ZIUA LIVE. Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța - „Va fi o iarnă complicată. Majoritatea produselor și serviciilor se vor scumpi. Ne paște o criză economică” (VIDEO) 
  • Șeful liberalilor de la Constanța spune că ultimii doi ani nu au fost deloc simpli nici pentru administrații și mai cu seamă nici pentru cetățeni
  • Cât privește iarna care vine și începutul de an 2023, veștile nu sunt din cele mai bune
  • Președintele PNL Constanța este de părare că pentru prima dată România are șansă să intre în Schengen


Președintele PNL, deputatul Bogdan Huțucă a vorbit la ZIUA LIVE despre cum arată județul Constanța după doi ani de administrație liberală.
Șeful liberalilor este de părere că cei doi ani nu au fost deloc simpli nici pentru administrații și mai cu seamă nici pentru cetățeni.

„Se derulează multe proiecte prin fonduri europene, în tot județul sunt șantiere. Eu gestionez din punct de vedere politic 31 de primării și un consiliu județean. Sigur, cei doi ani nu au fost simpli nici din pespectiva cetățeanului nici a primăriilor. A fost pandemie, apoi a venit războiul din Ucraina și ne paște o criză economică. Acesta este contextul în care s-au desfășurat primii doi ani de guvernare locală.
Suntem multe proiecte/programe prin care au venit bani în județul Constanța.

Numai programul Anghel Saligny înseamnă peste un miliard de lei și acoperă 43% din investițiile de apă canal și 57% din ce înseamnă investiții în drumuri. Toate aceste șantiere se vor închide în următorii doi ani”, susține președintele liberal.
 
Cât privește iarna care vine și începutul de an 2023, veștile nu sunt din cele mai bune.

„Va fi o iarnă complicată. Majoritatea produselor și serviciilor din România se vor scumpi.

Avantajul românilor cu venituri mici este schema ajutorului oferit de stat.

Dacă sari de plafonul oferit de stat pe piața liberă, prețurile sunt foarte mari. 


Trebuie să facem tot posibilul să ne încadrăm în planul stabilit de guvern pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică ca să ne fie suportabil”, a mai afirmat Bogdan Huțucă.
 
În calitate de președinte al Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților l-am întrebat pe șeful PNL Constanța care sunt instituțiile care ar trebui să tempereze inflația care probabil că a trecut de 15% dar încă nu ni se spune și în acest context, cum va arăta bugetul României anul viitor?

În privința bugetului, parlamentul liberal spune că nu are datele deocamdată, nici măcar la nivel de indicatori.

În ceea ce privește inflația, Huțucă afirmă că : „BNR este responsabilă cu inflația, dar în acest moment nu are multe instrumente pentru a o scădea.

BNR poate crește dobânda de politică monetară, acest lucru se face peste tot în Europa. În clipa în care aceasta crește apar probleme cu băncile care se împrumută de la alte bănci sau de la BNR.

Misiunea BNR este de a stabili în ce măsură crește dobânda cheie.

Nu există formule magice, e o colaborare între Ministerul Finanțelor și BNR, pentru a tempera inflația. Nu există soluție la inflație.

Nu este un stat care să se confrunte cu alte probleme decât se confruntă România.

Viața de zi cu zi este din ce în ce mai scumpă. 

Până nu închidem sursa problemei, ori independența energetică, sau acest război absurd, fenomenul se va amplifica”.
 
Aderarea României la Schengen e game over?
 
Președintele PNL Constanța afirmă că nu și că este pentru prima dată când România are o șansă să intre în Schengen.

„Până acum problema este MCV-ul. Nu s-a făcut implementarea recomandărilor făcute. Acum, pentru prima dată se implementează absolut toate recomandările MCV sub monitorizarea Comisiei Europene. Tot acest pachet de legi ce vizează CSM, organizarea justiției, statutul magistraților trece prin Parlament. În clipa când se va ridica acest MCV va veni momentul votului. Dacă ne uităm cum a votat Olanda, suntem derutați: 15 au votat pentru, 4 împotrivă și 6 abțineri. Mesajul nu e clar al poziției Olandei. Pot spune că astăzi România are toate șansele să închidă acest MCV”.
 
Vom căuta soluții pentru stâlpii ficși din Peninsulă


În urmă cu o săptămână, podul Palatului Arhiepiscopal din Constanța, situat în zona veche a orașului, a luat foc, circa 800 de metri pătrați din clădire fiind devastați de flăcări.
Intervenția pompierilor a fost îngreunată de stâlpișorii ficși care închid multe dintre străzile din Zona Peninsulară a Constanței.
 
Parlamentarul constănțean a promis că preia această sesizare din partea locuitorilor Peninsulei și va intra într-o discuție cu primarul Constanței, Vergil Chițac pentru a se găsi soluții care pe viitor să nu pună în pericol viața cetățenilor și nici intervenția instituțiilor statului așa cum s-a întâmplat în seara zilei de 15 octombrie a.c.
 


Citește și:
ZIUA LIVE Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța. „Nu au fost simpli cei doi ani pentru toată țara. A fost pandemie, apoi războiul din Ucraina și ne paște o criză economică“ (VIDEO) 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române la Cumpăna, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2023 1141

LIVE VIDEO-TEXT Celebrarea Zilei Micii Uniri are loc în Piața Ovidiu din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2023 1408

ZIUA LIVE. Remus Negoi, senator USR – „Când vom avea primar la Constanța, în 2024, se va schimba totul!”

21 Jan 2023 748

ZIUA LIVE Senatorul Remus Negoi. În momentul acesta Parlamentul a ajuns o anexă a Guvernului (VIDEO)

20 Jan 2023 668

ZIUA LIVE. Ce abordare ar trebui să aibă administrația locală și clasa politică locală în 2023?

19 Jan 2023 780

LIVE VIDEO+TEXT Muzeul de Artă Constanța organizează un amplu eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale (GALERIE FOTO)

15 Jan 2023 874

ZIUA LIVE. Numărul victimelor bullying-ului crește Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa - „Ne preocupă prevenția dar și consilierea de specialitate și rezultatele acesteia”! (VIDEO)

13 Jan 2023 725

ZIUA LIVE Prefectul Silviu Coșa, precizări importante despre primul caz de flurona de la Constanța (VIDEO)

12 Jan 2023 747

ZIUA LIVE. Stare de alertă epidemică. Există presiune pe sistemul sanitar constănțean?

11 Jan 2023 996

LIVE. Imagini de la Arhiepiscopia Tomisului Ajunul Bobotezei. Pregătirile sunt în toi la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Jan 2023 1479

ZIUA LIVE. George Niculescu, secretar de stat Ministerul Energiei – „Semnarea contractului de finanțare pentru noul CET al Constanței a fost un subiect tratat cu prea puțină atenție”! (VIDEO)

31 Dec 2022 1193

ZIUA LIVE Secretarul de stat George Niculescu, precizări importante despre cardul de energie pentru românii vulnerabili (VIDEO)

30 Dec 2022 859

ZIUA LIVE. Cât vom plăti pentru energia electrică de la 1 ianuarie 2023?

29 Dec 2022 1309

LIVE TEXT Ziua Minorităților Naționale este sărbătorită la Biserica Greacă „Metamorphosis” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Dec 2022 1008

ZIUA LIVE. Cum explică prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, prezența în sondajele politice realizate de colegii de partid de la PNL (VIDEO)

15 Dec 2022 1707