ZIUA LIVE. Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța - „Va fi o iarnă complicată. Majoritatea produselor și serviciilor se vor scumpi. Ne paște o criză economică” (VIDEO) 
  • Șeful liberalilor de la Constanța spune că ultimii doi ani nu au fost deloc simpli nici pentru administrații și mai cu seamă nici pentru cetățeni
  • Cât privește iarna care vine și începutul de an 2023, veștile nu sunt din cele mai bune
  • Președintele PNL Constanța este de părare că pentru prima dată România are șansă să intre în Schengen


Președintele PNL, deputatul Bogdan Huțucă a vorbit la ZIUA LIVE despre cum arată județul Constanța după doi ani de administrație liberală.
Șeful liberalilor este de părere că cei doi ani nu au fost deloc simpli nici pentru administrații și mai cu seamă nici pentru cetățeni.

„Se derulează multe proiecte prin fonduri europene, în tot județul sunt șantiere. Eu gestionez din punct de vedere politic 31 de primării și un consiliu județean. Sigur, cei doi ani nu au fost simpli nici din pespectiva cetățeanului nici a primăriilor. A fost pandemie, apoi a venit războiul din Ucraina și ne paște o criză economică. Acesta este contextul în care s-au desfășurat primii doi ani de guvernare locală.
Suntem multe proiecte/programe prin care au venit bani în județul Constanța.

Numai programul Anghel Saligny înseamnă peste un miliard de lei și acoperă 43% din investițiile de apă canal și 57% din ce înseamnă investiții în drumuri. Toate aceste șantiere se vor închide în următorii doi ani”, susține președintele liberal.
 
Cât privește iarna care vine și începutul de an 2023, veștile nu sunt din cele mai bune.

„Va fi o iarnă complicată. Majoritatea produselor și serviciilor din România se vor scumpi.

Avantajul românilor cu venituri mici este schema ajutorului oferit de stat.

Dacă sari de plafonul oferit de stat pe piața liberă, prețurile sunt foarte mari. 


Trebuie să facem tot posibilul să ne încadrăm în planul stabilit de guvern pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică ca să ne fie suportabil”, a mai afirmat Bogdan Huțucă.
 
În calitate de președinte al Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților l-am întrebat pe șeful PNL Constanța care sunt instituțiile care ar trebui să tempereze inflația care probabil că a trecut de 15% dar încă nu ni se spune și în acest context, cum va arăta bugetul României anul viitor?

În privința bugetului, parlamentul liberal spune că nu are datele deocamdată, nici măcar la nivel de indicatori.

În ceea ce privește inflația, Huțucă afirmă că : „BNR este responsabilă cu inflația, dar în acest moment nu are multe instrumente pentru a o scădea.

BNR poate crește dobânda de politică monetară, acest lucru se face peste tot în Europa. În clipa în care aceasta crește apar probleme cu băncile care se împrumută de la alte bănci sau de la BNR.

Misiunea BNR este de a stabili în ce măsură crește dobânda cheie.

Nu există formule magice, e o colaborare între Ministerul Finanțelor și BNR, pentru a tempera inflația. Nu există soluție la inflație.

Nu este un stat care să se confrunte cu alte probleme decât se confruntă România.

Viața de zi cu zi este din ce în ce mai scumpă. 

Până nu închidem sursa problemei, ori independența energetică, sau acest război absurd, fenomenul se va amplifica”.
 
Aderarea României la Schengen e game over?
 
Președintele PNL Constanța afirmă că nu și că este pentru prima dată când România are o șansă să intre în Schengen.

„Până acum problema este MCV-ul. Nu s-a făcut implementarea recomandărilor făcute. Acum, pentru prima dată se implementează absolut toate recomandările MCV sub monitorizarea Comisiei Europene. Tot acest pachet de legi ce vizează CSM, organizarea justiției, statutul magistraților trece prin Parlament. În clipa când se va ridica acest MCV va veni momentul votului. Dacă ne uităm cum a votat Olanda, suntem derutați: 15 au votat pentru, 4 împotrivă și 6 abțineri. Mesajul nu e clar al poziției Olandei. Pot spune că astăzi România are toate șansele să închidă acest MCV”.
 
Vom căuta soluții pentru stâlpii ficși din Peninsulă


În urmă cu o săptămână, podul Palatului Arhiepiscopal din Constanța, situat în zona veche a orașului, a luat foc, circa 800 de metri pătrați din clădire fiind devastați de flăcări.
Intervenția pompierilor a fost îngreunată de stâlpișorii ficși care închid multe dintre străzile din Zona Peninsulară a Constanței.
 
Parlamentarul constănțean a promis că preia această sesizare din partea locuitorilor Peninsulei și va intra într-o discuție cu primarul Constanței, Vergil Chițac pentru a se găsi soluții care pe viitor să nu pună în pericol viața cetățenilor și nici intervenția instituțiilor statului așa cum s-a întâmplat în seara zilei de 15 octombrie a.c.
 


Citește și:
ZIUA LIVE Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța. „Nu au fost simpli cei doi ani pentru toată țara. A fost pandemie, apoi războiul din Ucraina și ne paște o criză economică“ (VIDEO) 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător din România licențiat în informatică, despre dificultățile specifice cu care s-a confruntat din cauza dizabilității (VIDEO)

14 Jun 2024 101

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 13 iunie 2024

13 Jun 2024 240

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător din România licențiat în informatică, despre prejudecățile cu care s-a confruntat în domeniul IT

13 Jun 2024 657

LIVE Prima conferință de presă a USR Constanța după alegeri -„ Vom face opoziție cu toată forța!” (FOTO)

10 Jun 2024 915

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 3 iunie 2024

03 Jun 2024 279

LIVE VIDEO-TEXT Ziua Porților Deschise în Baza 57 Aeriană și mitingul aerian „Constanța Black Sea Air Show ”, pe 3 august. Detalii în premieră despre cele două evenimente (FOTO)

30 May 2024 2467

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 30 mai 2024

30 May 2024 321

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 29 mai 2024

29 May 2024 1101

LIVE TEXT Generația de Aur, victorie în meciul de adio. Spectacol și emoții! Un stadion plin, pentru o echipă de neuitat (GALERIE FOTO + VIDEO)

25 May 2024 4809

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 mai 2024

23 May 2024 360

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 22 mai 2024

22 May 2024 366

Guvernul României Vizită oficială, alături de o parte dintre miniștrii Cabinetului, în Republica Turcia, la Ankara

21 May 2024 428

Cumpărare directă în valoare de peste 23.000 euro New Eventpro Strategy organizează evenimentele dedicate „Zilei copilului" la Mangalia (DOCUMENT)

17 May 2024 606

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 16 mai 2024

16 May 2024 359