Parcare pe 5 etaje și pasaj pietonal care va face legătura între zonele verzi între piața și parc. Când va avea loc dezbaterea publică pentru PUZ-ul piață urbană Gara Constanța? (DOCUMENTE)


 
 
 
  • Prin documentație sunt propuse reconfigurări ale circulației auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale: parcare subterană și supraterană, parcare și zona de încărcare autobuze electrice și construire sediu clădire administrativă
  • Se va păstra un culoar fără se construi nimic în fața Gării Constanța, până la intersecția cu b-dul Ferdinand
  • Se propune crearea de stații de autobuze și autocare dotate cu echipamente de ultima generație pentru încărcarea autovehiculelor electrice de transport urban și spatiu pentru staționarea taxiurilor
     
  • Totodată prin PUZ se propune amenajarea cu peroane și zone de așteptare acoperite și/ sau umbrite pentru populația ce utilizează sistemele de transport în comun
  • Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța în data de 10.03.2023, între orele 11.00 – 12.00
 
 
Primăria Constanța a lansat în consultare publică propunerile preliminare privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru amenajarea piață urbană Gara Constanța, conform avizului de oportunitate nr.110830 din 14.06.2022.
Prin documentație sunt propuse reconfigurări ale circulației auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale: parcare subterană și supraterană, parcare și zona de încărcare autobuze electrice și construire sediu clădire administrativă.
Clădirile ce vor fi realizate, indiferent de conformare, funcțiune, modalitate de amplasare pe parcelă, vor fi amplasate pe teren cu retrageri minime și vor avea fațadele retrase de la limitele parcelei/zonei de intervenție.
Se va păstra un culoar fără se construi nimic în fața Gării Constanța, până la intersecția cu b-dul Ferdinand, prin propunerea de două edificabile, distanțate la 60 metri unul de altul.
Se propune crearea de stații de autobuze și autocare dotate cu echipamente de ultima generație pentru încărcarea autovehiculelor electrice de transport urban, crearea de zone amenajate pentru parcarea autoturismelor pentru călători/ navetiști ( se propune o parcare cu regim maxim de înălțime 2S+P+5E) cu posibilitatea parcării pe perioade lungi, se propune și amenajarea unei parcări la sol pentru staționare pe perioade scurte și spatiu pentru staționarea taxiurilor.


Din punct de vedere al transportului public, se vor amenaja trasee specifice , marcate și cu vopseluri specifice, separate de traseul rutier al mașinilor.
Totodată prin PUZ se propune amenajarea cu peroane și zone de așteptare acoperite și/ sau umbrite pentru
populația ce utilizează sistemele de transport în comun, organizarea spațiilor pietonale în raport cu spațiile de circulație și în raport cu spațiile verzi, crearea de zone de așteptare și relaxare și de circulație pietonală, loisir și reamenajarea pasajului pietonal existent, dar și crearea unui nou pasaj pietonal ce face legătura între zonele verzi din piața gării și parcul Gării.

 
Inițiatorul PUZ-ului este Primăria municipiului Constanța iar elaborator SC Pro Sign Design SRL.
Terenul reglementat este în suprafață de 35.748,00 mp și zona de studiu este de 45.500,00 mp.

 
Publicul este invitat să transmit observații asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității până pe 14.03.2023, vezi secțiunea „documente”.
Observațiile vor fi transmise prin email la adresa: primarie@primaria-constanta.ro sau prin poșă la adresa: Primăria municipiului Constanța, Bdul. Tomis, nr. 51, etaj 1, cam. 121, în atenția Serviciului Planificare Urbană și Mediu.
Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța în data de 10.03.2023, între orele 11.00 – 12.00, în condițiile participării a jumătate plus unu din numărul celor notificați.
Publicul interesat este invitat să anunțe participarea la dezbatere până la data de 03.03.2023 la adresa de email: primarie@primaria-constanta.ro.
Comunicarea rezultatelor consultării va fi făcută publică în perioada 15.03.2023 - 25.03.2023.
Anul trecut, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul privind elaborarea unui PUZ – amenajare Piață Urbană Gara Constanța, realizat de municipalitate prin Confort Urban să nu necesite evaluarea de mediu, urmâd a fi supus procedurii  de adoptare fără aviz de mediu.
Și tot în 2022, Primăria Constanța a lansat în achiziție publică servicii de proiectare PAC, POE, PT+DDE+CS, verificare proiecte, asistență tehnică și execuție lucrări, pentru realizarea obiectivului de investiții „Reamenajarea spațiului public din zona parcului Gării”. Valoarea totală estimată este de 17.371.917.47 lei.

Contractul pentru elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii: „Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării” - DALI, PT, DATC, inclusiv organizare de șantier și altele– etapa DALI –inclusiv documentaţii pentru obţinere avize, expertiză tehnică, studii de teren în valoare de 170.555.69 lei fără TVA a revenit Tera Design Studio SRL din Ilfov, Chiajna.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Aviz de mediu pentru Piața Urbană Gara Constanța. Se propune, printre altele, o parcare supraetajată de cinci etaje

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 542

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 571

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 564

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 860

Imobiliare Constanța Celine Property Development SRL modifică blocul de 8 etaje de pe strada Krakovia

19 Apr 2024 420

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 415

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 498

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 388

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 11364

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 570

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 453

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 345

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 777

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 507

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 725