUD-ul pentru construirea unei anexe parohiale P+1 la „Capela Militară“, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

02 Jun 2024 612

Imobiliare Constanța Serghei Antonevici ridică un nou imobil de cinci etaje în zona Butoaie, din Mamaia

02 Jun 2024 703

Imobiliare Constanța Mai multe vile turistice, ridicate la Costinești de BTT SA, prin Sunny Lagoon SRL

02 Jun 2024 491

Imobiliare Constanța Acord de Mediu pentru Lago Neptun SRL! Va construi un turn de 11 etaje în sudul litoralului

27 May 2024 928

Imobiliare Constanța PUZ-ul inițiat de Agertrans SRL pentru ansamblul Smart Green Residence, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

26 May 2024 1006

Imobiliare Constanța Casa Harghita din Satul de Vacanță va fi desființată. Ce se va construi în locul ei?

21 May 2024 1043

Imobiliare Constanța Turn de 11 etaje. La finele lunii are loc dezbaterea publică pentru etapa III a proiectului rezidențial dezvoltat de Maritimo Residence SRL

21 May 2024 1092

TRL Properties SRL, PUZ pentru reglementarea unui teren din Năvodari

19 May 2024 509

PUZ la Mediu COMCM SA Constanța intenționează să ridice imobile de 10 etaje în zona bulevardului Aurel Vlaicu

19 May 2024 1517

Acționarii Model Constanța SA Constanța, certificat de urbanism pentru consolidarea clădirii de pe strada Vasile Alecsandri

17 May 2024 517